Προτάσεις για σειρές

Δεν θυμάμαι αν έχει αναφερθεί πάλι στο forum αλλά για τους λάτρεις του μυστηρίου πολύ καλή σειρά που συνδυάζει και λίγο οικογενειακό δράμα με παραφυσικά στοιχεία είναι το "The haunting of hill house". Για όσους ενδιαφέρονται στο Νetflix.

Αφήστε ό,τι κάνετε και δείτε Fleabag. Από τις καλύτερες σειρές που έχουν υπάρξει, Βρετανικής παραγωγής, και έχει σύνολο 12 μισάωρα επεισόδια. Το "αριστούργημα" είναι λίγο για να χαρακτηρίσει αυτή τη σειρά. Στη 2η σεζόν παίζει και ο Andrew Scott(ο ηθοποιός που έκανε τον Moriarty στη σειρά Sherlock) τον παπά και η Olivia Colman.
Δημιουργός και πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Phoebe Waller Bridge(Killing Eve).

Είναι σύντροφος του Μάρτιν ΜακΝτόνα, οπότε αν συγκατοικούν, σίγουρα θα σκοντάφτει ο ένας στο ταλέντο του άλλου :ναι:

Αφήστε ό,τι κάνετε και δείτε Fleabag. Από τις καλύτερες σειρές που έχουν υπάρξει, Βρετανικής παραγωγής, και έχει σύνολο 12 μισάωρα επεισόδια. Το "αριστούργημα" είναι λίγο για να χαρακτηρίσει αυτή τη σειρά. Στη 2η σεζόν παίζει και ο Andrew Scott(ο ηθοποιός που έκανε τον Moriarty στη σειρά Sherlock) τον παπά και η Olivia Colman.
Δημιουργός και πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Phoebe Waller Bridge(Killing Eve).
Τότε ίσως σου αρέσει και το Crashing, με την ίδια ηθοποιό και δημιουργό, αν δεν το έχεις ήδη δει.😊

Οι προτάσεις μου για σειρές:
Α) The Americans. Μια από τις σειρές που δυστυχώς δεν της δόθηκε μεγάλη σημασία αν και έχει υψηλά ποσοστά στην imdb. Κατα την άποψη μου από τις καλύτερες στο είδος της αλλά και γενικά.
Β) Pushing Daisies. Μια παλιά αλλά αγαπημένη σειρά για όλους όσους πιστεύουν στο αδύνατο. Φαντασία, χιούμορ αλλά και έρωτας!
Γ) Normal people. Σειρά του 2020 πάνω σε μια διαφορετική πτυχή του έρωτα.
Δ)Good omens. Γιατί η σειρά έσκισε και λατρεύω το Michael Seen. Απλά.
Ε) White collar. Το παραδέχομαι, ξεκίνησα την σειρά για τον Matt Bomer αλλά τελικά με κέρδισε και για άλλους λόγους. Μια ανάλαφρη cat and mouse story που με έκανε να περάσω καλά.
Ζ) Για τους οπαδούς του εγκλήματος θα προτείνω ξανά τα Endeavour και Broadchurch.
Η) Και τέλος για όσους αγαπούν τις σειρές περιόδου προτείνω τις North & South(2004) και Poldark που για περιορισμένο χρονικό διάστημα δείχνει και η Ερτφλιξ.

Ξεκινησα και βλεπω τον νέο κυκλο του Ετερος εγω. Ειδα δυο επεισόδια και μεχρι στιγμης κινείται στα ιδια υψηλα επιπεδα του πρηγουμενου πολυ δυνατου κύκλου. Ενδιαφερουσα πλοκή, αξιολογη παραγωγη, πολυ καλη σειρα!

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Άσε, @Χρυσόστομος, πώς και πώς το περίμενα εγώ και επιτέλους βγήκε! Αν εξαιρέσεις λίγο τον τεχνολογικό εξοπλισμό -που είναι εκτός πραγματικότητας κάποιες φορές- από πλοκή, σενάριο και ερμηνείες είναι πολύ καλό. Εγώ είδα σχεδόν μονότερμα 4 επεισόδια. :))))

@Σαώρη αυτό με την τεχνολογία το σκεφτηκα κι εγω. Αφου έλεγα τι έγινε έχουμε εμείς εδω τέτοια τεχνολογία; Απο πότε η ΓΑΔΑ έγινε CSI; :)
Παντως παρατηρώ οτι κάθε φορά η σειρά γινεται και καλύτερη. Ο πρωτος κυκλος ήταν καλυτερος απο την ταινία και ο δευτερος καλύτερος απο τον πρώτο. Ο Τσαφουλιας συνεχως το ανεβάζει επίπεδο!

