Προτείνετε βιβλία. Εδώ.

Θα προτείνω το Λήθη και Λίνκολν, μόνο για αυτούς που τους αρέσουν τα βιβλία που εξερευνούν νέους τρόπους γραφής και έκφρασης. Επίσης το Ημερολόγιο ενός επαρχιακού εφημερίου του Georges Bernanos ,μια εξομολόγηση ενός επαρχιακού εφημέριου προς τον εαυτό του ,υπό μορφή ημερολογίου, σκέψεις που τον βασανίζουν ,χωρίς απαντήσεις.

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Προτείνω το "εμβατηριο του ραντετσκυ" το Joseph Roth. Ότι καλύτερο έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό!

Φιλιπ ευχαριστώ για την πρόταση. Είναι μήνες τώρα που το βλέπω στο ράφι και με βλέπει κι αυτό από ΄κει ψηλά, με την «Κρύπτη των Καπουτσίνων» (του ίδιου) στο πλάι του. Ίσως ήρθε ο καιρός, τώρα στις γιορτές, να γνωριστούμε καλύτερα.

Προτείνω την Πόλη, του Frans Masereel, μια εικαστική πανδαισία ενός μυθιστορήματος ,σε άσπρο και μαύρο, χωρίς λόγια σε 100 ξυλογραφίες. Από εκδόσεις Άγρα.

Προτείνω "Ο Στόχος" του Παναγιώτη Δεληγιάννη. Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει στα βασιλικά κτήματα και σε αφήνει με ένα γρίφο. Η Αγωνία του βιβλίου αυτού με έκανε να θέλω να διαβάσω και το 2ο βιβλίο του το οποίο το περιμένω πως και πως να κυκλοφορήσει.

Last edited:
Πρόσφατα ολοκλήρωσα το βιβλίου του Γιάννη Μαρτζούκου, "Η Πέμπτη Εποχή" και μπορώ να πω ότι το προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη αφού με κράτησε μέχρι τέλους. Είναι μυθιστόρημα φαντασίας με μεγάλη δόση μυστηρίου! Περιμένω εντυπώσεις για το συγκεκριμένο και, μιας και ψάχνω ήδη για το επόμενο, αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάτι σε παρόμοιο ύφος θα το εκτιμήσω ιδιαιτέρως :)

Γεια και χαρά στην παρέα,

Αν έπρεπε να επιλέξω μερικά υποτιμημένα βιβλία που με εντυπωσίασαν (ίσως θα ήταν καλή ιδέα να ξεκινήσει ένα νήμα με υποτιμημένα/υπερεκτιμημένα βιβλία, αν δεν υπάρχει), τα ''39 σκαλοπάτια'' του Τζον Μπιούκαν θα ήταν σίγουρα ένα από αυτά. Βέβαια δεν παίρνω όρκο, μπορεί να είναι πιο γνωστό απ' όσο νομίζω, πάντως πρόκειται για μία από τις κορυφαίες περιπέτειες που έχουν γραφτεί. Είναι τόσο μικρό και καθηλωτικό που πίνεται μονορούφι και σε τραβάει σαν ρουφήχτρα στον κόσμο του. Έχει μεταφερθεί σε ταινία με σκηνοθέτη τον Χίτσκοκ, αλλά, ως συνήθως, απέχει χιλιόμετρα από τη μαγεία του βιβλίου. Προτείνεται κάτι παραπάνω από ανεπιφύλακτα.

Έχει μεταφερθεί σε ταινία με σκηνοθέτη τον Χίτσκοκ, αλλά, ως συνήθως, απέχει χιλιόμετρα από τη μαγεία του βιβλίου.
Εμένα πάλι το βιβλίο μου φάνηκε πολύ μέτριο χωρίς πρωτοτυπία και νομίζω ο Χίτσκοκ το απογείωσε όσο μπορούσε. Γνώμη μου πάντα.
Στο βιβλίο δεν βρήκα βάθος στους χαρακτήρες, δεν βρήκα πρωτοτυπία, δεν βρήκα δράση. Βρήκα πολλά κλισέ όμως. Πολύ κρυφτοκυνηγητό μου θύμισε.

