Πράγματα που έμαθα σήμερα (ή και χθεςπροχθές)

Απόσπασμα από μια συνέντευξη του Σινιοσογλου:

– Η ζωή είναι μεγαλύτερη από τη ζωή μας; Μας καπακώνει;
"Η ενδόρρηξη, ... συμβαίνει όταν οι εξωτερικές πιέσεις είναι μεγαλύτερες από τις εσωτερικές, με αποτέλεσμα να μην εξισορροπούνται οι δυνάμεις. Η ενδόρρηξη, λοιπόν, είναι το αποτέλεσμα ενός εσωτερικού κενού."

– Πού εντοπίζετε αυτές τις συνθήκες απώλειας;
"Πόσες φορές ο εγωισμός, η απάθεια, η σκληρότητα, ο ναρκισσισμός δεν μας έχουν απειλήσει με μια ενδόρρηξη, δεν μας έχουν καταδικάσει στο προσωπικό μας εσωτερικό κενό; Το πρόβλημα είναι πως οι εκδοχές της ζωής που μας γονατίζουν κάθε μέρα επιβραβεύονται δαρβινικά, όσο κι αν τις αποδοκιμάζουμε σε ηθικό επίπεδο. Δηλαδή, ο νάρκισσος ανελίσσεται χωρίς ρωγμές, ο εγωιστής ενδέχεται να προχωρά άκοπα και απροβλημάτιστα, κι αυτός που μανατζάρει καλά το υλικό του (και τους άλλους) συνήθως κερδίζει εκείνον που έχει το ταλέντο. Φαίνεται πως η φύση και η κοινωνία καλοδέχονται την κτηνώδη επιβίωση και αναπαραγωγή, γιατί αυτές συμβάλλουν στη συνέχειά τους. Η «πνευματικότητα», που λέγαμε, δεν λειτουργεί πολύ καλά στο πεδίο. Όσο νωρίτερα αποδεχθείς ότι έτσι έχουν τα πράγματα, ότι θα βρίσκεις απέναντί σου συνεχώς στοιχειώδεις εκδοχές της ζωής και της βίας που θα θριαμβεύουν πάντα, τόσο πιο ελεύθερος μπορείς να ψάξεις για τις άλλες, τις πιο μυστικές κι ανώτερες."

Πηγή : Andro.gr [ https://www.andro.gr/empneusi/nikitas-siniosoglou-interview/ ]

Ήθελα κάπου να το δημοσιεύσω. Πώς κολλάει σε αυτό το νήμα; Μαθαίνουμε για την ενδόρρηξη :σαςευχαριστώ:

Δεν μπορουσες να μαθεις καλυτερα σε ποιο ζωδιο ανηκει, να δουμε πώς τοποθετουμεθα -χωροταξικως- εις τον χαρτη τον αστρολογικον;! Ή, εστω, πού διαμενει εν Αθηναις δια να του αποστειλουμε τα αγαπημένα μας ανθη;! :)))) Να χει να μαδαει ο άνθρωπος!

Αστείους σελιδοδείκτες θέλει όχι λουλούδια. Θα του στείλουμε τα αστεία μας τυπωμένα σε σελιδοδείκτη. (Ίσως του αρέσει η κυριολεκτική μεταφορά της λέξης) :όχισουλέω:

Νομιζω οτι μολις μου κατέστρεψες μερικες πολυτιμες εκαντοντάδες εναπομειναντων και υγιων εγκεφαλικων κυττάρων.
Το κάνω αθελα μου λόγω συνήθειας. Εννοώ σκέφτομαι κάποια πράγματα και στο κεφάλι μου βεβαίως υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες της εκάστοτε σκέψης. Όμως το πρόβλημα δημιουργείται όταν κοινοποιώ αυτές τις σκέψεις παραβλεποντας σημαντικές πληροφορίες που θα βοηθούσαν τον άλλο να καταλάβει :μουάχαχα:. Στο παραπάνω σκέφτηκα: εφόσον του αρέσουν οι αστείοι σελιδοδείκτες δεν θα το στείλουμε όπως το εννοεί σελιδοδείκτες που θα έχουν πάνω κάποια αστεία σκηνή/εικαστικό, αλλά έχοντας στο νου την λέξη αστείο θα γράψουμε πάνω κυριολεκτικά αστεία πράγματα. Τώρα που το εξήγησα μου φαίνεται χαζό.

Από τη μεριά μου απλά τρολλάρω (με αγαθή πρόθεση) τη συμφορουμίτησα @Μίζεραμπλ λάη για τη δεύτερη πρόταση της λίγο παραπάνω, που μάλλον οφείλεται στη διαφορά ηλικίας, η οποία τελευταία με βοήθησε να ξεχάσω ότι όταν ήρθε το συγκρότημα το 89 (ήμουν και μέσα τρομάρα μου) ο μεγαλύτερος στιχουργός όλων των εποχών είχε ήδη αποχωρήσει.
Μιλάω για τον Roger Waters των Pink Floud βεβαίως βεβαίως. Όποιος διαφωνεί μπορεί απλά να έχει άδικο 🥳😆🤣

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Πάντως μόλις ξεμπλεχτούμε, θα είχε ενδιαφέρον αν γράφατε αμφότεροι κ.κ. συμφορουμίτες @Μίζεραμπλ λάη και @Αδριανός Ζωγράφος, σε κάποιο νήμα την άποψή σας για τον καλύτερο στιχουργό (για όποιον ο καθένας), θα το διάβαζα με πολύ ενδιαφέρον.

Εκτος απο την Κάιλι Μινογκ, γλυκια μου πεταλουδιτσα;;;
Είναι και κοντινές ημερομηνίες, σε ποια να πρωτοπάς; :τρέλα::χμ::))))

οποτε, για να σε αποζημειωσω κλικ.
:αγαπώ: