Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Από -μη γελάσετε παρακαλώ- το μάρκετ , 'το βιβλίο των χαμένων πραγμάτων' Τζον Κόνολλυ, γιατί κάπου κάτι διάβασα γι'αυτό .

Σήμερα αγόρασα το λεξικό της φιλοσοφίας του Πελεγρίνη, πιστεύω πως άξιζαν τα 25 ευρώ που έδωσα. Πολύ ενδιαφέρον βοήθημα για τον μελετητή της φιλοσοφίας.

Αγόρασα χθες από τον Χρήστο (Μαργαρίτη) το εξαντλημένο "Greek psycho" του Νίκου Βλαντή. Στον δρόμο έκανα μια στάση για να διαβάσω την πρώτη σελίδα και είδα ότι ξεκινάει πολύ καλά.

Σιμπλίκιος Σιμπλικίσιμος του Hans Jacob Christoffel von Grimmelshausen ,γερμανική μυθιστορία του 17ου αιώνα , από Εξάντα.

Ωωω, Χρυσόστομε.. Καλή τυχη με την Καραπάνου. Εγώ πηρα απόφαση οτι δεν μου ταιριάζει. Καθόλου όμως.

Last edited:
Ελλη απο Καραπανου εχω διαβασει πριν πολλα χρονια αλλο ενα βιβλίο της το "Ναι". Το βιβλίο μιλουσε για μια κοπελα με διπολικη διαταραχη (μανιοκαταθλιψη) και ηταν βασισμενο σε προσωπικα της βιώματα και θυμαμαι οτι μου αρεσε αρκετα. Απο τοτε δεν ετυχε να ξαναδιαβασω κατι αλλο δικο της αν και παντα ηθελα. Τωρα θα εχω την ευκαιρία ωστε να αποκτησω λιγο πιο ολοκληρωμενη αποψη για την συγγραφεα. Εσυ τι διαβασες και ειδες οτι δεν σου ταιριάζει;

Ναι, εχω διαβάσει αρκετά για την Καραπάνου και τα θέματά της. Το πρωτο που διαβασα ηταν Η Κασσανδρα και ο λυκος και πραγματικα δεν καταλαβα αν μου αρεσε πολυ ή δεν μου αρεσε πολυ. (Σαφης, ως συνηθως). Αυτοβιογραφικο κι αυτο, λιγο να εχεις διαβασει για την Καραπανου, κανει μπαμ, κι ενω ηθελα να το διαβασω ξανα, διαλεξα τον Υπνοβατη. Ε, εκει βεβαιωθηκα οτι δεν θα εχουμε συνεχεια οι δυο μας (πραγμα, απο μόνο του αυτονοητο, μιας και δεν ζει).

Νομιζω οτι και με τα δυο βιβλία, επαθα το ιδιο πραγμα: ηταν σα να ειχα πιει ενα καραβι. Πολυ θολουρα, βρε παιδι μου. Θολούρα και δυσκολία συγκέντρωσης.

Έκανα τα ψώνια μου!
Είχα καιρό το ομολογώ...:))))

1. Πετρούπολη - Αντρέι Μπέλι
2. Τι είδε η γυναίκα του Λώτ - Ιωάννα Μπουραζοπούλου
3. Ο θάνατος του Αρτέμιο Κρουζ - Κάρλος Φουέντες
4. Οι 7 τρελοί - Ρομπέρτο Αρλτ
5. Η σκέψη - Ο Κυβερνήτης - Λεονίντ Αντρέγιεφ

Αυτά τα ολίγα...

Νικολα, που το βρηκες το "Τι ειδε η γυναικα του Λωτ"; Το εχω βαλει στο ματι αλλα το βλεπω παντου εξαντλημενο.

Stefan George , Ποιήματα και Πεζά , εκδ Gutenberg. Η προτίμηση μου για την Κεντροευρωπαϊκή γραμματεία είναι εμφανής :) Πολύ ωραία έκδοση αλλά κρίμα που δεν είναι δίγλωσση.

Νικολα, το 2 και το 3 σου, τα εχω διαβασει και μου αρεσαν παρα πολυ.
Τελευταία, αγόρασα τη "Δονα Τερηδονα και το μυστικο της γαμηλιας τούρτας". :))))

Ναι, εχω διαβάσει αρκετά για την Καραπάνου και τα θέματά της. Το πρωτο που διαβασα ηταν Η Κασσανδρα και ο λυκος και πραγματικα δεν καταλαβα αν μου αρεσε πολυ ή δεν μου αρεσε πολυ. (Σαφης, ως συνηθως). Αυτοβιογραφικο κι αυτο, λιγο να εχεις διαβασει για την Καραπανου, κανει μπαμ, κι ενω ηθελα να το διαβασω ξανα, διαλεξα τον Υπνοβατη. Ε, εκει βεβαιωθηκα οτι δεν θα εχουμε συνεχεια οι δυο μας (πραγμα, απο μόνο του αυτονοητο, μιας και δεν ζει).

