Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Αγόρασα από προσφορά της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ το βιβλίο ''Ισλάμ - Θρησκειολογική επισκόπηση'' του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου. Απο ένα μικρό ξεφύλλισμα που έκανα, νομίζω ότι η προσέγγιση είναι περισσότερο επιστημονική, χωρίς θρησκευτικούς φανατισμούς, είδομεν...

Πολύ καλή επιλογή Δουλτσινέα!!! Είναι όντως επιστημονικό, δεν έχει καμία σχέση με κατήχηση. Εξηγεί απλά και κατανοητά τις βασικές θέσεις του Ισλαμισμού. Σε κάποιο σημείο τις παραθέτει σε αντιστοιχία με τις χριστιανικές. Ομολογώ πως μου λύθηκαν πολλές απορίες...

Βλέπω ότι θέλεις να πας κατευθείαν στο ψητό. Όμως και τα ορεκτικά για κάποιο λόγο έχουν τη θέση που έχουν στο μενού. ;)
Δεν έχω δει τις νέες μεταφράσεις. Εγώ διάβασα τι έφη ο Ζαρατούστρα από τη μετάφραση του Δικταίου. Δεδομένης της δυσκολίας του εγχειρήματος, βρήκα το αποτέλεσμα αξιοπρεπές.

Bonus. Ψάχνοντας πριν λίγο για τις νέες μεταφράσεις, μπήκα σε ένα φόρουμ όπου ένα μέλος έγραψε το εξής: «Ρε γαμώτο εγώ τόσα χρόνια νόμιζα ότι ο τίτλος ήταν τάδε έφη Ζαραπούστρας και δεν το διάβαζα γιατί λέω τίποτα ανωμαλίες θα γράφει για τους ομοφυλόφιλους. Τελικά αλλάζει το πράμα με το τ.»
:μουάχαχα::μουάχαχα::μουάχαχα:

Ακούει ο Καλ για καμιά...νέα έκδοση; :χαχαχα:
Γειά σου Βασίλειε Μεγάλε, μ'έκανες και γέλασα με την καρδιά μου

Τη Δευτέρα πήγα στην πολιτεία να βιβλιοποιήσω τη δωροεπιταγή που μου πήραν οι φίλες μου για τα γενέθλιά μου! Έφυγα με τα εξής:

• Αγανάκτηση, Φίλιπ Ροθ
  • Τα δόντια της μυλόπετρας, Νίκος Κασδαγλης
  • Μικρές αναμνήσεις, Ζοζέ Σαραμάγκου
  • Το όνομα του ρόδου, Ουμπέρτο Έκο
  • Περί τυφλότητος, Ζοζέ Σαραμάγκου
  • Υπνοβάτισσα γη, Μια Κούτο
Είμαι έξτρα ενθουσιασμένη γιατί πήρα βιβλία που τα ήθελα πάααρα πολύ καιρό κι επίσης πήρα και δύο από τις προτάσεις της Μεταλλαγμένης:γιούπι:

Πολύ καλή επιλογή Δουλτσινέα!!! Είναι όντως επιστημονικό, δεν έχει καμία σχέση με κατήχηση. Εξηγεί απλά και κατανοητά τις βασικές θέσεις του Ισλαμισμού. Σε κάποιο σημείο τις παραθέτει σε αντιστοιχία με τις χριστιανικές. Ομολογώ πως μου λύθηκαν πολλές απορίες...
Χαίρομαι που το λες Μπου, κι εγώ την ίδια αίσθηση αποκόμισα. Το προσεχές Σ/Κ η εφημερίδα θα δώσει άλλο ένα βιβλίο, αν δεν κάνω λάθος για τον Ινδουϊσμό και Ταοϊσμό.

Τα δόντια της μυλόπετρας είναι συνταρακτικό. Ένα σπαρακτικό ανάγνωσμα για μια ιστορία έρωτα στον εμφύλιο, ιδωμένη αλλιώς, εννοώ όχι βαμμένη με ηρωισμό - καλή ανάγνωση, έτσι κι αλλιώς ο Κάσδαγλης είναι μέγιστο κεφάλαιο για τα ελληνικά γράμματα.

Αν είναι κι αυτό του Γιαννουλάτου Δουλτσινέα, το συγκριτικό των θρησκειών, θα σου έλεγα να το πάρεις, τα πέτυχα και τα δύο στο τελευταίο παζάρι του "Βήματος" τον περασμένο Ιούνιο. Δεν το διάβασα ακόμη αλλά μάλλον "λέει". Είναι πανεπιστημιακά συγγράμματα και τα δύο για τους φοιτητές της Θεολογικής, έτσι εξηγείται η "επιστημονικότητα"!!!

