Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

@Μαρινέττα
Το βιβλίο έχει ως στοιχείο της πλοκής τα γυρίσματα της ταινίας φεντορα που έγιναν και στην Λευκάδα. Όσο για το βιβλίο δεν με ξετρελανε αλλά ούτε με απογοήτευσε, το βρήκα λίγο άνισο καθώς αν και κινείται μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, το παρελθόν ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον. Σίγουρα ο συγγραφέας έκανε πολύ καλή δουλειά στην έρευνα αλλά σε κάποια σημεία θυμίζει περισσότερο βιογραφία παρά μυθοπλασία. Θα ήταν άδικο να πω ότι δεν μου άρεσε, από την άλλη θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο. Παρεμπιπτόντως η δεύτερη φωτό είναι από το καφέ στην Βιέννη όπου συχνάζε ο Γουάιλντερ.
 
@Αλουκαρδ Wendy?
(Παραθέτω το ανέκδοτο για όσους δεν το ξέρουν και για να γίνω κατανοητός:
Νεαρός Αμερικάνος παντρεύεται τον παιδικό του έρωτα με το όνομα Wendy και έχει κάνει τατουάζ το όνομά της στο επίμαχο μέρος. Πηγαίνουν μήνα μέλιτος στη Τζαμάικα. Και εκεί που έχει πάει στην τουαλέτα του μπαρ για το ψιλό του, βλέπει δίπλα Τζαμαικανό με τατού Wendy στο δικό του. Τον ρωτάει: και εσύ με Wendy τα έχεις και έχεις κάνει τατού το όνομά της; Όχι, του λέει ο Τζαμαικανός, άλλο. Ψιλοπαίζει με το μόριό του που ξεδιπλώνεται: Welcome to Jamaica have a nice day)
 
Σε ένα πρωτοποριακό γηροκομείο, στην Αγγλία, παρέα με πέντε αξιαγάπητα παππούδια, που έχουν τόσο σώας τας φρένας, ώστε λύνουν αστυνομικά μυστήρια!
@Ειφφελ , ξεκίνησα τη λέσχη των φονων της Πέμπτης ;)
θα το ξεκινησω στις επόμενες μέρες!!
 
Στο βασίλειο της 'Αρνορ ταξίδεψα διαβάζοντας το παράρτημα του άρχοντα των δαχτυλιδιών, το οποίο το βρήκα πάρα πολύ ωραίο και έμαθα αρκετά χρήσιμα πράγματα.

Σύντομα με βλέπω να ταξιδεύω σε περιοχές χαμένες της Μέσης Γής, στην Μπελέριαντ και στο Νούμενορ την χαμένη Ατλαντίδα. Επίσης στα άστρα. Αχ Elbereth Gilthoniel.
 
Λοιπόν, νοερά βρίσκομαι στην Πιούρα και στη Λίμα, στο Περού, εκεί που με έστειλε με το δώρο του , ένα βιβλίο του Μάριο Βάργκας Λοσα, ο @Χρυσόστομος και τον ευχαριστώ πολύ! :ναι:
Πολύ αγαπημένος μου συγγραφέας Γιόσα. :πάνω: Ποιο βιβλίο του συγκεκριμένα διαβάζεις;
 
@Ιαβερης , το Ένας διακριτικός ήρωας.
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω διαβάσει άλλο του Λοσα ( ή Γιόσα; ). Δώστε μας τα φώτα σας οι ισπανομαθείς!

Μου φάνηκε όμως ότι έχει κοινά στοιχεία στον τρόπο γραφής με τον Μάρκες.
 
Top