Προτάσεις για σειρές


The Guest

Κορεάτικο κι αυτό

Ένας σαμάνος με κληρονομικό χάρισμα, ένας καθολικός εξορκιστής και μία νεαρή αστυνομικός μάχονται εναντίον ενός πανάρχαιου διαβολικού πνεύματος που ηγείται άλλων μικρότερων μοχθηρών πνευμάτων. Θα μπορούσε να είναι γελοίο αν δεν ήταν τόσο αριστοτεχνικά φτιαγμένο. Επιπλέον έχει και τον καλύτερα "χορογραφημένο" εξορκισμό που έχω δει ποτέ.
 
Παιδιά θα "σπάσω" λίγο τον κορεάτικο ενθουσιασμό με μια αναφορά στο Yellow Jackets. Πρωταγωνίστριες είναι οι μαθήτριες της ποδοσφαιρικής ομάδας ενός σχολείου όπου μετά από τη συντριβή του αεροπλάνου κάπου στα δάση του Καναδά προσπαθούν να επιβιώσουν. Παράλληλα βλέπουμε και κάποιες απ τις πρωταγωνίστριες 27 χρόνια μετά ενήλικες πλέον (που προφανώς επιβίωσαν) να αντιμετωπίζουν κάποιες "περίεργες" καταστάσεις .. Δεν περίμενα να με ενθουσιάσει η σειρά καθώς στο πρώτο επεισόδιο περίμενα να παρακολουθήσω κάτι που θα κέντριζε το ενδιαφέρον μόνο σε έφηβο. Παρ όλ αυτά οι ερμηνείες και των κοριτσιών και των αντίστοιχων ενήλικων εαυτών τους είναι πολύ καλές τα συνεχή flash back αντί να με κουράσουν μου κέντριζαν πιο πολύ το ενδιαφέρον και το ιδιότυπο χιούμορ της σειράς επίσης μου άρεσε. Αν κάποιος άλλος το έχει παρακολουθήσει περιμένω εντυπώσεις.
 
Χθες τελείωσα το Monster : The Jeffrey Dahmer Story και είμαι συγκλονισμένος, έχω να νιώσω τόσο άβολα βλέποντας σειρά από το when they see us. O δε ηθοποιός που υποδύθηκε τον Ντάμερ, ο Evan Peters , ήταν τρομακτικά καλός στην ερμηνεία του. Αν σας αρέσουν οι true crime σειρές σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
 
Εγώ είμαι στο 4ο επεισόδιο.
Επειδή γνωρίζω την ιστορία δε σοκάρομαι... αν κάποιος δεν τη γνωρίζει σίγουρα.

Ο Έβανς είναι πολύ καλός στο ρόλο.
 
Εγώ πάλι δεν την ήξερα καθόλου την ιστορία του Ντάμερ κι ένα σοκ το έπαθα.
@Σελεφά το 6ο επεισόδιο ήταν το τοπ της σειράς, μου έκανε το στομάχι άνω κάτω.
 
Κατάλαβα... όπως ήμουν εγώ την πρώτη φορά που διάβασα για την ιστορία.
Γενικά έχει πολλά ντοκιμαντέρ με δολοφονίες και αυτό που μου έκανε εντύπωση με τον Ντάμερ είναι ότι
ομολόγησε την ενοχή του και ό,τι έκανε σε αντίθεση με άλλους.
Πέραν αυτού όταν τον ρώτησαν αν τον άφηναν ελεύθερο τι θα έκανε,
απάντησε ότι δεν πρέπει να τον αφήσουν ποτέ ελεύθερο γιατί θα σκότωνε ξανά.
Έχεις δει καθόλου συνεντεύξεις που έδωσε;
 
@Σελεφά Εννοείται ότι είδα ό,τι σχετικό βίντεο υπάρχει στο YouTube και ακόμα πιο πολύ εκτιμώ την ερμηνεία του Πίτερς, έπαιξε τις κάλτσες του ο τύπος.
Όσον αφορά τον Ντάμερ με σοκάρει η νοσηρή νηφαλιότητα και η ειλικρίνεια που εκφράζει στις συνεντεύξεις του, δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει τις πράξεις του με κανέναν τρόπο.
 
Δεν βλέπω τηλεοπτικές σειρές εδώ και μήνες (μόνο βιβλία διαβάζω και τίποτα άλλο για ψυχαγωγία , song of Ice and Fire ειδικότερα ) ωστόσο θα προτείνω το Locke and Key, αν δεν το έχετε δει.

Έχω δει τις πρώτες δύο σεζόν και ενθουσιάστηκα. Θα προβληθεί και τρίτη.
 
@Λούνα Το βλέπω εγώ και άρχισε να μου αρέσει περισσότερο από το 6ο επεισόδιο και μετά. Η αρχή ήταν μουντή κάπως αλλά τελευταία άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον η ιστορία. Αυτό που λείπει τρομερά στη συγκεκριμένη σειρά είναι οι χαρακτήρες που είχε το Got. Εάν εξαιρέσεις τον Daemon ο οποίος πραγματικά κουβαλάει ολόκληρη τη σειρά στους ώμους του, οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές μου φαίνονται λίγο χλιαροί. Όπως και να'χει όμως θα συνεχίσω να βλέπω τη σειρά γιατί η αλήθεια είναι ότι μου έλειψε το Westeros παρά τη κρυάδα από τη τελευταία σεζόν του got. Επίσης, στο τεχνικό κομμάτι είναι άψογη η δουλειά που έχουν κάνει οι συντελεστές.
 
Μόνο εμένα δε με κάνει κέφι να το δω; Ούτε τρέιλερ δεν έχω δει...
Δεν είναι ότι δεν τη βλέπω λόγω πείσματος, για το απαράδεκτο τέλος του GoT, απλά πραγματικά δε με ενδιαφέρει
να δω τι έγινε πριν. Ίσως η ψυχρολουσία να μην έφυγε... τι να πω...
 
@Σελεφά Δεν είναι κακή η σειρά πάντως παρά τις όποιες αδυναμίες της. Αν δεν υπήρχαν οι πρώτες 4 σεζόν του Got που ομολογουμένως είναι από τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία της τηλεόρασης, και δεν υπήρχε η σύγκριση, σίγουρα θα μιλούσαμε για αξιοπρεπέστατη σειρά.
 
Top