Προτάσεις για ντοκυμαντέρ

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Έχεις κάποιο θέμα που σε ελκύει περισσότερο ή είσαι ανοιχτή σε προτάσεις; Όπως και να έχει, μου ήρθε στο μυαλό η παρακάτω τριλογία, αν θες να την ψάξεις

https://en.wikipedia.org/wiki/Qatsi_trilogy

Είμαι ανοιχτή σε προτάσεις καθώς το νήμα είναι για όποιον ενδιαφέρετε για τα ντοκυμαντέρ.
Ευχαριστώ πολύ Πεταλούδα θα το ψάξω.

Πολύ ωραίο κανάλι αυτό το Βιβλιοβούλιο! Μπράβο Βασίλισσα!
Είδα την συνέντευξη της Μπουραζοπούλου. Τι γλυκιά και σεμνή που είναι. Την εκτιμούσα σαν συγγραφέα, τώρα την εκτιμώ και σαν άνθρωπο!

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Μια καλή αφορμή να πατήσει κανείς το on της τηλεόρασης, είναι η νέα σειρά ντοκιμαντέρ "ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ - Ιστορίες της πόλης" που ξεκινάει το άλλο Σάββατο στις 21:00, στην ΕΤ2. Η σκηνοθέτρια Μαρίνα Δανέζη, είχε ασχοληθεί και με την πολύ καλή δουλειά του Νίκου Τριανταφυλλίδη "Τα Στέκια- Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού", τα οποία υπάρχουν και ονλάιν.

Εδώ το τρέιλερ της πρώτης εκπομπής που αφορά τα γκράφιτι, με πλάνα της τωρινής Αθήνας.

Ειχα πετυχει τυχαια, πριν αρκετους μηνες αυτο το επεισοδιο, εκατσα και το ειδα και το βρηκα εξαιρετικο. Βεβαια, δεν εχω δει αλλο επεισοδιο, αλλα τωρα που μου το θυμισε η @Πεταλούδα, εκανα bookmark τη σελιδα και θα κατσω να δω κι αλλα. Πραγματι, αξιζει η θεαση. :πάνω:

Καλησπέρα σας!

Βρήκα ένα κανάλι στο youtube που έχει διάφορα ντοκιμαντέρ απο την ΕΡΤ και όχι μόνο. Επεκτείνεται σε παιδικές αξέχαστες σειρές όπως ο Ροζ πάνθηρας και ο Λούκυ Λουκ και σε παλιές ταινίες όπως ο Ηρακλής Πουαρό κ.α
Νομίζω αξίζει τον κόπο να το επισκεφτείτε. Play 920

Χθές ήταν παγκόσμια μέρα μεταναστών.
Και σήμερα είδα τυχαία ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Βιβλιοθήκες, μετανάστες, πολιτική ορθότητα είναι η βασική θεματολογία που καλύπτει το εν λόγω ντοκιμαντέρ.

Ακόμα και αν χρησιμοποιούνται κάποιοι βιβλιοθηκονομικοί όροι, επεξηγούνται με τον πιο απλό τρόπο μέσα στο Ντοκιμαντέρ. (Οπότε μη φοβάστε)

Αξίζει να το δει κάποιος, κυρίως, γιατί τους ελληνικούς υπότιτλους επιμελήθηκαν δύο βιβλιοθηκονόμοι από τη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Οπότε, μπορείτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια τους βλέποντας απλά το ντοκιμαντέρ.

Καλή θέαση!

Για αυτούς που αγαπούν την ιστορία και μη. Το νετφλίξ φιλοξενεί ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για την ανακάλυψη των σαρκοφάγων το 2020. Μούμιες κ αγαλματίδια βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση.
Είναι συγκλονιστικό να ανακαλύπτεις την ιστορία κ αυτή η ιστορία να είναι θαμμένη στην σάκχαρα για 4000 χιλιάδες χρόνια.

Secrets of the Saqqara Tomb

Έχει κάποιος απο εσάς συνδρομη στο National Geographic? Αξίζει; επίσης παλιά θυμάμαι υπήρχαν περιοδικά... αυτά που μπορεί να τα βρεί κάποιος; Απο το κανάλι τους δεν κατάλαβα και πολλά...

