Συζήτηση για τα βιβλία του Ρόμπιν Σάρμα πολύ καλός συγγραφέας, με απλή γραφή και κατανοητή "Ο μοναχός που πούλησε τη Φερράρι του" ένα διάσημο βιβλίο σταθμός στην ψυχολογία-αυτοβελτίωση,δεν το έχω διαβάσει ολόκληρο αλλά είναι εξαιρετικό.

Ευχαριστώ πολύ θες να μου(μας) πεις δυο λογια γιατι εχεις καπως αρνητική άποψη? Είναι βαρετά τέτοιου είδους βιβλία? Ειναι για το θεαθήναι? Τι ακριβώς? Να αρχίσω να κλαίω τόσα χρηματα που εχω δωσει σε βιβλία ψυχολογίας?@Καιστηνκορυφήκανέλα δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο και μάλλον δεν πρόκειται γιατί έχω κάπως αρνητική άποψη για τέτοιου είδους βιβλία. Εφόσον όμως σε ενδιαφέρει η αυτοβελτίωση μπορώ να σου προτείνω θερμά το " Τα εις αυτόν" του Μάρκου Αυρηλίου, έχει πολλά να δώσει σε όποιον ενδιαφέρεται.![]()
, είμαι λίγο off topic αλλα θα είχε ενδιαφέρον νομίζω μια ανάλυση,απο οτι εχω καταλάβει γενικά στο φορουμ δεν έχουν τόσο πέραση τα βιβλία τέτοιου είδους...να είσαι καλάΣ'ευχαριστώ @ΚρίτωνΓ .@Ιαβερης (είναι σαν να σπουδάζεις οδοντιατρική - δεν λύνεις το πρόβλημα του πονόδοντου, αλλά ξέρεις τι το προκαλεί).
Εννοείται πως κάποια βιβλία δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά το ίδιο σε όλους (ανάμεσά τους κι εγώ), και ένα εγχειρίδιο από καταξιωμένο ψυχολόγο σίγουρα είναι προτιμότερο. Εγώ αντιτίθεμαι κυρίως στους " γκουρού" με τους πιασάρικους τίτλους ( the art of not giving a fuck και το the secret για παράδειγμα), οι οποίοι είναι απλά έμποροι ελπίδας που κάνουν αρπαχτές.Καταπληκτική μετάφραση τίτλου. Σχεδόν αγγίζει σε επίπεδο τη μετάφραση τίτλου της ταινίας "a change of season" που είχε αποδοθεί στα Ελληνικά ως "Να γδυθώ ή θα με γδύσεις" (1980 με Σίρλει Μακλέιν, Άντονυ Χόπκινς και Μπο Μτέρεκ)."έαν τίποτα μπορεί να αλλάξει τα πάντα" (αγγλικός τίτλος Atomic Habits) του James Clear.