Και μένα μου φάνηκε μέτριο προς το αδιάφορο τα 39 σκαλοπάτια λιγότερο σαν ταινία (του Άλφρεντ Χίτσκοκ), περισσότερο σαν ταινία (του Ραλφ Τόμας) και εντελώς σαν βιβλίο (του Τζον Μπάκαν). Άλλωστε με δεδομένο ότι αποτελεί το πρώτο βιβλίο μιας σειράς από 5 βιβλία αλλά τα άλλα 4 δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στα ελληνικά (παρόλο που στο ένα οι κακοί είναι οι Τούρκοι) νομίζω ότι δείχνει το για ποιον λόγο κυκλοφόρησε μόνο αυτό που έχει σχετιστεί με τον Χίτσκοκ...

Προς όλους τους υπόλοιπους : μάπα και κουραστικό τελικά το βιβλίο, μείνετε μακριά. Αναθεώρησα. Μα 39 σκαλοπάτια;; Καλύτερα να πάω με το ασανσέρ.

Προσωπικά ελάχιστα με ενδιαφέρει πώς θα πας... Είπες οτι σου άρεσε περισσότερο το βιβλίο απ οτι η ταινία. Σεβαστο και μπραβο σου. Ειπαμε οτι δεν μας άρεσε το βιβλίο. Είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε μαζί σου; Δεν ειπαμε οτι δεν πρέπει να σου αρέσει ειπαμε οτι σ εμάς δεν αρέσει αν παρεξηγηθηκες μ αυτό τότε μαλλον πρέπει να αλλαξεις το π με ν

Προσπαθώντας για ακόμη μία φορά (η πρώτη σου απόπειρα έχει διαγραφεί) να την πεις και να πουλήσεις πνεύμα σ' ένα άτομο που φανερά έχετε πάρει με στραβό μάτι (εσείς που ''απλά μπήκατε για να πείτε τη γνώμη σας''), τα έκανες ξανά μαντάρα παίζοντας κρυφτούλι. Κρίμα για τη λέσχη που έχει ένα τέτοιο ενεργό μέλος.

*Δεν παρεξηγούμαι τόσο εύκολα, ειδικά από άγνωστα άτομα. Χαμογελώντας έγραψα αυτά που έγραψα. Τίποτα δεν είναι για όλους. Ούτε το βιβλίο, ούτε ο μπακλαβάς, ούτε το ήθος, ούτε η ιντερνετική ευπρέπεια. Θα σου πρότεινα πάντως να διορθώσεις το ήθος σου. Διάφορα παρόμοια σχόλια που έχεις ξανακάνει, σε συνδυασμό με το αβατάριο που έχεις επιλέξει, σε μαυρίζουν ακόμη περισσότερο ;)

Last edited:
1. Δηλαδή η αναρτηση σου στο 114 δεν είναι επιθετική;
2. Ευχαριστώ για τις υποδείξεις για το ήθος μου. Θα προσπαθήσω να γινω ηθικοτερος.
3. Τι θα πρότεινες να βάλω για αβαταρ;

Last edited:
1. Η ανάρτηση 114 έχει χιουμοριστικό περιεχόμενο, δεν βγάζει κακοήθεια και δεν απευθύνεται σ' εσένα. Μήπως κάποιος άλλος τελικά παρεξηγείται και αρπάζεται εύκολα;

2. Όχι για μένα ή για τη Λέσχη. Για σένα κυρίως. Εγώ μπορεί να είμαι ο δεύτερος χειρότερος άνθρωπος του κόσμου, μετά από εμένα.

3. Ας μην το συνεχίσουμε άλλο. Αρκετά τραβήξαμε την προσοχή. Δεν θα έπρεπε να γίνεται ρινγκ ένα φόρουμ για βιβλία. Και ειδικά άτομα με τη δική σου ιστορία εδώ μέσα, θα έπρεπε να φροντίζουν γι' αυτό, αντί να αμολούν επιθέσεις για λόγους που αυτά γνωρίζουν καλύτερα. Τις καληνύχτες μου.