Προχθές είδα ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ για τις ταινίες τρόμου και θρίλερ στη/τη δεκαετία του 80.
Το In search of darkness διαρκεί τέσσερις ώρες και παρουσιάζει μια μεγάλη γκάμα γνωστών και λιγότερο γνωστών ταινιών.
Σε αυτές τις ώρες εκτός από τις ταινίες που παρουσιάζει, καλύπτει και μια γκάμα θεμάτων που απασχολούσαν τις τότε ταινίες. Για παράδειγμα το πώς συνδυάστηκε η ροκ με τον τρόμο στο κοινό. Τη βάση που έδιναν οι δημιουργοί στο make up ή στα πρακτικαλ εφεκτς. Το ρόλο που έπαιξε το γυμνό στις ταινίες αυτές. Το δημιουργικό κομμάτι βίαιων σκηνών και πως αυτό πλασαρόταν στο κοινό. Οι αφίσες των ταινιών κ.λπ.
Το ντοκιμαντέρ είναι του 2019 και μιλάνε ηθοποιοί που έχουν παίξει σε αυτές, σκηνοθέτες, φαν, κριτικοί κ.α.
Εγώ το χώρισα σε τρία μέρη και το είδα σε τρείς μέρες. Δυστυχώς υπάρχουν μόνο αγγλικοί υπότιτλοι.
Όσοι αγαπάνε ταινίες τρόμου και έχουν γεννηθεί ή έχουν ζήσει αυτές τις δεκαετίες θα νιώσουν μια μικρή νοσταλγία*.
Το 2020 βγήκε και πάρτ 2 του ντοκιμαντέρ (συνέχεια του).

*Μάλιστα, με τη λέξη νοσταλγία κλείνει και το ίδιο το ντοκιμαντέρ.
Πάντως σηκώνει μεγάλη κουβέντα και το ντοκιμαντέρ και οι ταινίες της συγκεκριμένης δεκαετίας.

...προσωπικά δεν είμαι κατά του καπιταλισμού, αλλά η υπερσυσώρευση του πλούτου και η γελοία αποφυγή των φόρων, για τις πολυεθνικές, θα πρέπει να σταματήσει.
Υπάρχει ένα ωραίο ντοκυμαντέρ στο νετφλιξ με τίτλο saving capitalism

είδα τώρα τελευταία ένα ντοκιμαντέρ για την ομάδα του Hitler στο Netflix, αποτελείται από 10 επεισόδια, δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου στο internet...

https://www.netflix.com/gr/title/80138915
Καλοφτιαγμένο ντοκυμαντέρ, με κινηματογραφικές σκηνές, που εστιάζει στο πως ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία. Το προτέινω και εγώ.

Είδα πριν λίγες μέρες το "Social Dilemma" του Netflix όπου πρώην στελέχη της Silicon Valley εξηγούν πως οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες έχουν φτιάξει πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που περιλαμβάνουν εθιστικούς μηχανισμούς, με σκοπό να κρατούν σε συνεχή ενασχόληση τον χρήστη για να βγάζουν λεφτά από τις διαφημίσεις. Και εξηγούν πως όλο αυτό το σύστημα έχει επηρεάσει αρνητικά την κοινωνία και ιδιαίτερα τις νέες γενιές.

Αφήνω αυτό εδώ για όποιον ενδιαφέροτε

Iσραηλινό ντοκυμαντέρ του 2021 για τον Άμοζ Οζ

Πίσω από την παγκόσμια επιτυχία του Άμος Οζ, συμβόλου της ισραηλινής συνείδησης και συγγραφέως μεταφρασμένου σε 45 γλώσσες, ελλοχεύει μια διπλή τραγωδία.
Όταν ήταν 12 ετών η μητέρα του αυτοκτόνησε, ενώ λίγα χρόνια πριν από τον θάνατό του κατηγορήθηκε για σωματική και ψυχολογική βία από την κόρη του, η οποία έθεσε τέλος στις μεταξύ τους σχέσεις.
Μέσα από μια σειρά συζητήσεων με την τελευταία του βιογράφο, συνυφαίνοντας αυτοβιογραφικές αφηγήσεις, κείμενα και συζητήσεις με τους οικείους του, ο Άμος Οζ αφηγείται την τελευταία του ιστορία.
«Το τέταρτο παράθυρο» (The Fourth Window), η ταινία του Γιαΐρ Κεντάρ για τον Άμος Οζ, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2021.