Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Στο αγαπημένο Βερολίνο με το "Βερολίνο Αλεξάντερπλατς" του Άλφρεντ Ντέμπλιν.
 
Στο Βαλπαραϊσο της Χιλής το 1849, με την Ελίζα Σόμερς (Κόρη της Μοίρας) να ονειρεύεται & να αγωνίζεται για έρωτα & ελευθερία.
 
Στη πλούσια και κοσμοπολίτικη Γενεύη της Ελβετίας για να μελετήσω τη δράση του δόκτορος Φρανκενστάιν και του "δημιουργήματος" του!!! 
αφενός στην Σουηδία γύρω στο 2000 όπου σκοτώνεται πολύς κόσμος και εφεταίρου στην Σικελία του 1860 όπου σκοτώνεται ακόμα περισσότερος :)
 
Last edited:
Και δω στην γενευη μαζι με τα παιδια και στο μακρυνο κογκο της αφρικης με την αδελφη λουκια κατα κοσμο γαβριελλα στην ιστορια μιας μοναχης. Στην περιοχη που ακουγονται τα αιωνια ταμ -ταμ των ιθαγενων και τον δεκεμβρη εχει αφορητη ζεστη και υγρασια. Εκει που δεν αγγιξε ο πολιτισμος σε παρθενα μερη στα νοσοκομεια με τους φυματικους και με ειδικευμενους νοσοκομους[/QUOTE]
 
Επόμενος σταθμός η αυτοκρατορία των διαδόχων του Τζένγκις Χαν μέσα από τις σελίδες ενός Ιταλού μοναχού του ΙΓ' αιώνα (Ιωάννης της Πολυκάρπου: Ταξίδι στην χώρα των Μογγόλων)
 
Έφτασα στο Αμπερντίν, όχι το πιο γνωστό της Σκωτίας, αλλά στις ΗΠΑ - Στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον, στη Δυτική Ακτή, κοντά στο Σιάτλ - για να παρακολουθήσω την πορεία του Κερτ Κομπέιν των Νιρβάνα στην γενέτειρα του, πριν γίνει γνωστός κι αυτοκαταστραφεί!!!!

Στην παρακάτω ταμπέλα, προσέξτε τα λόγια :
 
Από τις ΗΠΑ του 2000 (Ντένις ΛΕχέιν: Το σκοτεινό ποτάμι), στην Ρωσία του 1850 (Ν. Λέσκοφ: Η λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ) και πάλι ΗΠΑ του 2010 (Στ. Κινγκ: Ο κύριος Μεσέντες)
 
Πέρασα από το Παρίσι στης δεκαετίας του 1960 ή του 1970 (Πατρίκ Μοντιανό: Στο καφέ της χαμένης νιότης), στην Λουκανία του 1935 (Κάρλο Λέβι: Ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι) και τώρα είμαι στον αμερικάνικο νότο πριν από τον εμφύλιο (Μαρκ Τουέιν: Ο Τομ Σώγερ Ντετέκτιβ)
 

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
ωραιο το βιβλίο της ανησυχιας! εγω το έχω στην παλιότερη έκδοση όπου αντί να γράφει οτι ειναι του πεσσόα εγραφε οτι είναι του Μπερνάντο Σοάρες,ένα απο τα ψευδόνημα με τα οποία συχνά υπέγραφε τις δουλειές του ο Πεσσόα !
 
Διαβάζω ένα βιβλίο ΖΑΦΕΙΡΕΝΙΑ ΜΑΤΙΑ της ΗΛΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑΣ. Το ταξἰδι είναι ξεχωριστο. Απο την Τραπεζούντα της βυζαντινής εποχής στον Πόντο του 20ου αιώνα και από εκεί στη Θεσσαλονίκη και στη Βενετἰα! Διωγμός, προσφυγιά, αδελφότητες, συνωμοσίες που έλκουν την καταγωγή τους στο Βυζάντιο και στο ρόλο της Βενετίας στην Άλωση της Πόλης. Ενδιαφέρον ιστορικό μυθιστόρημα που προσφέρει γνώσεις και συγκίνηση!

 
Στο κοσμοπολίτικο Παρίσι, αλλά ειδικά στις κακόφημες συνοικίες του Σηκουάνα για να παρακολουθήσω την "Ωραία της Ημέρας" του Ζοζέφ Κεσέλ στις περιπλανήσεις της!!!!
 
Στη Μέση Ανατολή την εποχή των σταυροφόρων (Αμίν Μααλούφ: Οι σταυροφορίες από τη σκοπιά των Αράβων)
 
Στη γραφική Βενετία

και στην υπέροχη Νάξογια να συμμετάσχω στις εκστρατείες του Μάρκου Σανούδου στους "Εμπόρους των Εθνών" του Παπαδιαμάντη...
 
Top