Νομιζω οτι και με τα δυο βιβλία, επαθα το ιδιο πραγμα: ηταν σα να ειχα πιει ενα καραβι. Πολυ θολουρα, βρε παιδι μου. Θολούρα και δυσκολία συγκέντρωσης.
Ελλη με προβληματισες τωρα. Οπως σου ειπα το "Ναι" που εχω διαβασει μου αρεσε. Αν και τωρα που το λες αυτη η θολουρα υπηρχε και σε αυτό. Τελος παντων θα το διαβασω και βλεπουμε.

Τελευταία, αγόρασα τη "Δονα Τερηδονα και το μυστικο της γαμηλιας τούρτας". :))))
Εγω προσφατα πηρα το "Ενα κερακι για το ρινοκερακι". :)) Ειναι απο μια σειρα εμμετρων παραμυθιων του Τριβιζά που θα σου προτεινα να πάρεις κάποιο, τα Παραμυθια Ντορεμυθια.

Και Τριβιζά αγαπάμε!!:αγαπώ:
- Μαμά, μαμά, θα διαβάσεις το παλαμυθι; :αγαπώ:
-Ναι, μωρό μου, πάνε στο κρεβάτι κι έρχομαι.
Με μεγάλες προσδοκίες, ξεκινάω την ανάγνωση, ύφος θεατρικό, μουσικοκινητική, αλλαγή στις φωνές, αλλαγή στον τόνο κλπ κλπ. Κάπου στη δεύτερη σελίδα, έχει μια εικόνα με τη Δόνα στο μπαλκόνι να ακκίζεται ως άλλη Ιουλιέτα, κοιτάζοντας τους περαστικους οι οποίοι πέφτουν σε μια τρύπα που έχει ανοιξει και την οποία γεμίζει άλλοτε με κέτσαπ, άλλοτε με μαγιονέζα, άλλοτε με σπανακόρυζο, με αποτέλεσμα να βγαίνουν από την τρύπα πότε κόκκινα, πότε κίτρινα, πότε πράσινα ανθρωπάκια.

Προχωράει το παραμύθι με τη Δονα και την Λουκία, αλλα αι βουλαί του γιού μου είναι διαφορετικές. Έχει σταματήσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της ιστορίας και έχει σκαλώσει (για σκάλωμα, φίλε μου) με την τλύπα, την τλύπα και την τλύπα. Και γύρνα πίσω, και πού έπεσε ο κύλιος, κι εγω δεν ειμαι γκαγκακόρυδοθ ( :)))) ) και γιατί ο κύλιος έχει θάλθα και όλο αυτό να επαναλαμβάνεται για 15 ατελειωτα λεπτά. Δε με άφησε να προχωρήσω μετά την 7-8η σελίδα. Δεν έχω καταφέρει να τον πάω μέχρι το τέλος του και μ’ εχει φάει η αγωνία δω τι γίνεται.
Εγω προσφατα πηρα το "Ενα κερακι για το ρινοκερακι". :)) Ειναι απο μια σειρα εμμετρων παραμυθιων του Τριβιζά που θα σου προτεινα να πάρεις κάποιο, τα Παραμυθια Ντορεμυθια.
Χρυσόστομε, ευχαριστώ. Δεν εχει τύχει να του διαβάσω παραμύθια με τόση έκταση, συνήθως (λογω ηλικίας αλλά αλλων λόγων) επιλέγω τα βιβλία του Jeffers που έχουν φοβερή εικονογράφηση και μικρότερα κειμενάκια. Όμως, του έχω μιλήσει με τα χειρότερα λόγια για την τερηδόνα και ενώ είχε άρνηση να διαβάσουμε το βιβλίο, προχθές το ζήτησε ο ίδιος, πήγε και άρπαξε το μπιμπλίο του (μαζί κι εμένα) και τα υπόλοιπα, τα διάβασες παραπάνω.:)

Αναφορικά με την Καραπάνου, σίγουρα ο Υπνοβάτης δε μου άρεσε. Στην Κασσάνδρα, που είναι αυτοβιογραφικό, όπως σου είπα, τη συναισθάνθηκα μεν, αλλά δε θέλω να διαβάζω για τις ζωές των άλλων, τελικά, πόσο μάλλον τέτοιες ζωές και με το ύφος που γράφει η Καραπάνου. Δυναμίτης. Ελπίζω να μη σε απέτρεψα και –γενικά- μη μου πολυδίνεις σημασία. :ρ

Αγόρασα την 2η έκδοση της Πετρούπολης από Κίχλη, είχα αγοράσει και την 1η η οποία είχε λάθη και παραλείψεις αποσπασμάτων, πράγμα που διορθώθηκε στην 2η έκδοση- η 1η αποσύρθηκε ή έτσι νομίζω - έτσι τώρα βρέθηκα με την 1η και 2η έκδοση από Κίχλη αλλά και αυτή από Αντίποδες .