Προτάσεις για σειρές

Χωρίς να είναι κακή εμένα δεν με ενθουσίασε το 22.11.63.

Ίσως σε κάποιον φαν του Κινγκ να αρέσει περισσότερο.

Την ειδα τελικα Ιπποποταμε και δεν μου αρεσε καθόλου. Με το ζορι την ειδα ολοκληρη για να δω τι γινεται στο τελος και αφου ειναι μονο οκτω επεισοδια, και ηταν και το φιναλε απογοητευτικό.

Καλό μήνα σε όλους, οι μόνες σειρές που έχω ακολουθήσει είναι το The Good Wife που το έβαζε ο ΣΚΑΙ ,το Vinyl και μια σειρά που την είχα δει παλιά σε Dvd το Life on Mars. Α! και το Friends που το παρακολουθώ εξαιτίας της γυναίκας μου που το λατρεύει και το ξαναβλέπει συνεχώς από την αρχή μέχρι το τέλος :ωιμέ:

Eκτος απο το λατρεμένο και διεφθαρμένο ζεύγος Άντεργούντ, πλησιάζει και η πρεμιέρα του νέου κύκλου του Twin Peaks. Και τα μυαλά στα μπλέντερ. :τρέλα:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Χωρίς να είναι κακή εμένα δεν με ενθουσίασε το 22.11.63.

Ίσως σε κάποιον φαν του Κινγκ να αρέσει περισσότερο.
Μπα, κι εγώ που είμαι φαν του Κινγκ ΚΑΙ φαν του βιβλίου, είδα ένα επεισόδιο και την παράτησα.

Προτείνω :
A Series of unfortunate events
American Horror Story (Season 3)
Big little lies
13 Reasons Why
Forever
Fringe
Once Upon A Time
Penny Dreadful
The Librarians
Salem
Stranger Things
Supernatural
The Magicians
The Vampire Diaries
Warehouse 13
Game Of Thrones

Προτείνω :
1)A Series of unfortunate events
2)Once Upon A Time
3)The Librarians
4)The Magicians
Tο πρώτο είναι καλό; Το δευτερο έχει χαλάσει, οι πρώτοι κύκλοι ήταν καλύτεροι. Το τρίτο το :αγαπώ: επιτέλους το βλέπει και κάποιος άλλος πέρα από εμένα. Το τέταρτο, είχε προοπτικές να γίνει καλύτερο απ' αυτό που έδειξε θαρρώ. Ελπίζω στον 3ο κύκλο να τις αξιοποιήσει. :ναι:

Θα πρότεινα το Nirvana in Fire. Είναι μια από τις καλύτερες Κινέζικες σειρές (επίσης μια από τις λίγες που μπορεί να βρει κανείς και με Ελληνικούς υπότιτλους). Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Κίνα του 4ου αιώνα και έχει να κάνει με την ήττα και καταστροφή ενός στρατού μετά από προδοσία, καθώς ο Αυτοκράτορας εσφαλμένα θεωρεί ότι είναι προδότες και τους σφάζει αφού πρώτα έχουν εξουθενωθεί από μια μάχη με τον εχθρό. Ένας από τους λίγους επιζώντες μετά από 12 χρόνια επιστρέφει στην πρωτεύουσα έχοντας αλλάξει το όνομα και την εμφάνιση του και επιδιώκει, χρησιμοποιώντας τις διαμάχες και ίντριγκες των πριγκίπων για την διαδοχή στον θρόνο, να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η σειρά έχει κερδίσει πολλά βραβεία και εξαίρετες κριτικές και από Κινέζους αλλά και από ξένους κριτικούς ενώ και πολλοί που δεν είναι φαν του είδους/δεν βλέπουν Κινέζικες σειρές έχουν πάραυτα κρίνει θετικά την συγκεκριμένα σειρά. Τα visuals είναι εντυπωσιακά, η πλοκή αρκετά έξυπνη (θυμίζει κάτι μεταξύ Game of Thrones και Μόντε Κρίστο) ενώ όλοι οι ηθοποιοί είναι τέλειοι. Άρα το προτείνω ανεπιφύλακτα. Πάντως να προειδοποιήσω ότι στο πρώτο επεισόδιο παρουσιάζονται αρκετοί χαρακτήρες.

Ενδιαφέρουσα πρόταση Ναπολέοντα! Έχω καιρό που λέω να ξαναξεκινήσω να βλέπω καμιά σειρά και μου κίνησε την περιέργεια η συγκεκριμένη.

@Στιλλ, μαζί σου!! :κόλλα5::μπράβο: Επιτέλους μετά από 2 χρόνια αναμονή, βγαίνει αύριο ο δεύτερος κύκλος!! :)))

Επιστρέφω με εντυπώσεις από τα πρώτα επεισόδια του "librarians" και του "Νirvana in fire".

