Προτείνετε βιβλία. Εδώ.

Καλημέρα! "Ο Αμαρτοβόρος" Ελίζαμπεθ Μάσσι
Πολύ Καλό! Κλασσικό παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμού που μπορεί να φτάσει στα άκρα ,ειδικά σε μικρές απομονωμένες κοινωνίες....
Το πρωτότυπο -στο συγκεκριμένο βιβλίο- είναι πιστεύω ,ότι "βλέπεις" και "νιώθεις" την πλοκή μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού.:(

Λοιπόν, ένα βιβλίο που σημάδεψε τη σκέψη μου και τον τρόπο που βλέπω τον κόσμο, τουλάχιστον όταν το διάβασα στα λυκειακά μου χρόνια. Πρόκειται για το: Η Ζωή σε επίπεδο μορίων του Σταυρόπουλου Αλέξανδρου από τις εκδόσεις του Ευγενίδειου Ιδρύματος. Το προτείνω.
Θέλω επίσης να ρωτήσω: Το έχει διαβάσει κάποιος απο σας και αν ναι, ποια η γνώμη του;

"η εποχή των κερασιών" - Νικολά Μπαρρό - πατάκης
απλό, ελαφρύ, πρωτότυπο, τρυφερό, πολύ χιούμορ!

Καλησπέρα! Τελειώνω τον Μάγο του Τζον Φολς ! Αναμένεται να το προτείνω , και με λεπτομέρειες..συνεχώς ανατρεπτικό και πρωτότυπο μπορώ να πω για τώρα(700 στις 800 σελ. :)))))!!!

Γιάννη, έχω διαβάσει τον Μάγο και συμφωνώ με όσα λες. Στην αρχή λίγο με παίδεψε μέχρι να μπω στο νόημα αλλά από τη μέση και μετά δεν μπορούσα να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου. Εξαιρετικό βιβλίο. :πάνω:

" Thumbs up!" Ιαβέρη! :σύμφωνοι: Το τέλειωσα χθες με ανυπομονησία. Οι 200 πρώτες σελίδες σε προϊδεάζουν για ένα μεσαίο μυθιστόρημα κατ ' εμέ :μαναι:, απλά με όμορφη γραφή.
Μετά από αυτό το σημείο , ο συνδυασμός γλώσσας-γραφής-πλοκής είναι υπέροχος(3 μέρες οι πρώτες 200 σελ. και σε μια μέρα οι 500 επόμενες:χαχα:!!!)!!
Μυστήριο(ιδιαίτερο-πρωτότυπο και όχι κοινό!) ,περιπέτεια ,ερωτισμό....δεν μπορώ να σκεφτώ.. τι δεν έχει! (Μου θύμισε και προσωπικές εμπειρίες που ήταν καταλυτικές για την τώρα ζωή και πορεία μου!:προσκυνώ:) Το προτείνω χωρίς σκέψη εννοείτε για κάθε είδους αναγνώστη.
Και επειδή κάποιος είπε...ότι όταν μεταφράσεις ένα ποίημα.. χάνει την ουσία του...

" cras amet qui numquam amavit quique amavit cras amet "

Ένα πολύ όμορφο βιβλίο που διάβασα τελευταία και πραγματικά βρήκα άψογη τη σκιαγράφηση των χαρακτήρων είναι το ''Ψάχνοντας για κοχύλια'' της Ροζαμουντ Πίλτσερ (εκδόσεις Ωκεανίδα). Μεστό , τρυφερό, με πολύ γλαφυρές περιγραφές, από τη στιγμή που το ξεκίνησα δεν ήθελα να σταματήσω να το διαβάζω!

Η σωφρονιστική αποικία ,του Κάφκα ,από τις εκδόσεις Κίχλη που μόλις κυκλοφόρησε ,σε πολύ καλή μετάφραση .

Καλημερουδια! :))
Εγω να προτεινω σημερα 2 ελαφρια διηγηματα επ.φαντ. μεν για λιγη ανθρωπιστικη σκεψη δε!
"Λαζαρε,Δευρω εξω" Ραιη Μπραντμπερυ και "Αρενα" Φρηντρικ Μπραουν.
Επιβιωση και Ανθρωπος το θεμα τους.

Από τις εκδόσεις Οδυσσέας ,αυτές που έβγαζε σε τσέπης με ιλουστρασιόν εξώφυλλο και άθλιο χαρτί, το Έκθεση Ιδεών του Ζίγκφριντ Λεντς .