@Βασίλισσα δες το, αν σου αρεσε ο προηγουμενος κυκλος θα σου αρεσει σιγουρα κι αυτος. Εγω μέχρι στιγμης εχω δει τεσσερα επεισοδια και εχω ενθουσιαστει!

Last edited:
Τελείωσα το έτερος εγώ. Προσωπικά θα ήθελα και άλλα επεισόδια... νομίζω κάτι τέτοιο στην ελληνική τηλεόραση δεν έχει ξαναπαιχτεί. Μου θύμισε τότε που είχε βγεί το Rex μια αστυνομική γερμανική σειρά. Αν και δεν είμαι ειδήμων μόνο ως θεατής μπορώ να μιλήσω... θεωρώ ότι είναι, ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά.

Επίσης είδα το the witcher στο νετφλίξ. Το είδα χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο (δεν ήξερα την ύπαρξη του). Δεν ξέρω σαν βιβλίο τι λέει σαν σειρά όμως τα σπάει. Υπάρχει η 1η σεζόν και πρόκειται να βγεί και άλλη.

Ξεκίνησα με μεγάλη επιφύλαξη το Cobra Kai η οποία όμως εξανεμίστηκε από το πρώτο πεντάλεπτο της πρώτης σεζόν. Το Καράτε Κιντ ήταν από τις αγαπημένες μου ταινίες, όπως πολλών άλλων εφήβων των 80's και 90's, αλλά στο άκουσμα ότι θα γυριστεί σειρά με τους ίδιους πρωταγωνιστές ήμουν σίγουρος ότι θα είναι πατάτα και αρνιόμουν πεισματικά να τη δω. Όμως οι πρωταγωνιστές με τους οποίους μεγαλώσαμε, τα 80's μουσικά κομμάτια που παίζουν ολη την ώρα, τα όμορφα flashbacks, ο αυτοσαρκασμός σε πολλά σημεία και γενικά ο σεβασμός που αποδίδει η σειρά στις πρώτες ταινίες δεν μπορούν παρά να συγκινήσουν τους φαν. Η νοσταλγία χτύπησε κόκκινο!
Πότε μεγαλώσαμε ρε παιδιά;; :ένοχος:

'Εχει αναφερθεί πάλι στο φόρουμ αλλά θα προτείνω κι εγώ το The queens Gambit. Εθιστικό απλά. Επίσης έχω στρέψει το ενδιαφέρον μου το τελευταίο καιρό στα ντοκιμαντέρ που αφορούν αληθινά εγκλήματα ( ως φαν της εγκληματολογίας). Για όποιον αρέσκεται στο είδος είναι πολύ καλά το The Keepers και το The Staircase και τα δύο στο Netflix. Έχουν από μία σεζόν το καθένα οπότε δεν με κούρασαν καθόλου παρά το "βαρύ" θέμα τους.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Επίσης έχω στρέψει το ενδιαφέρον μου το τελευταίο καιρό στα ντοκιμαντέρ που αφορούν αληθινά εγκλήματα ( ως φαν της εγκληματολογίας).
Από τις αγαπημένες μου τέτοιες σειρές το κλασικό Forensic Files, δεν ξέρω αν το έχεις υπόψη σου γιατί είναι πολύ παλιά σειρά και νομίζω πως δεν παίχτηκε ποτέ στην Ελλάδα.

@Λούνα, κι εγώ φαν, έγραφα στο jvc εκπομπή του crime & investigation network που έδειχνε παλιά η ΕΤ2 (🤔 όντως ήμουν weird παιδάκι). Πιστεύω αν τωρα βάλεις συνδρομητική, θα καίγεσαι με το παραπάνω κανάλι και το CBS reality.

