Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Δωροεπιταγη απο Πρωτοπορια, του κουμπαρου, οποτε τσιμπησα τα εξης.

Ο Μαυρος Πυργος 7 - Στιβεν Κινγκ

Ο Ανεμος Μεσα Απο την Κλειδαροτρυπα Στιβεν Κινγκ

Η Τριλογια της Μασσαλιας - Ζαν Κλωντ Ιζο

Το Ονειρο του Μισισιπη - Τζορτζ Μαρτιν

Σκοτεινη Υλη - Μπλεϊκ Κραουτς

Τα Σταφυλια της Οργης - Τζον Σταινμπεκ

Ο Ανθρωπος στο Ψηλο Καστρο - Φιλιπ Ντικ

Ερως Ανικατε Μασαν - Αυγουστος Κορτω

Καλα, Εσυ Σκοτωθηκες Νωρις - Χρονης Μισσιος

Πηρα χθες απο public το "Cryoburn" της Lois Mcmaster Buzold γιατι εχω διαβασει ολα οσα εχουν εκδωθει στα ελληνικα(μονο3!)και μαρεσει ο αντιηρωας της.
Και απο eshop τα " Κερασφορος" , "Φαντασματα του 20ου αιωνα" του Τζο Χιλλ και το "Δολωμα" του Κεντ Μεσουμ γιατι ηταν δωρο με τα αλλα 2!!! :φιρουλί::φιρουλί::φιρουλί:

Αγορά του '' Και τώρα, ανθρωπάκο ; '' του Φάλαντα .
Επίσης βρήκα τις Στάχτες ,του Σάντορ Μάραϊ από την Ασημένια σειρά της Ωκεανίδας. Ο Μάραϊ θεωρείται ένας από τους μεγάλους Ούγγρους συγγραφείς του 20ου αιώνα ,έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την εγκαθίδρυση του κομμουνισμού στην Ουγγαρία ,στα ελληνικά κυκλοφορούν άλλα τρία βιβλία του τα :Εμείς κι αυτός, Η παράσταση στο Μπολτσάνο και Η κληρονομιά της Έστερ ,όλα από Ωκεανίδα.
Gabriel Garcia Marquez ,Το χρονικόν ενός προαναγγελθέντος θανάτου / Ίχνη από το αίμα σου πάνω στο χιόνι από εκδόσεις Άρπα- Θεσσαλονίκη 1982 :::: .Δεν ήξερα ότι υπήρχαν τέτοιες εκδόσεις ,τα κείμενα είναι δακτυλογραφημένα και δεμένα με φτηνό κίτρινο χοντρό χαρτί. Αναφέρεται ως Πειραματική έκδοση σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων ,και δεν υπάρχουν καθόλου τόνοι ;;;; Αν ξέρει κάποιος κάτι γι'αυτές τις εκδόσεις ας με πληροφορήσει .

Δεν ξέρω για τις εκδόσεις "Άρπα" αλλά όπως τις περιγράφεις Τζόνκαν μήπως στο οπισθόφυλλο γράφει "Κόλλα";
Χα χα χα τώρα που το λες .... Ως μεταφραστής φέρεται κάποιος Μπίλυ Σάντσεζ ,εν τω μεταξύ ο ήρωας του δεύτερου διηγήματος ονομάζεται Μπίλυ Σάντσεζ ...
Πιθανόν είναι κάποια πειρατική κόπια που προσπάθησε να πουλήσει ,εκμεταλλευόμενη την επιτυχία τoυ Marquez ,κάτι ανάλογο με την έκδοση του διηγήματος του Πίντσον, Έλεος και θνητότητα στην Βιέννη, σε μετάφραση Λούντβιχ Βαν Μπετόβεργ από εκδόσεις Κακός βηξ.

Αγορασα τον "Ποτη" του Φαλαντα. Ειναι πολυς καιρος που ηθελα να το διαβασω και με αφορμη το νεομεταφρασμενο του Φαλαντα που διαβαζα αυτες τις μερες, ειπα να διαβασω και αυτό. Επισης βρηκα σε πολυ καλη προσφορά μια εκδοση του Πατακη με το "Παλτο και το ημερολογιο ενος τρελου" του Γκογκολ και το τσιμπησα και αυτό.