Ελπίζω να δώσουν και τους "Μύστες" του Συρέ μετά, μου έχει ξεφύγει προς το παρόν αυτό...

@ Ιωάννα :σύμφωνοι:

Last edited:
Σήμερα αγόρασα την τριλογία Millennium του Στιγκ Λάρσον, τα βρήκα μεταχειρισμένα μεν, όμως σε άριστη κατάσταση. :)

Βρήκα το 12 καρέκλες των Ίλια Ιλφ και Γκεβγκένι Πετρόφ ,και μαζί το Χρυσό μοσχάρι των ίδιων .:τρέλα: στην έκδοση του 1971 από Διογένη .

Μετά από καιρό λέω να ξεκινήσω το "Αλεξανδρινό Κουαρτέτο", θα ήθελα κανένα σχόλιο παρακαλώ.

Φίλη Αερικό δεν το έχω διαβάσει, είναι όμως πολύ φημισμένο!!! Συμβαίνει όμως απ'ότι έχω προσέξει να χαίρει πολύ μεγαλύτερης εκτίμησης στο εξωτερικό, αν και η πλοκή του εξελίσσεται κυρίως σε ελληνικό περιβάλλον...

Το διάβασα πριν 5-6 χρόνια περίπου και πιστεύω πως είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Αποτελείται, όπως μάλλον γνωρίζεις από 4 ξεχωριστά βιβλία, το καθένα με το δικό του επιμέρους τίτλο -το βιβλίο της Ιουστίνης, το βιβλίο του Βαλτάσαρ κλπ. Δεν διαδραματίζεται στην Ελλάδα , αλλά στην Αίγυπτο, αν θυμάμαι καλά Αλεξάνδρεια.
Να μας πεις τις εντυπώσεις σου όταν τελειώσεις

έχει και 4ο, το κορίτσι στον ιστό της αράχνης
Ναι, Ειφελλ, τη γνωρίζω τη συνέχεια του βιβλίου που γράφτηκε από κάποιον άλλον συγγραφέα, τώρα μου διαφεύγει το όνομα του, ας διαβάσω όμως τα πρώτα τρία και βλέπουμε μετά. :)

Ουτε γώ το έχω διαβάσει το τελευταίο αν και την αγαπώ την τριλογία του Λάρσον. Έσπασα ρεκόρ ανάγνωσης με αυτούς τους τόμους πρόπερσυ το καλοκαίρι. Δεν πήγαινα πουθενά χωρίς να τα έχω μαζί μου. :τρέλα:

Έχω δει την ομώνυμη ταινία του Φίντσερ η οποία μου άρεσε πάρα πολύ. Μες στο καλοκαίρι θα τιμήσω και τα βιβλία. Η συγκεκριμένη τριλογία είχε ενθουσιάσει και τον Φαροφύλακα, αν θυμάμαι καλά, ο οποίος συνήθως δεν εντυπωσιάζεται εύκολα οπότε οι προσδοκίες ανεβαίνουν πολύ.

Μετά από καιρό λέω να ξεκινήσω το "Αλεξανδρινό Κουαρτέτο", θα ήθελα κανένα σχόλιο παρακαλώ.
Το έχω διαβάσει και στις δύο εκδόσεις ,παλιότερα στον Γρηγόρη και πριν δύο - τρία χρόνια από Μεταίχμιο ,το θεωρώ αριστούργημα.

Έχω δει την ομώνυμη ταινία του Φίντσερ η οποία μου άρεσε πάρα πολύ. Μες στο καλοκαίρι θα τιμήσω και τα βιβλία. Η συγκεκριμένη τριλογία είχε ενθουσιάσει και τον Φαροφύλακα, αν θυμάμαι καλά, ο οποίος συνήθως δεν εντυπωσιάζεται εύκολα οπότε οι προσδοκίες ανεβαίνουν πολύ.
Καταπληκτική η τριλογία του Λάρσον. Η Λίσμπετ είναι μια απο τις αγαπημένες μου ηρωίδες. Δεν με ψήνει καθόλου ομως να διαβάσω το τέταρτο βιβλίο γιατι δεν ειναι από τον ίδιο συγγραφέα. Δες και την σουηδική ταινία, Ιαβέρη. Την πρώτη τουλάχιστον, οι άλλες 2 δεν είναι τόσο καλές.