Προτάσεις για ανάλαφρα βιβλία παραλίας

Για την ακρίβεια ήθελα να βάλω ως τίτλο "προτάσεις για σαχλά, ανάλαφρα και κοριτσίστικα βιβλία παραλίας" αλλά σαν παλιά συντονίστρια εδώ καταλαβαίνω ότι ίσως δεν είναι ένας ωραίος τίτλος :ρ Αν υπάρχει παρόμοιο νήμα ή δε το έχω βάλει σε σωστή θέση να με συμπαθάτε. Και μετά από αυτόν τον πρόλογο να μπω στο θέμα.
Πέρυσι περασα μια εβδομαδα απίστευτης χαλαροτητας στο εξοχικο της οικογένειας του άντρα μου όπου δεν είχαμε wifi, τηλεόραση είχε μια της κακιας ώρας, δεν είχαμε καλό σήμα το κινητό συνεπώς το εριξα στη μελέτη. Είχα όμως ένα μουντ πολυ ανάλαφρο και σαχλαμαριστικο. Ήθελα να περασω καλά διαβάζοντας, να γελάσω, να χαλαρώσω σε σημείο που να μονολογώ "θεε μου τη χαλάρωση είναι αυτή " κλπ. Κ ετσι διάβασα μονοκοπανια τη Βασίλισσα της Σαπουνοφουσκας της Μεγκ Καμποτ και το δευτερο βιβλιο της ίδιας σειράς που μου διαφευγει τώρα και ενθουσιάστηκα! Κάτι τέτοιο θα ήθελα για φέτος. Εχω διαβάσει σε αυτό το στυλ και προτεινω για όποιον είναι σε ίδια φάση με εμένα :
Μικρή ερωτική ιστορία
Η ζωή δεν είναι ρουτίνα
Ο διάβολος φοράει πραντα
Νταντά υψηλής κοινωνίας
Η εποχή των κερασιών
Ίσως εχω διαβάσει κι αλλά όμως βρίσκονται όλα στο πατρικό καθώς εδώ δεν έχω χώρο και δε θυμάμαι τώρα κάποιο άλλο. Έχω κάνει παραγγελία και είναι στο δρόμο που λένε, το ψωνίζω άρα υπάρχω και περιμενω και καμια άλλη προταση καθώς το καλοκαίρι μάλλον άρχισε και φέτος μάλλον θα έχω αρκετό ελευθερο χρόνο.

Προσωπικά για παραλία παίρνω αστυνομικά (Νέσμπο, Κρίστι) ή κόμικ της Disney - να'ναι καλά η Καθημερινή που μάζεψα κάμποσους τόμους πριν χρόνια κι έτσι ξαναγίνομαι πιτσιρικάς όποτε βαριέμαι.

Δεν είναι ρομάντζο ή κοριτσίστικο, αλλά για καλοκαιρινή χαλάρωση συστήνω το τραγούδι της γοργόνας. Διηγείται τη διαμονή μιας οικογένειας συγγραφέων στην Κάλυμνο της δεκαετίας του 50.

Μμμ θα πρότεινα Τζέιν Ώστιν αν δεν έχεις διαβάσει κάποιο από αυτήν ή κάποιο από τα βιβλία της Κρίστιν Χάνα.
Διαφορετικά Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Οβ του Fredrik Backman.
Τα κορίτσια της Νέας Υόρκης της Elizabeth Gilbert. Αν και προσωπικά δε μου άρεσε πολλόι αναγνώστες το λατρεύουν.
Αν σε περίπτωση σου αρέσουν βιβλία φαντασίας μπορείς να δεις την Τετραλογία της Σελήνης της Μαρίσα Μάγιερ (νεανική λογοτενία), η οποία είναι διασκευή των κλασικών παραμυθιών Σταχτοπούτα, Κοκκινοσκουφίτσα, Ραπουνσέλ και Χιονάτη και διαδραματίζονται στο μέλλον.