Αγορά του '' Και τώρα, ανθρωπάκο ; '' του Φάλαντα .
Επίσης βρήκα τις Στάχτες ,του Σάντορ Μάραϊ από την Ασημένια σειρά της Ωκεανίδας. Ο Μάραϊ θεωρείται ένας από τους μεγάλους Ούγγρους συγγραφείς του 20ου αιώνα ,έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την εγκαθίδρυση του κομμουνισμού στην Ουγγαρία ,στα ελληνικά κυκλοφορούν άλλα τρία βιβλία του τα :Εμείς κι αυτός, Η παράσταση στο Μπολτσάνο και Η κληρονομιά της Έστερ ,όλα από Ωκεανίδα.
"Οι στάχτες" μου άρεσαν πολύ.
Το "άκουσα" σε ώδιο βουκ.
Μου θύμισαν ένα επίσης ωραίο βιβλίο, το "Πορτρέτο" του Ίαν Πήαρς.

Αντιθέτως, την "Παράσταση στο Μπολτσάνο" που την αγόρασα πρώτη πρώτη, την έχω μισοπαρατημένη κάπου στο σπίτι.
Με κούρασε αφάνταστα αλλά έχω πει ότι θα το ξαναπροσπαθήσω.

Τον Σάντορ Μάραϊ δεν τον ήξερα, το βιβλίο του μου το συνέστησε φίλος αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμη. Τα άλλα του μάλλον δεν θα τα ψάξω ,εκτός αν με ξετρελάνουν οι Στάχτες .
Το πορτρέτο το είχα διαβάσει ,καλό βιβλίο ,μέχρι εκεί .Δεν κατόρθωσε να με πείσει να διαβάσω και άλλα του Πηρς.
Αγορά σήμερα της ποιητικής συλλογής της Αλεχάντρα Πισαρνίκ ,Το δέντρο της Αρτέμιδας, εκδ Bibliotheque από την σειρά Ποίηση γυμνή .

Εκανα σημερα μια παραγγελια με τα εξης:
Η τριλογια του Βερολινου - Φιλιπ Κερ
Μαουτχαουζεν - Καμπανελλης (μετα απο παρουσιαση της Σαωρης)
Στο πισω καθισμα - δεν θυμαμαι συγγραφεα :))
Εγχειριδιο αθειας - Πητερ Μπογκοσιαν
Το λεξικο των -ισμων (το πετυχα στις προσφορες της εβδομαδας στην πρωτοπορια και το πηρα για να συννενοουμε με την Ελλη)
Ο αναρχικος τραπεζιτης (επισης στις προσφορες της εβδομαδας)

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Σαν νεράκι θα φύγει το βιβλίο του Καμπανέλλη. Να έχεις και κανένα χαρτομάντηλο δίπλα, μπορεί να χρειαστεί. :)))

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Με λεφτα φορτωμενος μπαινω στη Πρωτοπορια dab!

Αγορασα:

''Αναρχικο τραπεζιτη'' Φερναντο Πεσσοα με 90λεπτα!

''Καρι'' απο Στεφεν Κινγκ

''Περι φωτισεως'' απο Ζοζε Σαραμαγκου

Βρηκα και καμποσα ''Κατα Ιησουν ευαγγελια'' για οποιον δε μπορει να τα βρει.
Επισης ανακαλυψα ενα ''μυστικο'' παλαιοβιβλιοπωλειο που εχει κατι εκδοσεις σε βιβλια πιο παλιες και απο την αποκαλυψη!

Το λεξικο των -ισμων (το πετυχα στις προσφορες της εβδομαδας στην πρωτοπορια και το πηρα για να συννενοουμε με την Ελλη)
Έλα να μιλάμε μοναχα με -ιζμούς και να καταλαβαινομαστε αναμετάξυ μας. Και μετά, δε θα μας παιζει κανενας άλλος.

Αγόρασα το Γκαλβέιας του Ζοζέ Λουίς Πεϊσότο ,το έχουμε στην Λέσχη βιβλίου και μου φαίνεται ότι είναι από εκείνα τα βιβλία που συνήθως αποφεύγω είτε ν'αγοράσω είτε να τα διαβάσω.