Προτιμώντας τις μίνι σειρές, έχω να προτείνω:
1. Μεγκρέ με Ρόουαν Άτκινσον υπάρχει ελεύθερη στο ertflix ως 30/1/2021 https://www.ertflix.gr/category/xenes-seires/epitheoritis-megkre/
(σπουδαίος ηθοποιός -μην μένετε στον Mr Bean και τις κατασκοπικές παρωδίες / υπάρχει επίσης η απίστευτη σειρά του The Black Adder)

2. Chernobyl φριχτά αληθινό - όσοι είσαστε μιας κάποιας ηλικίας και το ζήσατε (αλλά και οι υπόλοιποι πιστεύω) θα νιώσετε ένα τρελό σφίξιμο στο στομάχι σας - https://www.imdb.com/title/tt7366338/

@Λούνα, κι εγώ φαν, έγραφα στο jvc εκπομπή του crime & investigation network που έδειχνε παλιά η ΕΤ2 (🤔 όντως ήμουν weird παιδάκι). Πιστεύω αν τωρα βάλεις συνδρομητική, θα καίγεσαι με το παραπάνω κανάλι και το CBS reality.
Όταν αναφέρεις ότι "έγραφες στο jvc εκπομπή του crime and investigation network" πώς ακριβώς το εννοείς? το έψαξα λίγο γιατί δεν ήξερα για το συγκεκριμένο κανάλι απλά μου κίνησες το ενδιαφέρον που ανέφερες για την εκπομπή αλλά δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα σωστά..:χμ::αργκ:

Από τις αγαπημένες μου τέτοιες σειρές το κλασικό Forensic Files, δεν ξέρω αν το έχεις υπόψη σου γιατί είναι πολύ παλιά σειρά και νομίζω πως δεν παίχτηκε ποτέ στην Ελλάδα.
Όχι δεν την έχω ακουστά . Σ ευχαριστώ για την πληροφορία γιατί έψαχνα νέο αντικείμενο εθισμού όσον αφορά τα true crime Ντοκιμαντέρ. Υπάρχουν άπειρα ( ειδικά στο Netflix) αλλά δεν έχουν όλα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μου.

@Λούνα, έτσι όπως το έγραψα, πως να καταλάβεις; Έδειχνε η ΕΤ2 τις εκπομπές, κι εγώ τις έγραφα σε κασέτα. Παράλληλα καταβροχθιζα όσες πληροφορίες μπορούσα να βρω, ήθελα να καταλάβω. Η πλειοψηφια για να μην πω όλοι (πχ για τον BTK δεν βρήκαν κάτι τραγικό στο μεγάλωμα του), από την κακοποίηση έχουν πρόβλημα στον μετωπιαιο και κροταφικο λοβο.

@Λούνα, έτσι όπως το έγραψα, πως να καταλάβεις; Έδειχνε η ΕΤ2 τις εκπομπές, κι εγώ τις έγραφα σε κασέτα. Παράλληλα καταβροχθιζα όσες πληροφορίες μπορούσα να βρω, ήθελα να καταλάβω. Η πλειοψηφια για να μην πω όλοι (πχ για τον BTK δεν βρήκαν κάτι τραγικό στο μεγάλωμα του), από την κακοποίηση έχουν πρόβλημα στον μετωπιαιο και κροταφικο λοβο.
Εχμ.. τώρα που το σκέφτομαι έπρεπε να το καταλάβω απ το jvc :)))). ..Εντωμεταξύ μιας και ανέφερες τον BTK υπάρχει η σειρά του netflix Mindhunter ( αν δεν την έχεις ήδη ξετρυπώσει) η οποία ανάμεσα σε άλλους διαβόητους serial killers αναφέρεται και σε αυτόν. Κατανοώ επίσης απόλυτα αυτό το weird παιδάκι οτι ήσουν που ανέφερες. θυμάμαι τότε που έψαχνα να δηλώσω για σχολή εγκληματολογίας από πλευράς σπουδών αλλά στην Ελλάδα δεν υπήρχε σχολή "καθαρά" εγκληματολογίας. Σήμερα δεν ξέρω και καλύτερα να μη μάθω γιατί θα βάλω τα κλάματα...:(:ρ Όσον αφορά την κακοποίηση που είχαν υποστεί σε μικρή ηλικία αυτό ήταν κάτι που όντως συνδεόταν πολλές φορές με την μετέπειτα πορεία τους ως δολοφόνοι..