Προτάσεις για σειρές

Παιδιά, σόρρι για το άσχετο αλλά αυτό το παλιοπαιδάκι στην διαφήμιση του Μασούτη δεν μοιάζει ανατριχιαστικά πολύ με τον Τζέφρει Ντάμερ σε μικρή ηλικία!; :τρέλα::μουάχαχα::πανικός:Ίδιο μου φαίνεται, ξανθό με πατομπούκαλα!!!
(Ναι, προσπάθησα να δω τη σειρά με τα εγκλήματα του Τζέφρει Ντάμερ... Με ενδιαφέρουν τα αληθινά εγκλήματα και παρακολουθούσα κάποτε ένα μπλογκ με τίτλο έγκλημα και τιμωρία, αλλά δεν ανανεώνεται πια. Ενδιαφέρουσα σειρά γιατί εστιάζει στα ψυχολογικά, αλλά... ιδανική για δίαιτα!)
Μετά τις σαχλαμάρες και τις κρυάδες σας ρωτάω αν έχετε υπόψη σας καμμιά καλή σειρά μυστηρίου. Η τελευταία σειρά που είδα ήταν το Miniaturist, πολύ ωραία μινι σειρά μυστηρίου εποχής, η οποία διαδραματιζόταν στην προτεσταντική Ολλανδία. Η μόνη μου αντίρρηση είναι ότι η εξέλιξη των χαρακτήρων έγινε πάρα πολύ γρήγορα και φαινόταν αφύσικο. Στην αρχή αλλιώς γνωρίζουμε τους χαρακτήρες και αμέσως μετά έρχονται τούμπα.
Όμως είχε ωραίες ερμηνείες και καταπληκτική απόδοση της εποχής.

Έχω δει μέσα στους προηγούμενους μήνες το Only murders in the building, το extraordinary και τώρα βλέπω το What we do in the shadows. Το κοινό που έχουν αυτά τα τρία, είναι ότι με βάζουν σε ένα comfort zone, πολύ ευχάριστες εκπλήξεις. Τις οποίες έμαθα από ένα πολύ καλό podcast που έμαθα τυχαία (pop kaltsa).
Για αυτό είσαι φίλη μου ♥

Δεν ξερω εαν ειναι διαθεσιμο στην Ελλαδα και διαμεσου τινος media αλλα αυτη η σειρα (τροπος του λεγειν αφου κοπηκε μετα την πρωτη ηδη εποχη, 2020) του Prime Video ηταν τουλαχιστον ανατριχιαστικη λογω επικαιροτητας (ο λογος που την εκοψαν). Utopia. Πανδημια προαναγγελθεισα διαμεσου κομικ underground.
Η μεγγαλη ατυχια της ηταν οτι βγηκε 1 μηνα πριν την πανδημια ...

Έβαλα το 1ο επεισόδιο της σειράς Ο Καστανάνθρωπος, το οποίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο.
Την έχει δει κανείς;

@Σελεφά Έχω διαβάσει το βιβλίο και ήταν μέτριο , προβλέψιμο μέχρι χαζομάρας. Απορώ πού βρήκαν υλικό για ολόκληρη σειρά ενώ άνετα χωράει σε μια ταινία.

Και εμένα το βιβλίο δε μου άρεσε. Απλά που και που τυχαίνει η σειρά/ταινιά να είναι καλύτερη από το βιβλίο.

Θα προτείνω 3 σειρές βασισμένες στο crime με έντονα δραματικά στοιχεία. Σειρές μίας σεζόν και ολοκληρωμένες ώστε να μην περιμένει κανείς 1 χρόνο για την συνέχεια και στο τέλος να του λέει το κάθε νετφλιξ ''α συγνώμη δε βγάλαμε αρκετά χαρτιά, κομμένη η χαζομαρούλα σου''.
1. The Outsider από νουβέλα του Stephen King.
2.Mare of Easttown με εκπληκτική Kate Winslet σε μια βαριά και ασήκωτη ατμόσφαιρα.
3.Sharp Objects με οικογενειακές επιστροφές καταστροφές.

Και τα 3 τα έχω δει. Ωραίες και οι 3.
Το sharp object είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Gillian Flynn.
Η σειρά ωραία, αλλά ήθελε ένα 15 λέπτο ακόμα για να παρουσιαστεί σωστά το τέλος.

