Προτάσεις για σειρές

Η σειρά άρχισε να μπάζει από τη 5η σεζόν, διότι οι 4 πρώτες ήταν απλά ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει σε σειρά έβερ.

Άρχισαν οι εκπτώσεις, τα μπουρδουκλώματα μέχρι το φινάλε που ήταν εντελώς ξεκάρφωτο και κακογυρισμένο.
Μέχρι και τον Τζέιμι Λάννιστερ έβαλαν να κάνει σεξ με άλλη γυναίκα πέρα από τη Σέρσει, έτσι για το μπούγιο.

Βασικά η HBO έδινε λεφτά και για άλλες σεαζον...
Οι D&D τους έλεγαν ότι δεν χρειάζεται γιατί ολοκληρώνουν αυτό που θέλουν με τα επεισόδια που πέχτηκαν.
Οι ίδιοι το έχουν πει σε συνεντεύξεις τους

Η σειρά άρχισε να μπάζει από τη 5η σεζόν, διότι οι 4 πρώτες ήταν απλά ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει σε σειρά έβερ.
Οντως. Μεχρι τον τεταρτο κυκλο θα ηταν η καλυτερη, αν δεν ειχε προηγηθει το breaking bad.:σαςευχαριστώ:

Ε! άλλο είδος το ένα άλλο το άλλο.
Το Breaking Bad ήθελε καλούς ηθοποιούς και σενάριο.
Το GoT ήθελε, ηθοποιούς, σενάριο, και εφέ, οπότε με τα εφε το budge 4πλασιαζόταν.
Όχι βέβαια ότι δεν τα έβγαλαν τα λεφτά τους.
Εδώ έβγαλαν λεφτά άλλοι και άλλοι με το στοπ πόρτας (που ακόμα το θέλω).
1190

Έβαλα να δω τα δαχτυλίδια της δύναμης.
Δεν μπορώ να πω ότι είναι άθλιο (το intro είναι). Έχει καλούς ηθοποιούς, σκηνικά και κάποιοι χαρακτήρες ξεχωρίζουν.
Η πλοκή δε με ξετρέλανε, αλλά περνάει ευχάριστα η ώρα.
Δεν υπάρχουν εξάλλου πολλές σειρές φαντασίας, που να περιέχουν διάφορα μαγικά όντα εκτός αυτό του ανθρώπου.

(Και πριν αρχίσει κανένας για το δε μοιάζει με τα βιβλία και σχετικά ή ακόμα χειρότερα γίνει τοξικός πάνω στο θέμα, να σας πω ότι δε με ενδιαφέρει αν μοιάζει ή όχι και ας έχω διαβάσει και μου έχουν αρέσει τα βιβλία). :))))

Κάποια στιγμή λέω να ξεκινήσω και το His dark materials. Είχα δει παλιότερα τα δυο πρώτα επεισόδια, αλλά δε μου άρεσε η πρωταγωνίστρια που έπαιζε τη Λύρα (από τον χαρακτήρα αυτόν εμπνεύστηκα το όνομα της μικρότερης γάτας μου). Πολύ τσαντίλας το παιδί :μουάχαχα:η ηθοποιός. Τη σειρά την είδε κανείς;

1193
Το κοριτσόγατό μου με την ελιά/μπάλα στο στόμα.

Λοιπόν τελείωσα χθες το rings of power και μου άρεσε πολύ. Είχε μια πολύ σωστά δομημένη κλιμάκωση, είδαμε κάποια γεγονότα ορόσημα που μόνο τα είχαμε ακούσει στις ταινίες. Νιώθω αρκετά γεμάτη απο την σειρά και φυσικά ήρθε η ωρα να πιάσω το έργο του Τολκιν πιο συγκεντρωτικα, μέχρι να σκάσει μύτη η επομενη σεζον. Ξαναφούντωσε η παλιά μου λατρεία.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου χαρακτήρας από τη σειρά;
Εμένα μου άρεσε πάαααρα ποολύ η Ντίσα, χαρακτήρας ο οποίος δημιουργήθηκε για τη σειρά.
1194

Χθες τελείωσα το Monster : The Jeffrey Dahmer Story και είμαι συγκλονισμένος, έχω να νιώσω τόσο άβολα βλέποντας σειρά από το when they see us. O δε ηθοποιός που υποδύθηκε τον Ντάμερ, ο Evan Peters , ήταν τρομακτικά καλός στην ερμηνεία του. Αν σας αρέσουν οι true crime σειρές σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Φοβερό! Το είδα σε 2 μέρες! Το περίμενα σπλατερια όμως νομίζω γι'αυτό μου άρεσε τόσο. Ήταν κριπι χωρίς να δείχνει σκηνές τρομακτικές και αηδιαστικες! Όσο για τον Peters εγώ τον αγαπώ από το American Horror Story και θεωρώ τετοιοι ρολοι περίεργοι του ταιριάζουν γάντι! Μου αρέσουν κι εμένα τα true crime και έχω δει κάμποσα ντοκιμαντέρ που τα προτιμώ από σειρές γιατί βλέπεις αληθινές μαρτυρίες, ακους τον δολοφόνο να μιλάει κλπ. Παρόλα αυτα η συγκεκριμένη σειρά για το είδος της ήταν τίμια!