Tο Librarians με απογοήτευσε. Πρόκειται για χαλαρή σειρά που θα έδειχνε το σταρ απογευματάκι. Ισως να απογοητεύτηκα επειδή το περίμενα πιο ιδιαίτερο-πρωτότυπο αλλά μου φάνηκε χιλιοπαιγμένο. Μήπως φτιάχνει στη συνέχεια ή παραμένει στο ίδιο στυλ με τα πρώτα επεισόδια;

Το Nirvana in fire από την άλλη μου άρεσε πολύ και το συστήνω!
Εντάξει δεν είναι επιπέδου GOT ή άλλων μεγάλων δυτικών παραγωγών αλλά δεν σου βγάζει και το "φτηνιάρικο" που βγάζουν πολλές φορές οι ταινίες/ σειρές άλλης εποχής. Εγώ θα έλεγα οτι μοιάζει αρκετά στο "House of Cards" (προφανώς σε τελείως άλλη εποχή) με εξτρά μάχες με σπαθιά ή "καράτε". Οι μάχες είναι κάπως εξωπραγματικές μιας και έχουν πολλά αεροπλανικά αλλά σε όσους αρέσουν οι σειρές/ταινίες δράσεις θα αρέσουν.
Οι χαρακτήρες είναι αρκετά ενδιαφέροντες, η πλοκή είναι αρκετά καλή (χωρίς μεγάλες κοιλιές ως τώρα τουλάχιστον), παρουσιάζονται παράλληλα στοιχεία από εκείνη την εποχή, βλέπεις και το ξυλικι σου και είσαι ευχαριστημένος :))))
Αρνητικά που βρήκα και ίσως να μην πειράξουν τους περισσότερους:
1) Εχει γίνει άθλια δουλειά στο calibration (ή όπως αλλιώς λέγεται στις ταινίες) των χρωμάτων ειδικά στα πρώτα επεισόδια.
2) Η λήψεις είναι κακές σε μερικά σημεία (υπερβολικό bokeh, μη σωστή εστίαση, κακή γωνία λήψης).
3) Υπάρχει μια δυσκολία να ξεχωρίσεις ποιος είναι ποιος ιδιαίτερα στην αρχή (λόγω παρόμοιων ονομάτων και προσώπων).

Προφανώς αυτά δεν είναι λόγοι για να μην την δείτε και ίσως κάποιους να μην σας ενοχλήσουν καν.

Last edited:
Πόσα επεισόδια είδες από το The Librarians; Εγώ το έχω αγαπήσει, γιατί έχει όλα όσα λέει ότι θα έχει. Ίσως δε σου αρέσει γενικά το στυλ που ακολουθεί, αλλά προσωπικά τη βρίσκω πολύ ιδιαίτερη, με τη φαντασία του και του χιουμορ του αλλά και τη σοβαρότητα όπου χρειάζεται. 3 Κύκλοι με αρχή μέση και τέλος κάθε κύκλος και 10 επεισόδια, τόσα ώστε να μην κάνει την παραμικρή κοιλιά. :ναι:

Είδα 4-5 επεισόδια. Παλιότερα έβλεπα περισσότερες σειρές σε αυτό το στύλ αλλά τα τελευταία χρόνια τις έχω "κόψει". Πάντως, νομίζω πως και σε αυτό το είδος υπάρχουν καλύτερες επιλογές. Όπως και να 'χει περί ορέξεως κολοκυθόπιτα :)

@Ιπποπόταμε αυτό που λες, περί ορέξεως, γούστα είναι αυτά. Για ρίξε καμιά παρόμοια που λες να την τσεκάρω όταν θα έχω χρόνο. :))
@Στιλλ κι εγώ περιμένω πώς και πώς να τη δω αλλά δε βρίσκω το χρόνο ακόμη. Είδα πριν καμιά βδομάδα το σπέσιαλ του Δεκεμβρίου (γιατί δεν ήθελα να το δω τότε και να το περιμένω με περισσότερη λαχτάρα). Έχω ακούσει τα καλύτερα κι ακόμη είμαι στο περίμενε. :ρ Κι όχι τίποτα άλλο, δε βλέπω να ευκαιρώ να τη δω σύντομα να πάρει. Ελπίζω τώρα να μην κάνει άλλα 2 χρόνια και να βγει του χρόνου τουλάχιστον. :ναι:

Προτείνω : [...] 13 Reasons Why [...]
Αυτή την σειρά, θα την πρότεινα σε εφήβους και σε γονείς περισσότερο. Εχει εγείρει πάρα πολλές συζητήσεις και διαφωνίες για το αν κάνει την αυτοκτονία να φαίνεται ελκυστική ή 'γκλάμουρ' κυρίως σε εφήβους που έχουν τέτοιες τάσεις.

Πάρα πολύ (μα πάρα πολύ όμως) καλή σειρά είναι το Last Resort, μόλις 13 επεισοδιάκια.

Μία σειρά που λάτρεψα, την είδα στη συνδρομητική τηλεόραση αλλά ως τώρα δεν βρήκα κάποιον να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου μια και κανείς δεν την έχει δεί- είναι το Rake.
Aυστραλιανή, τη μόνη ηθοποιό που ήξερα ήταν η Τόνυ Κολέτ. Με πολύ χιούμορ και σαρκασμό. Αφορά ένα δικηγόρο ναι μεν έξυπνο αλλά και μικροαπατεώνα , χωρίς ηθική κατά τη γνώμη μερικών αλλά τελικά με περισσότερες αρχές από τους βολεμένους και διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς και πολιτικούς γύρω του.
Νομίζω αξίζει την προσοχή, αν μη τι άλλο έχει πολύ (και πικρό) γέλιο .