Πόση μπίρα πίνουμε την εβδομάδα

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Πιστεύω πως είμαι άνθρωπος δίχως πολλές αδυναμίες και μέσα σε όλα γενικότερα απέχω από ουσίες και εξαρτήσεις εκτός από δύο: τον καφέ μου και την μπίρα μου.

Πάντοτε ήμουν επιφυλακτικός ως προς το αλκοόλ. Δεν θέλω να γίνω ούτε αλκοολικός (έχω δει κόσμο να γίνεται στο περιβάλλον μου) ούτε χοντρός. :))))

Η μπίρα είναι κατά κύριο λόγο μια ανδρική αγάπη αν και υπάρχουν και κάποια σκόρπια θηλυκά που την εκτιμούν και την προτιμάνε.

Είναι σχεδόν το μόνο αλκοολούχο που πίνω. Έτσι προσπαθώ να κρατιέμαι και να πίνω με μέτρο. Ποιο είναι όμως το μέτρο; Για παράδειγμα αυτόν τον καιρό πίνω καθημερινά λίγη μπίρα. Όμως και πάλι, πόση είναι λίγη;

Από περιέργεια λοιπόν, όσοι προτιμάτε την μπίρα, πόση μπίρα πίνετε μέσα στην εβδομάδα; Ή γενικότερα αλκοόλ;

(Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το άσχετο θέμα. :)))) )
 
Εγώ είμαι λάτρης της μπύρας:σάλια:... Πίνω και καλοκαίρι και χειμώνα!

Αν το σκεφτώ καλά θα έλεγα πως πίνω τουλάχιστο ένα λίτρο την ημέρα.
Εκτός από τα ΣΚ που αυξάνονται τα λίτρα...

Δεν θεωρώ πως είμαι αλκοολικός :))))
Δλδ δεν θα μεθύσω με 2 γουλιές αλκοόλ...

Όσο για το πάχος, νομίζω πως μάλλον κάποιον δεν με λέει εύκολα χοντρο!!:χαχα:
 
Μπίρες που πραγματικά να μ' αρέσουν υπάρχουν μόνο δύο, η Άντεκς που έπινα στο Beer Academy όταν κατοικούσα στην Αθήνα, αρκετά ακριβή αλλά ήταν ένα έξοδο που επέτρεπα τις περισσότερες Παρασκευές του μήνα μαζί με το μπέργκερ.
Την άλλη τη φέρανε το 1999 στην Κρήτη αλλά δεν τσούλησε και ήταν της Jack Daniels, ωραία μπίρα.

Σπάνια πίνω μπίρες και μάλλον προτιμώ τις μαύρες. Είμαι περισσότερο του μπέρμπον και του ουίσκι και καταναλώνω κυρίως κοινωνικά. Ενίοτε με συγγενείς και φίλους όταν έχουν δική μας σπιτική πίνω και τσικουδιά, αλλά γενικά θα ασπαστώ το πάθος σου πολύχρωμε Φαροφύλακα για τον καφέ ;)
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ακόμα κι αν μου έλεγαν ότι δεν θα ξαναπιώ ποτέ αλκοόλ, δεν θα στενοχωριόμουν. Πίνω από σπάνια έως ποτέ. Αυτό το πολύ πολύ σπάνιο όμως είναι ή μπύρα ή κρασί. Όσο για τον καφέ, τον είχα σταματήσει χρόνια (γιατί τον είχα άρρηκτα συνδεδεμένο με το τσιγάρο που έκοψα), όμως το τελευταίο διάστημα πίνω ντεκαφεϊνέ. Νικόλα, πίνεις αρκετούτσικα!

(Αυτό που δεν έχω καν δοκιμάσει στη ζωή μου είναι ούζο και τα συναφή. Δεν μ' αρέσει αυτό το νυσταγμένο μεθύσι που προκαλούν τα συγκεκριμένα στους ανθρώπους)
 
Η μπίρα δεν είναι από τα ποτά που προτιμώ ιδιαίτερα, θα την πιώ αραιά και που και ψάχνομαι κάθε φορά να δοκιμάσω και διαφορετική ετικέτα. Προτιμώ τις ελληνικές μικροζυθοποίες και κάποιες εισαγωγής, κυρίως μοναστηριακές. Λατρεύω την μαστίχα και κυρίως τον εσπρέσσο και παραδέχομαι ότι περνάω το ζόρι μου τώρα που προσπαθώ να περιορίσω το κάπνισμα......:νατώρα:
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Πινω το πολυ 3 κουτακια τη βδομαδα.

(λακωνικος και to the point)

Δεν ξερω ποσο πινει ο Φαρος, αλλα λιγη μπυρα ή κρασί και λιγος καφες την ημερα δεν ειναι εθισμος ουτε αδυναμια. Ισα ισα ειναι ευεργετικο.
 
