Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Είναι από άλλο συγγραφέα αλλά είναι γραμμένο στο ίδιο μήκος κύματος με τα προηγούμενα. Αν σου άρεσε η τριλογία αξίζει τον κόπο να διαθέσεις χρόνο να διαβάσεις και το τέταρτο.

Έχω την εντύπωση ότι την πλοκή του τέταρτου την είχε φτιάξει ο Λάρσον πριν πεθάνει και εκεί βασίστηκε ο έτερος συγγραφέας για τη δημιουργία του τέταρτου βιβλίου.

Μετά από καιρό λέω να ξεκινήσω το "Αλεξανδρινό Κουαρτέτο", θα ήθελα κανένα σχόλιο παρακαλώ.
Το διάβασα πριν 5-6 χρόνια περίπου και πιστεύω πως είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Αποτελείται, όπως μάλλον γνωρίζεις από 4 ξεχωριστά βιβλία, το καθένα με το δικό του επιμέρους τίτλο -το βιβλίο της Ιουστίνης, το βιβλίο του Βαλτάσαρ κλπ. Δεν διαδραματίζεται στην Ελλάδα , αλλά στην Αίγυπτο, αν θυμάμαι καλά Αλεξάνδρεια.
Να μας πεις τις εντυπώσεις σου όταν τελειώσεις
Το έχω διαβάσει και στις δύο εκδόσεις ,παλιότερα στον Γρηγόρη και πριν δύο - τρία χρόνια από Μεταίχμιο ,το θεωρώ αριστούργημα.
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες, ήδη το εγχείρημα ξεκίνησε.

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες, ήδη το εγχείρημα ξεκίνησε.
Σμίλα και Τζόνκαν,
και βέβαια σέβομαι την άποψή σας και βέβαια γνωρίζω πως το Αλεξανδρινό Κουαρτέτο είναι "μεγάλο" βιβλίο, αλλά δεν μπορώ να μπω στο κλίμα του. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές και δεν αντιλαμβάνομαι ούτε την Ιουστίνη, ούτε την Μέλισσα, ούτε τον αφηγηματικό δρόμο του Ντάρελ. Θα ξαναπροσπαθήσω, αφού το λέτε.

Το έχω διαβάσει και στις δύο εκδόσεις ,παλιότερα στον Γρηγόρη και πριν δύο - τρία χρόνια από Μεταίχμιο ,το θεωρώ αριστούργημα.
Ποιά έκδοση σου άρεσε περισσότερο; Διάβαζα πρόσφατα ότι η έκδοση του Χουρμούζιου είναι καλύτερη.

Καλημέρα ,οι απόψεις είναι μοιρασμένες ,εμένα μου άρεσε του Μεταίχμιου .Είναι πιο σύγχρονη ,η γλώσσα του Χουρμούζιου νομίζω ότι είναι λίγο ξεπερασμένη .

Βρήκα πολύ φθηνά την τριλογία "Το δάσος με τα χέρια και τα δόντια", παρ' ότι εξαντλημένο πήρα 15€ ολόκληρη την τριλογία, οπότε έσπευσα να τα πάρω. Με ψιλοαπογοητευσαι ωστόσο το πρώτο, ας δω τι θα γίνει με τα υπόλοιπα.

Προχθες παρελαβα απο ενα παλαιοβιβλιοπωλειο στην Αθηνα " Οι Ανυποχωρητοι" του Αντερσον "Σπηλιες απο Ατσαλι" του Ασιμοφ (ναι μολις ολοκληρωσα την "πολυ-λογια" της Γαλαξιακης Αυτοκρατοριας!!) Και το " Τα Ορη του Θρηνου" της Μπυζολντ το 1ο μιας τριλογιας που συμπληρωσα απο τη σειρα ορμπιτ! Το τελευταιο μσλιστα μολις το ποδιαβασα και ειναι αριστουργημα!!!

Α Καλησπερα!!:))))

Αγόρασα το, Ναυάγιο με Θεατή - Παράδειγμα μιας μεταφοράς της ύπαρξης ,του Χανς Μπλούμενμπεργκ από Αντίποδες .Είναι μια μελέτη για την εικόνα του ναυαγίου και του θεατή ως μεταφορά για την ανθρώπινη ύπαρξη .Ο Χανς Μπλούμενμπεργκ ερευνά τη θέση του ναυαγού αλλά και την αισθητική και την ηθική του θεατή του ναυαγίου ,ξεκινώντας από την ποίηση της αρχαιότητας και παρακολουθεί τις μεταμορφώσεις αυτής της μεταφοράς στον Μονταίν, τον Βολταίρο, τον Γκαίτε ,τον Σοπενάουερ, τον Νίτσε και τον Μπούρκχαρτ .Έχει ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο με μια υδατογραφία του Joseph Turner με τίτλο: Vignette study of a ship in a storm, αυτός ήταν και ο λόγος που το πρόσεξα .

