Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Κάτι ανάμεσα σε Αβάνα και Μαδρίτη με τη "καρδιά τόσο άσπρη" του Marías...πάντως η δική μου έχει ζεσταθεί αφού με ταξιδεύει σε ένα πιο ζεστό κλίμα.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Δεν ταξιδεύω, αλλά βρίσκομαι σε έναν σταθμό με πολλούς προορισμούς και ταξιδιώτες, στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, όπου ένας καθαριστής τους αφηγείται ιστορίες.

"Αν ταξιδεύεις στην Αφρική, πρέπει να διαβάσεις Καπουσίνσκι, αν ταξιδεύεις στην Αυστραλία, πρέπει να διαβάσεις Τσάτγουιν, κι αν ταξιδεύεις στο Αφγαγιστάν, Όσνε Σέιερσταντ, για ν' αναφέρω μερικούς. Και όπου και να ταξιδεύεις, τις Αόρατες Πόλεις του Ιταλό Καλβίνο, δεν νομίζετε; Είναι το κατεξοχήν βιβλίο του ταξιδιώτη. Κι όχι μόνο εκείνου που διασχίζει θάλασσες και βουνά. Γιατί μπορείς να ταξιδέψεις με πολλούς τρόπους. Από ιδέα σε ιδέα. Από βιβλίο σε βιβλίο. Από τη μήτρα μιας γυναίκας στη μήτρα άλλης γυναίκας. Μη γελάτε. Σε κάθε επιδερμίδα και σε κάθε ματιά υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που παραμένει ανέκδοτος."

Η Λέσχη των Ανομολόγητων Πόθων - Αλμπέρτο Τόρες Μπλαντίνα
 
Στο Λονδίνο και τα προάστιά του, αρχές του 20ου αιώνα, με τον πραγματικά υπέροχο 'Αρνολντ Μπέννετ στο βιβλίο του "Θαμμένος ζωντανός".

404
 
408

στην Κωνσταντινούπολη της εποχής του Ιουστινιανού ακολουθώ τον Πραιπόζιτο Ιωάννη στην αναζητηση ενος δολοφόνου Εγκλημα στο Βυζάντιο Mary Reed & Eric Mayer
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Από την Αλεξάνδρεια του 20ού αιώνα με τα χαμσίν στην Ψωροκώσταινα την Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην φτωχή Αθήνα προ του ΒΠΠ και έπειτα.
 
Στην Ισπανία του εμφυλίου και ειδικότερα στη Βαρκελώνη, στην Κωνσταντινούπολη, τη Νορβηγία των 30s, στη Μόσχα, το Παρίσι και το Μεξικό μόλις πριν το Β Παγκόσμιο, στην Κούβα των τελών των 70s, στην Κούβα του 2000. Σε ένα βιβλίο και μάλιστα ταξιδεύοντας από κεφάλαιο σε κεφάλαιο.
 
Last edited:
Σε ποιο;;
"Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά" του Λεονάρδο Παδούρα, εκδ. Καστανιώτη

 
Top