Προτάσεις Τρόμου

Ψαχνω να βρω το ''σπιτι της αβυσσου'' ή σε εντυπη μορφη ή σε ηλεκτρονικη, παρα πολυ καιρο και δεν το βρισκω!!!Καποια βοηθεια :)

Θα το έβαζα στην κορυφή του τρόμου, του εμετικού ίχνους, δεν ξέρω τι άλλο τίτλο θα του έβαζα.
Μόνο και μόνο για την απόδειξη, πως η κόλαση είναι εδώ κι όχι κάπου βαθιά χωμένη.
Επίσης, το έχω στα σπάνια βιβλία που ήθελα ν' αποκτήσω και σταμάτησα να τολμώ (στα βιβλιοπωλεία δεν υπάρχει / αρχή από ΟΞΥ).

Εάν κάποιος φίλος το έχει διαβάσει θα ήθελα ν' ακούσω γνώμη.
Μάτια (ξένος τίτλος: Los Ojos) – Εκδοτικός οίκος: ΟΞΥ / (1997)
Jesus Ignacio Aldapuerta

Πωπω θέλω να το διαβάσω αυτό το βιβλίο (το Μάτια). Μου έχει πει ένας φίλος πως το έδινε σε όσους ήθελε να φρικάρει και πάντα έπιανε! Θέλω κι εγω!

Αυτο καπου το ειχα βρει σε pdf, αλλα πλεον δεν ξερω που ειναι. Και δεν προλαβα να το διαβασω!

Είμαι σίγουρη πως είχε βρεθεί στο δρόμο μου στο παρελθόν, καθότι όμως δεν γνώριζα τίποτα γι' αυτό - ούτε και το εξώφυλλο προϊδεάζει ιδιαίτερα, το άφησα να φύγει. Με όλα αυτά όμως μου κινήσατε κι εμένα την περιέργεια να το διαβάσω... ακόμα κι αν μετά το μισήσω, νομίζω πως αξίζει τον κόπο εφόσον είναι τόσο ακραίο. Όσα με αφήνουν αδιάφορη και ανεπηρέαστη είναι τα χειρότερα.

Όσο για τον Σαντ, κατά την γνώμη μου πάντα, είναι άφθαστος.

Last edited:
Γεια σας ξανά.
Συγγνώμη που δεν κάνω συγκεκριμένη παράθεση, θα μιλήσω ως ανοικτή παρέα.
Το έψαχνα καθυστερημένα, μία φορά έφτασα να το έχω από φίλο και δεν το πήρα γιατί είχα παραξενιά, το ήθελα αξεφύλλιστο...
Επίσης, η τρελή περιέργεια, κανείς δε μου είχε πει γνώμη για όλα αυτά που διάβασε μέσα στο βιβλίο, δύσκολα το τερματίζεις και όλοι το απέρριπταν ως σκουπίδι.

Καλησπέρα...πάνω που έψαχνα κανένα βιβλίο να πάρω έπεσα στο φόρουμ...και διάβασα για το βιβλίο που λες..με μια γρήγορη ματιά το βρήκα και το τσίμπησα-))
www.books-in-greek.gr...δεν διαφημίζω...αλλά είδα πως δεν το έχετε βρεί..περίεργο!!-))

Καλησπέρα αγαπητέ Ανοιχτηρις.
Η σελίδα δεν μου άνοιγε, φαντάζομαι πως λες εδώ.
Ολοκληρώθηκε η αγορά του βιβλίου;
Είχα ψάξει αρκετά, μετά το άφησα. Έχουν απόθεμα; Θα το δω ξανά.
Ευχαριστώ.

Επειδή το έχω πάθει δυστυχώς πολλές φορές ώσπου τελικά να μάθω, το γεγονός ότι εμφανίζεται στις ιστοσελίδες διαφόρων βιβλιοπωλείων ένα εξαντλημένο βιβλίο, σπανίως σημαίνει πως υπάρχει πράγματι απόθεμα. Συνήθως υποδηλώνει απλώς ελλιπή ενημέρωση. Χρειάστηκε να δημιουργήσω λογαριασμούς σε αναρίθμητα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, με κάθε φορά πιο αποδυναμωμένες τις ελπίδες, μέχρι να συνειδητοποιήσω πως είναι μάταιο. Ευτυχώς πλέον υπάρχουν τα ηλεκτρονικά παλαιοβιβλιοπωλεία, που όταν λένε ότι διαθέτουν κάτι, το έχουν πράγματι.