Last edited:
Αχ γιατί ανοίξατε τέτοιο νήμα;... Την απολαμβάνω σπάνια τον τελευταίο χρόνο μέχρι να διορθώσω κάποια θεματάκια με την υγεία μου.

Κι εγώ, όπως ο Φαροφύλακας, αγαπώ τον καφέ και τη μπύρα (καλοκαίρι, χειμώνα... κανένα πρόβλημα).
Το τσιγάρο δεν θα το περιέγραφα ως αγάπη γιατί θέλω να το διώξω απ' τη ζωή μου... (Άραγε θα συνεχίσω να αγαπώ τον καφέ και τη μπύρα αν κόψω το κάπνισμα; Αναρωτιέμαι)
"Σκόρπιο θηλυκό"... Δεν μπορούμε να βρούμε έναν ομορφότερο όρο; Πάντως, πράγματι, πέρα από εμένα γνωρίζω μόνο μία ακόμα γυναίκα που αγαπά τη μπύρα. Αλλά αυτή υπεραγαπά γενικά το αλκοόλ, άρα δεν μετράει. Μοναξιά...
Στο θέμα μας. Δεν είμαι γιατρός και το γράφω με κάθε επιφύλαξη αλλά φαντάζομαι ότι τα 500ml την ημέρα είναι μια χαρά (ασφαλής ποσότητα χωρίς σοβαρές συνέπειες) για έναν υγιή άνθρωπο. Ε;... Αναλόγως με το σωματότυπο και την υγεία του καθενός πάντα. Τα ΣΚ δεν τα υπολογίζω.
Το δικό μου μέτρο τις καθημερινές (θα ήθελα να) ήταν κάπου στο μισόλιτρο/μέρα. Όχι ότι δεν μπορούσα να πιω περισσότερο... και όχι ότι δεν έπινα περισσότερο :) Όμως θεωρώ ότι αυτή η ποσότητα (θα έπρεπε να) είναι το μέτρο για την περίπτωσή μου. Είναι και ο παράγοντας "υγεία" βλέπετε. Δεν έχει ο καθένας την ίδια προδιάθεση στις ίδιες ασθένειες...

γνωρίζω ότι η λέξη γράφεται πια με "ι" μα είναι ομορφότερη με "υ"
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους βρίσκονται στη διαδικασία διακοπής του καπνίσματος!! Και ένα "μπράβο" σ' αυτούς που τα κατάφεραν! Και στα δικά μου
 
Θα διαφωνήσω με το οτι η μπύρα είναι μια αντρική αγάπη. Είναι λίγο στερεοτυπικό αυτό. Ας πούμε στην παρέα μου την προτιμάμε και την αγαπάμε παίζοντας ανάμεσα σε αυτό και το κρασί( είμαστε και σπάνιες γυναίκες είναι η αλήθεια :χαχα:). Την μπύρα την προτιμάω το καλοκαίρι συνήθως οπου του δίνω και καταλαβαίνει με 1 μπουκάλι καθε μέρα ανελλιπώς. Το χειμώνα προτιμώ το κρασί (ροζέ ή κόκκινο) επίσης 1-2 ποτήρια την ημέρα. Σε ειδικές περιπτώσεις οι τιμές ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα αναλόγως τα κέφια και τις ορέξεις.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Θα διαφωνήσω με το οτι η μπύρα είναι μια αντρική αγάπη. Είναι λίγο στερεοτυπικό αυτό.
Καταρχήν, τα στερεότυπα, ως τέτοια, αποτελούν τα ίδια ένα ενδιαφέρον αντικείμενο συζήτησης. Τα στερεότυπα είναι πολύ συχνά αλήθεια. Κανείς δεν λέει πως δεν υπάρχουν γυναίκες που αγαπούν την μπίρα. Εγώ πρώτος το σημείωσα. Αλλά πραγματικά οι άντρες πίνουν σχεδόν όλοι, λιγότερο ή περισσότερο, ενώ πολλές γυναίκες δεν την αγγίζουν καν, δεν τους αρέσει η γεύση.

Π.χ. στην οικοδομή (η οποία, στερεοτυπικά κι αυτήν, τί να κάμουμε, είναι μια αντρική δουλειά και δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου από κοντά γυναίκα οικοδόμο. Μόνο μια φορά στην τηλεόραση μία που την έδειχνε ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο, επειδή αποτελούσε μοναδική περίπτωση) στο διάλειμμα όλοι πίνουν μπίρα (και για κάποιον ανεξήγητο λόγο εχω την αίσθηση πως οι οικοδόμοι, τουλάχιστον στα μέρη μου, προτιμούν την Άμστελ.) Αυτό δεν θα το δεις π.χ. στο διάλειμμα που κάνουν οι γαζώτριες, να πιάνει η καθεμιά από μια μπίρα.


