Επιτρεψτε μου να κανω paste απο καποιο ιστολογιο που θιγει ειρωνικά και σαρκαστικά το θεμα:
Πρακτικώς όμως, η ανάγνωση ενος βιβλίου απαιτεί περισσότερο κόπο απο τη θέαση μιας ταινίας. Εφόσον λοιπόν η κεντρική ιδέα του έργου αποκαλυφθεί πρώτα στην ταινία, μετά ο κόπος της ανάγνωσης δεν αποδίδει, οπότε ματαιώνεται ενα μέρος της απόλαυσής της
Σοβαρα τωρα, εχω την εντυπωση οτι το να διαβασεις το βιβλιο πριν την ταινία, δινει ενα καποιο κοινωνικό 'στάτους', καλώς η κακώς. Στην παρεα μου που ημασταν φανατικοι με τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιων, θεωρουσαμε πιο ειλικρινή την αγάπη αυτών που διαβασαν τα βιβλια πριν τις ταινιες. Αυτοι που γνωρισαν πρωτα τις ταινίες, απλα ακολουθούσαν τη μόδα και η μανία τους ήταν εφήμερη.η ανάγνωση ενός βιβλίου πριν γίνει πετυχημένη ταινία είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα κάνεις στη ζωή σου. Κυρίως επειδή σου δίνει την ευκαιρία να πεις την αγαπημένη σου φράση: "Η ταινία δεν ήταν πιστή μεταφορά του βιβλίου". Όλοι το ξέρουμε αυτό εναλλακτικέ μου μπινέ. ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Όταν πάω να δω ταινία, πάω εξαρχής να δω μια ερμηνεία του βιβλίου ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ από τη δικιά μου επειδή, αντίθετα με σένα, πιστεύω ότι η άποψή μου για ένα έργο ΔΕΝ είναι η μοναδική που μπορεί να υπάρξει στον κόσμο. Μια μεταφορά πρέπει να είναι πιστή ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ, όχι στην πηγή ηλίθιε. Αλλιώς θα παίξει ένα βιβλίο στο σινεμά, αλλιώς στο θέατρο, αλλιώς στην τηλεόραση. Αν οι σκηνοθέτες ακούγανε κάθε φορά τη γκρίνια σου, η κάθε ταινία θα είχε πρωταγωνιστή εσένα καθισμένο σε μια πολυθρόνα να διαβάζεις το βιβλίο αυτούσιο για είκοσι ώρες. Που κατά βάθος, αυτό θες.
Πρακτικώς όμως, η ανάγνωση ενος βιβλίου απαιτεί περισσότερο κόπο απο τη θέαση μιας ταινίας. Εφόσον λοιπόν η κεντρική ιδέα του έργου αποκαλυφθεί πρώτα στην ταινία, μετά ο κόπος της ανάγνωσης δεν αποδίδει, οπότε ματαιώνεται ενα μέρος της απόλαυσής της
Last edited: