Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Ο γιος μου ζήτησε να του πάρω τον «Σπασίκλα» οπότε η παραγγελία είχε αναπόφευκτα και δικά μου μέσα!
Τσίμπησα τον «Στόουνερ» να δω κι εγώ περί τίνος πρόκειται,«Τις απόψεις ενός κλόουν» του Χάινριχ Μπελ και τα «Απαγορευμένα παιχνίδια» του Φρανσουά Μπουαγιέ.
Τα δύο τελευταία με ελαφρά την καρδία καθώς δεν είχα ιδέα για τους συγγραφείς,απλά ήθελα να διαβάσω κάποιον άγνωστο και ό,τι βγει.Αργότερα θυμήθηκα ότι είχα δει «Τη χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ» στο θέατρο του Μπελ!!!

Last edited:
Έχω παραγγείλει και περιμένω από το book depository τη δεύτερη τριλογία των ομιχλογενννητων, The alloy of law, Shadows of self και The bands of mourning. Περίμενα μπας και μεταφραστούν αλλά δεν βλέπω να γίνεται σύντομα κι εγώ ανυπομονώ να διαβάσω κάτι από Sanderson. :)))

Χρυσόστομε υπάρχει διαφορά στις διάφορες εκδόσεις του βιβλίου; Γιατί του Αλφειού είναι διπλάσιου αριθμού σελίδων;

Γριλε η εκδοση αυτη ειναι του Λιβανη και απο οτι εχω δει δεν κυκλοφορει στο εμποριο. Μαλλον ειναι μια εκδοση αποκλειστικά για την εφημεριδα. Η εφημεριδα "Νεα σελιδα" ειναι και αυτη του Λιβανη. Αυτη η εκδοση ειναι 315 σελιδες και καπως ετσι με τοσες σελιδες κυκλοφορουν οι περισσοτερες στο εμποριο με εξαιρεση του Αλφειου. Νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος πως αυτη του Αλφειου ειναι η πληρης εκδοση.

Μία καφετέρια στην πόλη μου δίνει βιβλία οποίο θες με αγορά ενός καφέ στο χερι ή να καθίσεις εκεί! Περιττό να σας πω πως το επισκέπτομαι μέρα παρά μέρα! Πήρα ντισνευ βιβλία , την πόλη του Πλασκοβιτη, τον Μογλη και άλλα πολλά. Ωραία κίνηση.

Αρχική Δημοσίευση από Χήθκλιφ
"Απομνημονεύματα" - Λαντρύ, Σμίλη
Έλειπε από τη συλλογή μου για τους υπαρκτούς καθ'έξιν δολοφόνους, η οποία είναι ακόμα πολύ μικρή αλλά θα μεγαλώσει

Πρόσφατα το πήρα. Πράγματι πολύ καλή έκδοση και σε παρα πολύ καλή τιμή;

Άλλες προτάσεις αντίστοιχης θεματολογίας;

Σήμερα βρέθηκα στο κέντρο της Αθήνας με τη λίστα μου στο χέρι !!!!
Πήγα και πολιτεία και πρωτοπορία και έφυγα: με το Κιβώτιο του Αλεξάνδρου, το Νεκρωταφίο Ζώων και τον Άνεμο μέσα από την Κλειδαρότρυπα του Κίνγκ (είναι το μόνο που δεν έχω διαβάσει από τον Μαύρο Πύργο), το Ανάμεσα στις πράξεις της Βιρτζίνια Γουλφ και τις Ασκήσεις Ύφους του Κενώ.
Και, τελευταία στιγμή, αποφασίζω να περάσω από το βιβλιοπωλείο της Εστίας που έχει προσφορές αυτόν τον καιρό σε κάποια βιβλία με μικρές (ή μεγάλες φθορές).
Με μεγάλη χαρά ανακάλυψα το Ταξίδι στην άκρη της νύχτας του Σελίν, με μόνο ελάττωμα ένα ελαφρώς στραβά κομμένο εξώφυλλο....ούτε που με νοιάζει,
διότι ένα σχετικά ακριβό βιβλίο που θα έμενε πολύ καιρό ακόμα στη λίστα των βιβλίων που θέλω, έγινε δικό μου με μόλις 5,37 ευρώ! :γιούπι:

Όταν ψάχνει κανείς να αγοράσει τηλεόραση, ή νέο υπολογιστή, ή κλιματιστικό, ή καινούριο αυτοκίνητο, μπορεί να πάρει πολύ καιρό μέχρι να το αποφασίσει, να δει ποιο μοντέλο του ταιριάζει και πόσο αξίζει σε σχέση με το κόστος. Ε, εμένα μου πήρε ακόμα περισσότερο καιρό να αποφασίσω αν θα αγοράσω την καταπληκτική έκδοση του Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο από τις εκδόσεις Εστία! Αλλά σήμερα επιτέλους το αποφάσισα, και μόλις γύρισα από το βιβλιοπωλείο της Εστίας, αρκετά φτωχότερος αλλά και πλουσιότερος ταυτόχρονα - και σε κανα μήνα θα γίνω λίγο ακόμα φτωχότερος/πλουσιότερος αφού μου είπαν ότι κυκλοφορεί και ο 7ος τόμος, για τον οποίο δυστυχώς δεν θα ισχύει το -30%, ενιαία τιμή γαρ.
Θέλω πολλά χρόνια να καταπιαστώ με τον Προυστ, αλλά κοιτάζοντας προς τα πάνω δεν έβλεπα καν κορυφή, οπότε όλο και το άφηνα. Το τελικό μικροσπρωξιματάκι που χρειαζόμουν το έδωσε αυτό εδώ το άρθρο: https://themillions.com/2017/06/what-would-proust-make-of-social-media.html