Αξίζει το βιβλίο Sharp Objects;
Για τον Καστανάνθρωπο εγώ είχα δει την σειρά πριν το βιβλίο και μου είχε αρέσει αρκετά, τώρα αν έχεις διαβάσει το βιβλίο προφανώς δεν αξίζει αφού χάνει και το σασπένς που έχει.

Τόσο το βιβλίο όσο και η σειρά μου άρεσαν. Απλά η σειρά ήθελε ένα 15λεπτο ακόμα.
Γενικότερα όλα τα βιβλία της Flynn μου άρεσαν, παρόλο που τις περισσότερες φορές κατάλαβα τι γινόταν.
Παρόλα αυτά μου αρέσει ο τρόπος και οι ιστορίες που γράφει.

Δεν έχω θέμα με πιο τρόπο ήρθε πρώτα η ιστορία σε εμένα. Απολαμβάνω και τις δυο μορφές.

Το Sharp Objects πάντως θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες μεταφορές βιβλίων. Μου άρεσε κάθε λεπτομέρεια, ακόμη και το τέλος όπως είναι. Το βιβλίο εξίσου, καλό! Αλλά αν δεις τη σειρά, είναι σαν να το έχεις διαβάσει κατι που γενικά δεν το καταφέρνουν πολλές μεταφορές.

2.Mare of Easttown με εκπληκτική Kate Winslet σε μια βαριά και ασήκωτη ατμόσφαιρα.
Δυνατή φαινεται αυτη η σειρά. Και με Κειτ Γουινσλετ που μου αρέσει πολύ..
Ξερει καποιος σε ποια πλατφορμα παιζει; Το αναζητησα και μου εβγαλε vodafone tv. Αλλα καπου αλλου έλεγε prime.

Ξεκινησα και εχω ηδη τελειωσει τον πρωτο κυκλο του Euphoria. Το οποιο βρισκω πολυ καλο, πραγμα που δεν το περιμενα σε τετοιο βαθμο. Τοσο απο θεματολογια, οσο και απο παραγωγη, σκηνοθεσια κτλ (HBO αφου). Επισης, καταπληκτικη Zendaya.

Προτείνω τη καινούργια σειρά 6 επεισοδίων του Τσαφουλια "17 κλωστές" αληθινή ιστορία μεταφορά απο το ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη.Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αλλα το έχω στη λίστα μου για αγορά. Ιστορία που είχε συγκλονίσει τα Κύθηρα και την Ελλάδα το 1909, εξαιρετικές ερμηνείες και η σκηνοθεσία του Τσαφουλια που συνεχίζει στο ίδιο υψηλό επίπεδο μετά το "Έτερος Εγω".

εξαιρετικές ερμηνείες και η σκηνοθεσία του Τσαφουλια που συνεχίζει στο ίδιο υψηλό επίπεδο μετά το "Έτερος Εγω".
Τσαφούλιας την είδε κάπως σαν σοφός δημογέροντας και θα περιμένει πότε μας ρίξει την επόμενη σοφία του πάντως! :))))
Με την οποία πρέπει όλοι να μείνουν με ανοιχτό το στόμα!

Πριν λίγες μέρες ανέβηκε στο Cinobo το "Αυτό θα πονέσει" που βασίζεται στο ομώνυμο εξαιρετικό βιβλίο του Άνταμ Κει. Είδα το πρώτο επεισόδιο και μου άρεσε πάρα πολύ. Ενώ το επεισόδιο ξεκινάει με κάποια χιουμοριστικα περιστατικά στο νοσοκομείο στο δεύτερο μισό του επεισοδίου το γυρνάει σε ένα δυνατό σοκαριστικό περιστατικό τοκετού που σε καθηλώνει. Κάπως έτσι θυμάμαι ήταν και το βιβλίο, με συνεχείς εναλλαγές από το κωμικό στο δραματικό που γινόταν με έναν τρόπο πολύ ομαλό και φυσικό.
Η σειρά αποτελείται από 7 επεισόδια, αρχικά ανέβηκαν τα δυο και κάθε εβδομάδα θα προστίθεται ένα.

Αχ το διαβασα αυτο παλια παλια, οταν κυκλοφορησε.
Δεν εχω δει τη σειρα, αλλα τα περιγραφεις οπως τα θυμάμαι. Κι αν δεν κανω λαθος, ο μαιευτήρας εκανε στροφη στην καριερα του. Σκληρο το δημοσιο συστημα υγιειας στην Αγγλία..