Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Κάπου ανάμεσα από Σαραγόσα, Καλάντα και Μαδρίτη, διαβάζοντας την αυτοβιογραφία του αγαπημένου Μπουνιουέλ, "Η τελευταία πνοή".
Παρεμπιπτόντως για μένα όλη η Ισπανία αλλά ειδικά η Ανδαλουσία, έχει μια αύρα μαγική.
Πράγματι. Βέβαια, επί Φράνκο, δεν θα το έλεγες αύρα. Θύελλα θα το έλεγες.

Σε ένα χωριό που ακούει στο όνομα Λυκόβρυση, παρέα με τον Μανωλιό και τους φίλους του.

Westeros...άραγε υπάρχει μια δόση ρεαλισμού σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο με βαθύ ιστορικό υπόβαθρο ;

Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε το κόσμο από τον πόλεμο των ρόδων.
Σίγουρα αλλά έχει πολλά μυθολογικά στοιχεία πχ για τους δράκους έχει δηλώσει πως εμπνεύστηκε από θρύλους και παραδόσεις οι οποίες πηγάζουν από τους δεινόσαυρους, τώρα για τα Σιδερένια Νησιά θυμίζουν Vikings σε μεγάλο βαθμό.

Διαβάζω για τα Σιδερένια Νησιά στο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου και έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Αλμυρές Γυναίκες, Δράκοι, Γοργόνες Γκρίζος Βασιλιάς, άνθρωποι που ζευγαρώνουν με φώκιες κλπ περνάνε από τις σελίδες.

Για δεινόσαυρους δε ξέρω αν έχει πει κάτι.
Μια ή άλλη καποια μυθολογικα στοιχεία είναι κοινα σε πολλά βιβλία πχ δράκοι, ξωτικά, νάνοι, που όλα αυτά πηγάζουν ούτως ή άλλως από διάφορα εθνολογικά και μυθολογικά στοιχεία.
Αν δεις αντίστοιχα βιβλία από συγγραφείς εκτός Αγγλίας και Αμερικής, βάζουν εθνολογικά/μυθολογικά στοιχεία της χώρας/εθνικότητά τους.
Υπάρχει πάντα και η κατηγορία urban fantasy πραγματεύεται αυτό ακριβώς που λέω, αλλά στη σύγχρονη εποχή.

Για δεινόσαυρους δε ξέρω αν έχει πει κάτι.
Για δεινοσαύρους έχει πει. Το είδα σε συνέντευξη του συγγραφέα σε βίντεο στο YouTube με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφoρία του Rise of the Dragons.

Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου.

Δε είπα ότι το βγάζεις από το μυαλό σου, είπα ότι εγώ δεν ξέρω.

Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι η έμπνευση των συγγραφέων πολλές πηγάζει από την ίδια πηγή και από τα εκάστοτε εθνολογικά τους στοιχεία.
Στην περίπτωση των δράκων για εμένα είναι πάντα δεδομένο ότι είναι από τους δεινόσαυρους.
Τα φαντάσματα από παλιές δεισιδαιμονίες της νύχτας.
Μυθολογικές χώρες που μοιάζουν με αντίστοιχες πραγματικές
Πόλεμοι ή μέθοδοι μάχης από αντίστοιχες ιστορικές και πάει λέγοντας

Στην περίπτωση των δράκων για εμένα είναι πάντα δεδομένο ότι είναι από τους δεινόσαυρους.
Επειδή δεν μπορώ να κάνω διόρθωση...
Ξέχασα να πω και την περίπτωση ότι κάποιος συγγραφέας μπορεί να εμπνεύστηκε τους δικούς του δεινόσαυρους και από κάποιον άλλο συγγραφέα...

Έφτασα μέχρι τα χωριά των Πυρηναίων στα σύνορα Γαλλίας - Ισπανίας για να εντοπίσω τους τελευταίους "Καθαρούς" πριν την τελική τους εξολόθρευση από την Ιερά Εξέταση σύμφωνα με τον "Κίτρινο Σταυρό" του Ρενέ Γουάις...

Η πόλη της Καρκασόν, έδρα του Παπικού Δικαστηρίου

Το χωριό Μονταγιού κέντρο της αίρεσης

Δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά μου κινησε τη περιέργεια το χωριό "Μονταγιου" ως έδρα των Καθαρών..... Πως προκύπτει αυτό το όνομα;

Και αφού δεν πήρα καμία απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα μου (Εγώ το Μοντσεγκούρ ξέρω. Το Μοντάγιου δεν ξέρω τι είναι...) ας πω που ταξιδεύω τώρα με το βιβλίο που διαβάζω. Με το σύγγραμμα του Αιμίλιου Τσεκένη για τις ανθρωπολογίες της Αφρικής, έφτασα στις Υποσαχάριες χώρες και στις εθνότητές τους! Στους Nuer και τους Azande του Σουδάν, στους Tallensi της Γκάνας, στους Κabre του Τόγκο και στα Grassfields του Καμερούν!

Ο Γιώργος Λιάνης με ξεναγεί στις φυλακές της Ελλάδας στην δεκαετία του 80 με τη βοήθεια των εκδς Κάκτος
κρατώντας το λεξικό Η Ελλάδα στη δεκαετία του 80 εκδς Επίκεντρο ανά χείρας

Στα Βαλκάνια όταν οι Οσμανλήδες έκαναν τις πρώτες τους επιδρομές στα εδάφη του Βυζαντίου και στην συνέχεια τα κατέκτησαν. Και έπεται συνέχεια με το ιστορικό βιβλίο του Σταυριανού για τα Βαλκάνια απο το 1453 και μετά.