Πριν λίγες μέρες γύρισα από διακοπές και εννοείται έκανα τα ψώνια μου για το χειμώνα:
Το Μοναστήρι της Πάρμα - Σταντάλ
Το Όνομα του Ρόδου - Έκο
Ο Διπλός Άνθρωπος- Ντοστογιέφσκι
Τολστόι ή Ντοστογιέβσκι- Στάινερ
Η Φυσική της Μελαγχολίας- Γκοσποντίνοβ ( μην το πείτε στη Καστάλια γιατί θα με κοπανήσει με το βιβλίο στο κεφάλι που το πήρα να το διαβάσω μεταφρασμένο! :)))) )
Η Δίψα- Νέσμπο
Ο Γιος- Νέσμπο
Ο Επαρχιακός Γιατρός- Μπαλζάκ
Τοστ Ζαμπόν- Μπουκόφσκι
Εκεί που ζουν οι τίγρεις- Zαν-Μαρί Μπλας ντε Ρομπλές
Το βαλς των δέντρων και του ουρανού- Jean Michelle Guenassia
Γύρνα σπίτι άγγελε μου- Thomas Wolfe
Διηγήματα- Raymond Carver

Κι αφού ορκίστηκα ότι για τους επόμενους μήνες δεν θα ξαναπάρω βιβλίο, χθες αγόρασα το The travelling vampire show του Richard Laymon.

Αγόρασα το "Άδυτο" του Φώκνερ, που για τον μήνα Οκτώβρη σε μεγάλο βιβλιοπωλείο του κέντρου έχει έκπτωση 50%, ελπίζω να μου αρέσει τόσο όσο η "Βουή και η μανία" και το "Καθώς ψυχορραγώ"
Επίσης πήρα τα "Παραμύθια" του Έρμαν Έσσε από τις εκδόσεις Σμίλη.
Μετά τα σχετικά νέα μου αποκτήματα μόλις ένα μήνα πριν, όλο κάτι θα βρίσκω να αγοράσω, εντός ή εκτός λίστας...
Δεν μπορώ να συγκρατηθώ λοιπόν, το πήρα απόφαση. Ποιος μπορεί άλλωστε;

Last edited:

Έλλη Μ

Συντονιστής
Τολστόι ή Ντοστογιέβσκι- Στάινερ
Η Φυσική της Μελαγχολίας- Γκοσποντίνοβ
Κι εγω τα θελω αυτα. Αντι γι' αυτα, ομως, μου αγόρασα:
Ο Μπορχες κι αιωνιοι ουρακοταγκοι του Φερισσιμο,
Τα βιβλιοπωλεια του Καρριόν
Το οριζοντιο υψος των περιστασεων τουΑργυρη Χιονη
Λετισιά του Ζαμπλονκα ή Γιαμπλονκα, τελος παντων;; :ρ

Έφτασε χτες η δεύτερη παραγγελία, αφού η πρώτη κάπου στο δρόμο εξαφανίστηκε, με τα Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων και το Πέρα απο τον καθρέφτη και το Japanese tales of mystery and imagination του Edogawa Rampo.

Καθως χαζευα στα ραφια ενος βιβλιοπωλειου επεσε το ματι μου στο "Ανατολικά της Δυσης" του Πενκοφ και θυμηθηκα οτι πριν καιρο μου το ειχε προτεινει η Ελλη, οποτε χωρις δευτερη σκεψη το αγορασα. (Καλα δεν θυμαμαι Ελλη; )

Έλλη Μ

Συντονιστής
Νομιζω πως θυμασαι καλα. (Αυτο το "οποτε χωρις δευτερη σκεψη το αγορασα", με εκανε αλοιφη. Κι επειδη θα ρωτησει ο Κορτο, για κάλους :)))) )

Χωρις δευτερη σκεψη, λοιπον, σου προτεινω να αγορασεις τον Αυγουστο. :ναι: Στην πρωτοπορια, υπαρχουν αντιτυπα που φαινονται ως μεταχειρισμενα και ειναι 4 ευρω φθηνοτερα της τρεχουσας τιμης. Ομως, ειναι ολοκαινουρια κι ατσακιστα. Αλλο ενα μελος το ειχε αναφερει πριν λιγο καιρο. Κι ειχε δικιο.