Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

@Ιαβερης , το Ένας διακριτικός ήρωας.
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω διαβάσει άλλο του Λοσα ( ή Γιόσα; ). Δώστε μας τα φώτα σας οι ισπανομαθείς!

Μου φάνηκε όμως ότι έχει κοινά στοιχεία στον τρόπο γραφής με τον Μάρκες.
Το συγκεκριμένο δεν το έχω διαβάσει, @Ροκμαντικ. Ομοιότητες στη γραφή με τον Μάρκες δεν ξέρω εάν έχω εντοπίσει, ίσως και οι δύο έχουν πολύ έντονο το ερωτικό και το πολιτικό στοιχείο στα βιβλία τους, όμως ο Γιόσα είναι πιο ρεαλιστικός κατά την άποψή μου.
Η πρώτη μου γνωριμία με το έργο του Γιόσα έγινε με το ημιαυτογραφικό βιβλίο του " Η Θεία Χούλια και ο Γραφιάς" το οποίο είναι ίσως και το αγαπημένο μου γιατί είναι πιο ανάλαφρο σε σχέση με τα υπόλοιπά του. Θα σου πρότεινα βεβαίως και τα πιο γνωστά του βιβλία " Η Πόλη και τα Σκυλιά" και τη " Γιορτή του Τραγου", πραγματικά αξιόλογα έργα αλλά ολίγον βαριά ως προς τη θεματολογία τους.
 
Εκπληκτικος γραφιας ο Λιοσα..ο ανθρωπος είναι ενας καλλιτεχνης, ενας αληθινός δεξιοτεχνης του γραπτου λόγου!! Τα δυο βιβλια που ανεφερες @Ιαβερης ( Η Πόλη και τα Σκυλιά" και" Γιορτή του Τραγου") είναι αριστουργηματα και τα δυο! @Ροκμαντικ αν θες να διαβασεις και αλλο δικό του θα σου προτεινα την Πολη και τα σκυλια, αν τωρα το θες πιο πολιτικό την Γιορτη του τραγου.
 
Η Φλωρεντία εντάξει. Το Γρας κατά που πέφτει; Αφού δεν είναι και άσχημα να το έχουμε στα υπόψη.
 
1153

Καλοκαίρι 2011. Ο Αδόλφος Χίτλερ ξυπνά σ' ένα άδειο οικόπεδο, στο κέντρο του Βερολίνου. Χωρίς πόλεμο, χωρίς κόμμα, χωρίς την Εύα. Εν μέσω απόλυτης ειρήνης και χιλιάδων αλλοδαπών, και με την Άνγκελα Μέρκελ πρωθυπουργό. Εξήντα έξι χρόνια μετά το υποτιθέμενο τέλος του, ο "μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων των εποχών" ξεβράζεται στο παρόν και ξεκινά, ενάντια σε κάθε λογική, μια καινούργια καριέρα... στην τηλεόραση! Μέσα από τις σελίδες του "Κοίτα ποιός ήρθε πάλι" (VERMES TIMUR) ένα ταξίδι που δείχνει διασκεδαστικό.
 
@Πολυξενη δεν ήξερα ότι παίζει και σε βιβλίο!
Υπάρχουν δυο κωμικές ταινίες, μια γερμανική ακριβώς με την υπόθεση που περιγράφεις (2015) και ένα ιταλικό ριμέικ με τον Μουσολίνι (2018)
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω διαβάσει άλλο του Λοσα ( ή Γιόσα; ). Δώστε μας τα φώτα σας οι ισπανομαθείς!
Το "ll" διαβάζεται σε όλες τις θέσεις κάτι σαν "γι", στα Ισπανικά.

Π.χ. το "me llamo" (με λένε), προφέρεται "με γιάμο" και η γνωστή Mallorca προφέρεται... Μαγιόρκα.
Ομοίως και ο Llosa προφέρεται Γιόσα.
 
Νομίζω οτι και να θες να εκφερεις έτσι το ΛΓιόσα, και να θες -που λέει ο λόγος-(γιατι να θες, ειναι το ερώτημα, βεβαίως!), δεν εκφερεται.

Δγλαδή, φαντάζομαι, το ομικρον που ακολουθει το ιωτα, σωζει την κατάσταση.
 
Last edited:
Κάπου ανάμεσα από Σαραγόσα, Καλάντα και Μαδρίτη, διαβάζοντας την αυτοβιογραφία του αγαπημένου Μπουνιουέλ, "Η τελευταία πνοή".
Παρεμπιπτόντως για μένα όλη η Ισπανία αλλά ειδικά η Ανδαλουσία, έχει μια αύρα μαγική.
 
Σε τροπικά νησιά του Ν. Ειρηνικού το 1942.
Νήσοι Σολομώντα, Νέα Καληδονία και δεν συμμαζεύεται με το Blazing Star, Setting Sun: The Guadalcanal-Solomons Campaign November 1942–March 1943
Βέβαια δεν είναι ιστορία για διακοπές, αλλά με αίμα, χολέρα και μαλάρια...
 
Top