Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Με κούρασε λίγο το Παρίσι με το θεωρημα του παπαγάλου, αποφάσισα να κάνω διακοπές στην Τουρκία και τα Γαλλοελβετικά σύνορα με το κορίτσι της πτήσης 5403

Βρέθηκα στο Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, για να παρακολουθήσω τις περιπλανήσεις του "Πεινασμένου" ήρωα του Κνούτ Χάμσουν...

Είμαι στο Λονδίνο με τον Κόρμοραν Στράικ και την Ρόμπιν ("Η σοδειά του κακού" της Χαριποτερούς με ψευδώνυμο) και

...... παραλλήλως διακτινίζομαι στο Κέμπριτζ (ώδιο βουκ "Θύμα στη σκιά" της P. D. James, το πρώτο της βιβλίο με ήρωα την Κορντέλια).

Στη μακρινή και κατασκότεινη Αλάσκα με τη Γιασμίν και την κόρη της, Ρούμπι. (The quality of silence - Rosamund Lupton)

Είμαι στη βλαχούπολη Wind Gap του Missouri με την Camille και τα Αιχμηρά Αντικείμενα. Χμ...

Ήμουν μέχρι πριν μερικές ώρες στο Κάιρο παρέα με Εγγλέζους αξιωματικούς και Άραβες πράκτορες των Ναζί.
Το τί πέρασα .... αφήστε .... :) (Κεν Φόλετ "Κώδικας Ρεβέκα")

Εδώ και 2 περίπου ώρες μετακόμισα στη Μπογκοτά της Κολομβίας και περνάω ένα μετατραυματικό στρες παρέα με τον ήρωα (Χουάν Γκαμπριέλ Βάσκες "Ο ήχος των πραγμάτων που πέφτουν")

Στον Φαρο του Τζεινους ροκ, ενα μικροσκοπικο νησι παρθένο εντελως στις ακτες της δυτικής Αυστραλίας που έχει μόνο δυο ανθρωπους πάνω την Ιζαμπελλ και τον Τομ στο εξαιρετικο βιβλιο της Στεντμαν φως ανάμεσα στους ωκεανούς

Βρίσκομαι στο καλοκαιρινό (και για αυτό ίσως, υποφερτό) Ρέικιαβικ της Ισλανδίας παρέα με τον επιθεωρητή Έτλεντουρ (Άρναλντουρ Ινδρίδασον "Ο άνθρωπος της λίμνης").

Last edited:
Έμιλυ, τυχερούλα... Από τα βιβλία που θέλεις να μην είχες διαβάσει, μόνο και μόνο για να μπορέσεις να τα διαβάσεις ξανά πρώτη φορά...

Βρίσκομαι μεταξύ Νέας Υόρκης λόγω μιας βιογραφίας του Γούντι Άλεν, Αθήνας και Ολλανδίας με κάποιες αναδρομές στο Παρίσι, με την "Πτώση" του Καμύ. :)

Ξεκίνησα από τη Βασιλεία της Ελβετίας

και μάλλον θα καταλήξω στη Μονή Διονυσίου στο Άγιο Όρος

σύμφωνα με τα καπρίτσια του Ματίας Αλμοσίνο και του Ισίδωρου Ζουργού...

Πήγα στη Μόσχα για να βρω τον "Μαιτρ και την Μαργαρίτα" του Μπουλγκάκοφ

και στο Λονδίνο για ένα ταξίδι στο χρόνο πίσω (ή μήπως μπροστά) στο "1984" του Όργουελ

Εγώ είμαι στο Τόκιο με την Σπούτνικ την αγαπημένη, αν και κάπου πήρε το μάτι μου ότι θα ξαναέρθω Ελλάδα.

Είμαι στο Κη Γουέστ της Φλόριντα.

Πολυκοσμία όμως και συρφετός τουριστών.
Δεν είναι αυτά για μένα :ουχ:

(Sandra Brown "Φθόνος")

Βρίσκομαι στην πόλη Αξούμ της Αιθιοπίας

και στις μυστηριώδεις εκκλησίες της Λαλιμπέλα

παρέα με τον Γκράχαμ Χάνκοκ και ψάχνουμε την Κιβωτό της Διαθήκης με το Άγιο Δισκοπότηρο...