Last edited:
Ευχαριστώ.
Καλημέρα και σε εσένα Στράτη
Μέσω best price το βρήκα αρχικώς εγώ...και ναι..έλεγε διαθέσιμο..ελπίζω να ισχύει κιόλας γιατί την έχω πάθει και εγώ επίσης...πάντως η παραγγελία έγινε..κάποια άλλη ενημέρωση δεν μου έχει γίνει...αναμένοντας..μπόρεις να πάρεις και ένα τηλέφωνο εκεί για να σιγουρευτείς-)

Καλημέρα και σε εσένα Στράτη
Μέσω best price το βρήκα αρχικώς εγώ...και ναι..έλεγε διαθέσιμο..ελπίζω να ισχύει κιόλας γιατί την έχω πάθει και εγώ επίσης...πάντως η παραγγελία έγινε..κάποια άλλη ενημέρωση δεν μου έχει γίνει...αναμένοντας..μπόρεις να πάρεις και ένα τηλέφωνο εκεί για να σιγουρευτείς-)
Ναι σε αυτήν τη σελίδα λέω......books-in-greek.gr

Ευχαριστώ.
Δυστηχως δεν ήρθε ποτέ...Σήμερα που κατάφερα και τους βρήκα στο τηλέφωνο(επιτέλους) μου είπε ότι δεν το έχει και θα το δεί από τον προμηθευτή..του είπα οτι είναι εξαντλημένο και μου είπε ότι μπορεί να υπαρχεί κάποιο που το γύρισαν πίσω και στου γυαλού τα βοτσαλάκια πνίγηκαν τα 2 καβουράκια:ωιμέ:....κι άλλο ένα που παράγγειλα μαι από τα ίδια...διαθέσιμο έλεγε και σε αυτό...καλά κρασιά!!

Last edited by a moderator:
Το σπίτι με τα εφτά αετώματα του Ναθάνιελ Χόθορν είναι μια καλή ιστορία μεταφυσικού τρόμου.Από κει και πέρα ο Κλάιβ Μπάρκερ είναι (ή μαλλον ήταν) ο κορυφαίος συγγραφέας τρόμου και όποιος εχει διαβάσει τη συλλογή διηγημάτων Τα βιβλία του αίματος με καταλαβαίνει.

Κυκλοφορησε πριν λιγες μερες απο τις εκδοσεις Seλινι το τελευταιο βιβλιο του Neil Gaiman, "O ωκεανος στο τελος του δρομου". Απο το οπσοθοφυλλο:

Σάσεξ, Αγγλία. Ένας μεσήλικας επιστρέφει για μία κηδεία στο μέρος όπου ζούσε όταν ήταν παιδί. Παρόλο που το παλιό του σπίτι δεν υπάρχει πια, κάτι τον οδηγεί στο αγρόκτημα στο τέλος του δρόμου, όπου, όταν ήταν επτά ετών, συνάντησε ένα πολύ παράξενο κορίτσι, τη Λέτι Χέμπστοκ, τη μητέρα και τη γιαγιά της. Έχει χρόνια να σκεφτεί τη Λέτι, αλλά, καθώς κάθεται στη λιμνούλα (μια λιμνούλα που εκείνη έλεγε πως ήταν ωκεανός) πίσω απ' την ετοιμόρροπη αγροικία, κατακλύζεται από ξεχασμένες αναμνήσεις. Και το παρελθόν παραείναι παράξενο, τρομακτικό και επικίνδυνο για να έχει συμβεί σε οποιονδήποτε, πόσο μάλλον σ' ένα αγοράκι.
Σαράντα χρόνια νωρίτερα, ένας άντρας αυτοκτόνησε μέσα σ' ένα κλεμμένο αυτοκίνητο σ' αυτό το αγρόκτημα στο τέλος του δρόμου. Σαν το φυτίλι σ' ένα πυροτέχνημα, ο θάνατός του πυροδότησε μια βόμβα, που η έκρηξή της έφερε απρόβλεπτα αποτελέσματα. Το κακό άρχισε να τριγυρνάει ελεύθερο, πράγμα τρομακτικό και εντελώς ακατανόητο για ένα μικρό αγόρι. Και η Λέτι -μαγική, καθησυχαστική, σοφή για την ηλικία της- υποσχέθηκε να τον προστατέψει, με οποιοδήποτε κόστος.