Έχει διαβάσει κανείς το βιβλίο, Χάρτινη Μνήμη της Έμα Χιλι; Θα το προτείνατε; Επίσης από βιβλία, σχετικά με την απώλεια προσώπων, έχετε τίποτα; :μαναι:

Θα ηθελα να ρωτήσω παιδιά αν έχει κάποιος διαβάσει το hardcore της αλέκας λάσκου ; αν το προτείνετε αν και είναι εξαντλημένο αλλα λεμε τωρα. Η ταινία σοκ!

Έχει διαβάσει κανείς το βιβλίο, Χάρτινη Μνήμη της Έμα Χιλι; Θα το προτείνατε; Επίσης από βιβλία, σχετικά με την απώλεια προσώπων, έχετε τίποτα; :μαναι:
Η απάντησή μου αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου, διάβασα σχετικά πρόσφατα ''Το Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο'' της Nina George. Αναφέρεται στην απώλεια αγαπημένου προσώπου (συγκεκριμένα ενός μοναδικού έρωτα), στην προσκόλληση του ήρωα στο παρελθόν και τελικά στο θάρρος να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του. Πραγματικά στο προτείνω γιατί δεν έχει καμία σχέση με ψευτοκουλτουριάρικες, μελό καταστάσεις. Είναι τρυφερό, γλυκό και αισιόδοξο. Ελπίζω να βοήθησα!:)

Ναι! Το έβαλα ήδη στην λίστα με τα βιβλία που θέλω να διαβάσω, το συντομότερο θα το κάνω δικό μου, ευχαριστώ για την πρόταση. :γιούπι:

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει να κάνει με την άνοια και τη σταδιακή απώλεια μνήμης.
Δεν αφορά απώλεια προσώπων.
Περισσότερο ασχολείται με το Αλτσχάιμερ.

Η συγγραφέας φάνηκε ότι είχε αφιερώσει χρόνο για να μελετήσει σωστά και να αποδώσει πετυχημένα την ομίχλη του μυαλού ενός ανοϊκού ατόμου.
Αυτό μου είχε αρέσει περισσότερο στο βιβλίο.
Κατά τα λοιπά, ως γραφή και ως πλοκή δε μπορώ να πω ότι ξετρελλάθηκα.

Μπες στο γουδ ρηδς για να δεις περισσότερες απόψεις, μεταξύ των οποίων και της υποφαινόμενης.

Ξέρω περί τίνος πρόκειται, διάβασα την πλοκή προτού ρωτήσω. Απλά έκανα δυο ερωτήσεις, μια για μου πείτε την άποψη σας αν το έχετε διαβάσει και άλλη μια για να μου προτείνετε κάποια βιβλία.

Θα προτείνω δύο βιβλία:

Το ένα είναι του Κορνήλιου Καστοριάδη ("Η αρχαία ελληνική δημοκρατία και η σημασία της για μας σήμερα"). Εξετάζει πτυχές τις Αρχαίας Ελληνικής δημοκρατίας καθώς και την σχέση δημοκρατίας και φιλοσοφίας.

Το άλλο βιβλίο είναι "Καπιταλισμός και Ελευθερία" του Μίλτον Φρίντμαν. Είναι το καλύτερο από τα βιβλία που έχω διαβάσει περί οικονομίας/φιλοσοφίας και ο αναγνώστης δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερες γνώσεις οικονομικών (πέρα από ένα δύο βασικά πράγματα) για να διαβάσει το βιβλίο.

Για τις ρομαντικες ladies προτείνω σίγουρα το φως ανάμεσα στους ωκεανούς , όσοι έχετε δει και την ταινία και την λατρέψατε κιόλας ένα παραπάνω.

Πολυ καλησπερα!  :))Μολις τελειωσα "Το Σμηνος" του Φρανκ ΣετσινγκΠολυ πολυ πολυ μα παααρα πολυ καλο!! 1020σελιδες και διαβαζεται νερο. Χωρις να κουραζει απεναντιας εχει πολυ αγωνια να συνεχισεις σε πολλα σημεια. Το μονο που θα ελεγα ισως αρνητικο ειναι που αναφερει συχνα τη φραση "εδω δεν ειναι σαν τις χουλιγουντιανες ταινιες.." η κατι παρομοιο. Αλλα ειναι μικρολεπτομερεια για ενα τοσο εφυες βιβλιο. Το προτεινω! Μακαρι να ειχα χρονο να αφιερωσω ωστε να του εκανα μια σωστη αξιολογηση και προταση οπως του αξιζει!!..:μαναι: