Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Στο Βίμποργκ της Δανίας με την ιστορία "Αριθμός 13" του Μόνταγκιου Ρ. Τζέημς
*wipes drool off chin*

Στη Νάπολη της δεκαετίας του '50.

Απολαυστικό ταξίδι με την τετραλογία της Νάπολης, της Έλενας Φεράντε :σάλια:.

Τελείωσα το πρώτο βιβλίο "Η υπέροχη φίλη μου" και συνεχίζω με το δεύτερο.
Παράλληλα έκανα μια μικρή έρευνα για τη δανειστική βιβλιοθήκη του Πειραιά, ώστε να πάω αύριο πρωί πρωί να γραφτώ και να μπω στη λίστα δανεισμού για το 3ο και 4ο μέρος :)).

Έμιλυ, την βρήκα ιδιοφυή ως συγγραφέα και πολύ ξεχωριστή και μπήκε στις αγαπημένες μου. Τα καταβρόχθισα τα βιβλία της. Όμως μου μένουν το τρίτο και τέταρτο που μπορεί να τα διαβάσω και στα αγγλικά αν δεν μπορώ να περιμένω ή δεν έχω λεφτά.

Ναι ... χμ ...
Πήγα σήμερα μεσημεριάτικα, μετά τη δουλειά μου, στη βιβλιοθήκη του Πειραιά που θα ήταν ανοιχτή μέχρι τις 7μμ να γραφτώ και ένα χαρτάκι με ενημέρωσε ότι λειτουργεί μέχρι τις 3μμ μέχρι τις 25/8. Γκρρρ ...

Το τρίτο μέρος κυκλοφορεί κανονικά στα ελληνικά. Θα το βρω κάπου.
Ε ... μετά ελπίζω ότι θα βγει οσονούπω και το τέταρτο :ναι:

Στην Δομινικανη Δημοκρατια η Αγιο Δομηνικο πισω στο 1960 και στις τελευταιες μέρες της τριακονταετους δικτατορίας του Τρουχιλιο.

Βρίσκομαι στο Λονδίνο και παρακολουθώ την ιστορία της Τζινξ.

Ιβέτ Έντουαρντς 'Ένοχη αθωότητα" (1. βλακώδης απόδοση του "A Cupboard Full of Coats" και 2. υποψήφιο για Booker 2011 ??? :αργκ:)

Είμαι στην Αβάνα (αχ :σάλια:) βυθισμένη σε ένα "Παρελθόν χαμένο στην ομίχλη"

(Παδούρα και ξερό ψωμί - Κώστας Αθανασίου και ξερό ψωμί {ο μεταφραστής})

Ήμουν εδώ δίπλα στη Γαργαρέτα, κάτω από την Ακρόπολη, ψάχνοντας να βρω την "Κερένια Κούκλα" του Χρηστομάνου !!!

Τώρα περιδιαβαίνω τη Συρία και την Παλαιστίνη μαζί με τον Αμίν Μααλούφ ερευνώντας τις "Σταυροφορίες από τη Σκοπιά των Αράβων" καταλήγοντας βεβαίως τελικά στην Ιερουσαλήμ...

Βρέθηκα στο Μοναστήρι (Μπίτολα) της γειτονικής ΠΓΔΜ, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Εκεί βρίσκονταν ο Μυριβήλης και η γραμμή του Μακεδονικού Μετώπου το 1917, όπου διαδραματίστηκε η "Ζωή Εν Τάφω"

Τώρα πάλι μεταφέρθηκα στην Προύσα της Μικράς Ασίας

και μετά στο Ντητρόιτ των ΗΠΑ

για το "Middlesex" του Τζέφρι Ευγενίδη...

Στη Μόσχα με το "ο θείος Πλάτων" της Άλκη Ζέης (την εποχή που στην Ελλάδα είχαμε τον εμφύλιο).

Βρίσκομαι στη Νάπολη με τη Λίλα και τη Λένα.

Τελευταίο βιβλίο της Τετραλογίας της Νάπολης "Η ιστορία της χαμένης κόρης" της Έλενας Φερράντε.

Και άμα τελειώσει τι θα κάνω;;; :πανικός: :λυγμ:

Αθήνα, παραμονές Β΄Παγκόσμιου Πολέμου, με τον μεγάλο περίπατο του Πέτρου.
Ακόμα δεν κηρύχθηκε πόλεμος. Είμαι στην αρχή.
Σε μιαν αποθήκη σπιτιού με μια χελώνα που την λένε Θανάση κι ένα τριζόνι που δεν κατάφερε να αναρρώσει.

Στο αγαπημένο Λονδίνο μετά από καιρό που είχα να πάω, με το λατρεμένο μου άλτερ έγκο, Frieda Klein. :αγαπώ: (Ματωμένη Κυριακή, Nicci French)

Στο μακρινό βορρά του Καναδά, πέρασα απο δάση και λίμνες για να φτάσω στο νησί του προορισμού μου. ("Ανάδυση", Μάργκαρετ Άτγουντ)

Στην παγωμένη από το χιόνι χειμωνιάτικη Βιέννη ψάχνοντας μαζί με τον καθηγητή Μπρόιερ και το συγγραφέα Γιάλομ ν'ανακαλύψουμε ποιος ήταν αυτός ο περιβόητος ο Νίτσε κι αν "έκλαψε" τελικά...