Αγόρασα σήμερα από το Amazon το Red Sphinx του Αλέξανδρου Δουμά, το οποίο αποτελεί σικουελ των Τριών Σωματοφυλάκων και χρονικά είναι τοποθετημένο μετα τους Τρεις και πριν το Είκοσι Έτη Μετά. Κάτι που θα ξενίσει τους φαν του Ν'ταρτανιαν και της παρέας του είναι ότι σε αυτό το βιβλίο δεν εμφανίζονται πουθενά οι διάσημοι σωματοφυλακες , όμως συναντάμε ξανά τον Ρισελιε ο οποίος είναι πρωταγωνιστής εδώ και μάλιστα από τους καλούς. :))))

Ο Ρισελιέ ανέκαθεν ήταν η κρυφή συμπάθειά μου, για να είμαι ειλικρινής, ειδικά μπροστά σ' εκείνο τον φλούφλη τον Λουή. Πού το ξεθάψανε αυτό το βιβλίο και το κυκλοφόρησαν τώρα; Και εγώ το είδα αυτές τις μέρες και σκεφτόμουν να του ρίξω μια ματιά (αφού κάνω ένα φρεσκάρισμα στον πρώτο τόμο, εννοείται, τι να σου κάνουν δέκα φορές που το έχεις διαβάσει μέχρι τώρα;). Ο Δουμάς ήταν πάντα από τους πιο αγαπημένους μου συγγραφείς, άλλο που δεν ήθελα από αφορμή...

Κι εμένα μου ήταν πολύ συμπαθής ο Ρισελιε, είναι από τους ήρωες που μισείς να αγαπάς. Ούτε εγώ ήξερα ότι υπάρχει αυτό το βιβλίο και χάρηκα πολύ όταν το ανακάλυψα.

Αγόρασα τα:
1. Ανδριανού Απομνημονεύματα
2. Τι ωραίο πλιάτσικο!
3. Πρόγευμα στο Τίφφανυς
και μου στείλαν δώρο με την αγορά το:

4. "Ο οδηγός" του Ρ.Κ. Νάραγιαν <--- για το βιβλίο αυτό δεν ξέρω τίποτα.

Ο Νάραγιαν είναι Ινδός συγγραφέας ,το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το έχω διαβάσει αλλά θεωρείται πολύ καλό.

Βρεθηκα στην Αθηνα για καποιες μερες. Ετσι περασα και μια βολτα απο την Πολιτεια και πηρα τα εξης.
Σανσετ παρκ - Πολ Οστερ
Αορατος - Πολ Οστερ
Ο ανθρωπος που τον ελεγαν Πεμπτη -Τσεστερτον
Η γυναικα απο το Ζαγκρεμπ - Φιλιπ Κερ

Ελεγα να αγορασω καποιο βιβλιο του Connely .Καμποσοι εχουν διαβασει απο εδω μεσα και μου τελειωνουν τα αδιαβαστα! Τι στυλ γραφει ξερει κανεις και καποιο να μου προτεινεται απο τα καλα του; Δεν εχω "αγγιξει" μεχρι τωρα το συγκεκριμενο συγγραφεα ενω τον συνανταω συχνα οχι στα βιβλιοπωλεια αλλα στα περιπτερα...

Γιάννη, εγώ έχω διαβάσει τρία δικά του βιβλία . Το 'σκοτεινή ηχώ' , 'σκοτάδι πιο βαθύ από τη νύχτα' και 'ξανθιά στο τσιμέντο' .Είναι όπως βέβαια γνωρίζεις αστυνομικά, μου άρεσαν και τα τρία ,περισσότερο το τελευταίο . Επειδή τα διάβασα πριν δύο-τρία χρόνια δανειζόμενη από τη βιβλιοθήκη , δεν τα έχω ώστε να θυμηθώ τη σειρά τους -διότι νομίζω υπάρχει μία κάποια σειρά ανάγνωσης σε κάποια από αυτά.
Όντας λάτρης των αστυνομικών βιβλίων, νομίζω πως είναι από τα καλά που έχω διαβάσει .

Αγόρασα το ''Υπηρέτησα τον 'Αγγλο Βασιλιά'' του Μπόχουμιλ Χράμπαλ .Είχα διαβάσει παλαιότερα δύο νουβέλες του τα ''Τρένα υπό αυστηρή παρακολούθηση'' - είχε γυριστεί και ταινία την δεκαετία του '60- και το ''Μια πολυθόρυβη μοναξιά'' .Και τα δύο ήταν αρκετά αξιόλογα και βοήθησαν στην εδραίωση της μεγάλης Τσέχικης παράδοσης όπου το γκροτσέσκο συναντά την ειρωνεία.
Το δεύτερο που αγόρασα ήταν το '' Ο Στόουνερ'' του John Williams. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1965 χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία ,πριν τρία με τέσσερα χρόνια ξαφνικά ανακαλύφθηκε ξανά και εκθειάστηκε από κριτικούς και κοινό σημειώνοντας υψηλές πωλήσεις στην Αμερική ,αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον για την αγορά του.

Last edited:
Καλησπερα!!
:))Σε ευχαριστω Σμιλα! Θα κοιταξω τους τιτλους και θα ξεκινησω με καποιο για να δω!
Βρηκα σημερα προς το παρον και πηρα "Το παλτο" του Γκογκολ
Κλασσικο αλλα δεν ετυχε να το διαβασω ποτε..

Last edited:
Το δεύτερο που αγόρασα ήταν το '' Ο Στόουνερ'' του John Williams.
Δεν ειχα ιδέα οτι κυκλοφορει στα ελληνικα! Για την ακρίβεια, ημουν σιγουρη οτι δεν ειχε μεταφραστει. Ειναι χρονια που θελω να το διαβασω. Μπραβο, Τζονκαν.