Υπάρχει μια σειρά που παρακολουθώ τελευταία. Ο κεντρικός ήρωας είναι ένας μανιακός βιβλιοπώλης ο οποίος ερωτεύεται μια νεαρή υποτιθέμενη ποιήτρια - συγγραφέα. Υπάρχουν πολλές σκηνές μέσα σε βιβλιοπωλείο και αναφορές σε βιβλία ωστόσο με χαλάει που έχει πολύ σεξ και ίντριγκα. Την περίμενα πιο έξυπνη αυτή την σειρά. Εσείς την έχετε δεί;

Έχετε να προτείνετε κάποια καλή σειρά ψυχολογίας / κοινωνικής συμπεριφοράς,/πειραματισμού, όλες το γυρνάνε στο αστυνομικό.

From. Το ξεκίνησα χθες στο cosmote tv, έχει και τα 10 επεισόδια της 1ης σαιζόν. Θρίλερ, οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης κι όσοι περαστικοί φτάσουν εκεί δεν μπορούν να ξαναφύγουν. Το βράδυ όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους, αν θέλουν να επιβιώσουν... Είδα τα μισά μέχρι τώρα και πολύ μου άρεσε.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τίποτα δεν μπορεί να είναι πραγματικά ίδιο με το υπέρτατο Breaking Bad, βέβαια, αλλά ένας τίμιος συγγενής είναι το αυστραλέζικο Mr. InBetween, με ήρωα τον Ρέι, έναν βίαιο εγκληματία που βρισκόμαστε να συμπαθούμε.

Έχω δει μέσα στους προηγούμενους μήνες το Only murders in the building, το extraordinary και τώρα βλέπω το What we do in the shadows. Το κοινό που έχουν αυτά τα τρία, είναι ότι με βάζουν σε ένα comfort zone, πολύ ευχάριστες εκπλήξεις. Τις οποίες έμαθα από ένα πολύ καλό podcast που έμαθα τυχαία (pop kaltsa).

Το τελευταιο εικοσαημερο είδα δυο εξαιρετικες σειρες οκτω επεισοδιων η καθεμία. Το "Dopesick" και το "Dropout". Αληθινες ιστορίες και οι δυο ιατρικού και όχι μόνο ενδιαφεροντος. Η πρωτη ασχολείται με την κριση των οπιοειδών που ξεσπασε στις ΗΠΑ απο το 2000 εως το 15 περίπου. Αφορμη για αυτό ηταν η κυκλοφορια του Οξικοντίν (OxyContin) απο την Perdue Pharma της οικογενειας Σακλερ. Ενα πολυ ισχυρο οπιοειδες φαρμακο όπου με αθεμιτα μέσα εξασφαλισε ετικέτα απο τον αντιστοιχο ΕΟΦ της Αμερικης σαν μη εθιστικό και με παραποιησεις ερευνων, δωροδοκιες ιατρων, απειλες, εξαγορες κ.α. εφτασε να συνταγογραφειται ακομα και για πολυ ηπιους πονους. Αποτελεσμα αυτων ήταν να εθιστουν πανω απο 1,5 εκ ανθρωποι και να πεθανουν πάνω απο 400.000, ενω αυξηθηκε και η εγκληματικοτητα. Η σειρα μας δειχνει ολη αυτην την κρίση απο όλες τις πλευρες, απο την μερια της φαρμακοβιομηχανιας (η οποια παρεμπιπτοντως έκανε προσπαθειες να λανσαρει το φαρμακο και στην Γερμανια και απο εκει στην υπολοιπη Ευρωπη, όμως δεν πηρε ποτέ αδεια κυκλοφοριας απο τις γερμανικες αρχες), απο την μερια των δυο βοηθων εισαγγελεα οι οποιοι ξεκινησαν την πολυετη ερευνα και αποκαλυψαν ολο αυτο το σάπιο συστημα, μια πρακτορας της διωξης που τους βοηθαει, απο την πλευρα των γιατρων, φαρμακοποιων μεχρι και τις ιστοριες απλων ανθρωπων που παλευαν με τον εθισμό τους. Συγκλονιστική σειρά απο τις καλυτερες που εχω δει τα τελευταια χρόνια.
Η δευτερη σειρα εχει να κανει με την Theranos την εταιρεια της Ελιζαμπεθ Χολμς. Μια εταιρεια που υποσχεθηκε μια νεα τεχνολογια που θα εφερνε επανασταση στις εξετασεις αιματος. Με ενα απλο τσιμπημα στο δαχτυλο και μολις μια σταγονα αίμα θα μπορουσε μεσα σε λιγες ώρες να κανει εξετασεις για πανω απο 200 παθήσεις. Ομολογουμενως εντυπωσιακο αν το καταφερνε. Μόνο που δεν το καταφερε ποτέ. Ξεγελωντας μεγάλους επενδυτες οι οποιοι επενδυανε εκατονταδες εκατομμυρια πάνω στο φιλοδοξο σχεδιο της Χολμς και εξαπατωντας χιλιαδες ανθρωπους που κανανε τις εξετασεις και δινοντας τους λανθασμενα αποτελεσματα και χρησιμοποιωντας διαγνωστικα που ηδη κανουν εξετασεις εφτασε η Χολμς να θεωρειται η νεοτερη αυτοδημιουργητη δισεκατομμυριουχος της Αμερικης και ο θηλυκος Στιβ Τζομπς. Μεχρι που αποκαλυφθηκε η απατη, η Theranos βεβαια χρεωκοπησε και η Χολμς οδηγήθηκε στην φυλακη.
Πολυ ενδιαφερουσες σειρες και οι δύο, ειδικότερα η πρώτη, αξιζει να τις δεις.