Εχει να προτεινει κανεις, καποιο καλο βιβλιο με Λυκανυρωπους, εκτος απο τα Ματωμενο Φεγγαρι και Ο Νυχτοβατης; Και φυσικα να μπορω να το βρω ευκολα.

θα προτείνω 2 αγαπημένα βιβλία τρόμου τα οποία προτείνω με κλειστά τα μάτια. Αγνός πηγαίος τρόμος σε 2 βιβλία που διαβάζονται σε μια μέρα. Περιμένω την συζήτηση που θα ακολουθήσει την ανάγνωση τους, ειδικά για το πρώτο:

Δίψα για αίμα
Συγγραφείς: Simon Clark

Ξημερώνει Κυριακή και ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει καταρρεύσει. Σε κάθε γωνιά του κόσμου, οι ενήλικες έχουν κυριευθεί από μια δολοφονική παραφροσύνη. Στο μυαλό τους υπάρχει μόνο μία σκέψη: να σκοτώσουν τα παιδιά τους! Και αυτή τους η δίψα για αίμα είναι ανεξέλεγκτη.
Υπάρχει διέξοδος από αυτόν τον εφιάλτη που απειλεί να καταβροχθίσει το ανθρώπινο γένος ή μήπως είναι αυτό το τέλος του κόσμου;
Αυτοί που ποτέ δεν κοιμούνται
Συγγραφείς: Graham Masterton

Το ελικόπτερο που μεταφέρει ένα νεαρό δικαστή του Αρείου Πάγου συντρίβεται. Όμως τα αλλόκοτα τραύματα που φέρουν τα πτώματα του δικαστή και της συζύγου του έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι και είναι τόσο σοβαρά που η αναγνώριση των νεκρών είναι σχεδόν αδύνατη -το δε πτώμα της μικρής κόρης του δικαστή έχει εξαφανιστεί...

Το τελευταίο βιβλίο τρόμου που διάβασα και κάθε φορά που το σκέφτομαι μου φέρνει μια έκφραση αποτροπιασμού στο πρόσωπο μου είναι το Εργοστάσιο Σφηκών του Iain Banks...
Ίσως βοήθησε λίγο ότι ταυτίστηκα με τον ψυχαναγκαστικό ήρωα της ιστορίας. Νοσηρό βιβλίο το προτείνω ανεπιφύλακτα ;)

Προτείνω το Ένα παιδί στον ουρανό του Τζόναθαν Κάρολ.Δεν είναι ακριβώς τρόμου,θα το χαρακτήριζα "φιλοσοφικού"τρόμου,μιας και δεν επικεντρώνεται τόσο στο να σε τρομάξει,όσο στο να σου περάσει πολλά μηνύματα ζωής,ψυχολογίας των ανθρώπων και των σχέσεων μεταξύ τους.Δύσκολο βιβλίο που απαιτεί συγκέντρωση,μιας και η γραφή του Κάρολ απαιτεί να είσαι "εκεί" συνεχώς.

Διάβασα λόγω των ημερών μια συλλογή διηγημάτων του Άρθουρ Μάχεν. Συγκεκριμένα το "Η νουβέλα της μαύρης Σφραγίδας". Ιστορίες τρόμου από τον Μάχεν, στις οποίες συνδυάζει τους αγγλικούς μύθους και τις παραδόσεις, με τις μυστικιστικές θεωρίες και τον αποκρυφισμό των Ροδόσταυρων και του Άλιστερ Κροόουλι.
Η γραφή του είναι πραγματικά εξαιρετική όπως σε κάθε τι που έχει γράψει, απλά οι ιστορίες του πια τα δείχνουν τα χρονάκια τους!
Πάντως διαβάζεται εύκολα και ευχάριστα.
Η ιστορία "Το απόκρυφο φως" είναι εξαιρετικό δείγμα λογοτεχνίας τρόμου!

Έχει να προτείνει κάποιος κανα βιβλίο που να θυμίζει Slasher ταινίες τύπου παρασκευή και 13, scream, halloween κ.λ.π;