Όπως και να 'χει, σχετικά με την ποσότητα. Το λίτρο ημερησίως, που λέει ο Νικόλας, μου μοιάζει και μένα πολύ... ξεδιψαστικό :ρ αν και προσπαθώ να αποφύγω μια τέτοια ποσότητα σταθερά, κάθε μέρα. Θα κρατήσω λογαριασμό αυτήν την εβδομάδα. Ήδη έχω πιει ένα ποτήρι μπίρα και το βραδάκι θα πιο σίγουρα τουλάχιστον άλλο ένα. Πόσο πανεύκολα φτάνονται τα 600 ml. Θα επανέλθω.
 
Πόση μπύρα ε;; Γενικά επειδή ασχολιόμουν με τον αθηλητισμό απέφευγα το αλκοόλ. Τα τελευταία 2 χρόνια βέβαια τα παράτησα και πήρα την κάτω βόλτα. Αυτή την περίοδο προσπαθώ να επανέλθω και δεν πίνω σχεδόν καθόλου, μόνο σε γάμους κρασί. (σχεδόν κάθε Σ/Κ έχω και από ένα γάμο οπότε θα έλεγα ότι είναι σεβαστή η ποσότητα).

Μου αρέσει η μπύρα αλλά δεν είμαι λάτρης (δεν κατεβαίνει σε μεγάλες ποσότητες) προτιμώ βότκες, τεκίλες και τα συναφή, όταν τα οικονομικά δεν πάνε καλά ταβερνάκι κρασάκι.

Για τον καφέ παιδιά έχω να πω το εξής, χρόνια τώρα έπινα τουλάχιστον ένα με τρεις καφέδες καθημερινά. Διάβασα κάπου ότι τα στερητικά της καφεΐνης είναι ο πονοκέφαλος και επειδή είχα ένα θεματάκι αποφάσισα να τον κόψω για να δω τα αποτελέσματα. Ένα έχω να πω, δεν το έχω μετανιώσει καθόλου, για μήνες τώρα δεν πίνω καθόλου καφέ και ομολογώ ότι η διαφορά είναι τεράστια. Απορώ βέβαια με τον εαυτό μου γιατί χωρίς καφέ δεν ξεκίναγα την μέρα με τίποτα. Φανταστείτε ότι δεν έπινα καφέ απ' όπου να 'ναι, πήγαινα συγκεκριμένα μαγαζιά που είχαν καλές ποικιλίες (Kimbo και lamborghini) οπωσδήποτε.
 
Καλά ναι σηκώνουν πολλή κουβεντούλα τα στερεότυπα(και άραγε οι γαζώτριες γιατι να μην ξεδιψούν με μία άμστελ επειδή δεν τους αρέσει ή επειδή την θεωρούν αντρική απόλαυση:χμ:). Καθε φορά που θα κατεβάζεις ενα κουτάκι να μας λες σε τι νοητική και συναισθηματική κατάσταση βρίσκεσαι.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Οσον αφορα τα στερεοτυπα, σε ενα αρθρο ειχα διαβασει οτι η μπυρα εφευρεθηκε στην αρχαια Αιγυπτο και θεωρουταν γυναικειο και μαλθακο ποτο :))))
 
Προσωπικα πίνω 3-4 κουτακια μπυρα την εβδομαδα. Το καλοκαιρι. Γιατι τον χειμωνα δεν πινω καθολου μπύρα και τα 3-4 κουτακια μετατρεπονται σε 3-4 ουισκακια. Τωρα οσον αφορα για το μετρο που ρωτας Φαροφυλακα νομίζω οτι μεχρι και 3 κουτακια ημερησιως δηλαδη σχεδον 1 λιτρο εισαι μεσα στα όρια αυτου που αποκαλουμαι κοινωνική χρηση. Απο εκει και πέρα ξεφευγεις και λεγεται καταχρηση. Βεβαια αυτο μπορει να γίνει ανησυχητικό οταν γίνεται συστηματικά και καθημερινα και όχι μια στο τόσο. Βεβαια και αυτο το μετρο ειναι καπως σχετικό γιατι για καποιον που ειχε θέμα με το αλκοολ ακομα και αυτη η ποσοτητα μπορει να ειναι απαγορευτική. Αλλα για φυσιολογικες συνθηκες τωρα νομίζω οτι το ενα λιτρο ειναι οκ.

*παρεμπιπτοντως μπύρα η μπίρα?
 
- Μπίρα;
- Ίου!

Ούτε η μπίρα ούτε το κρασί μου άρεσαν ποτέ, εκτός από κάποιους αφρώδεις οινους.
Γενικά δεν πίνω πολύ και λόγω υγείας αλλά κυριώς επειδή είχαμε αλκοολικούς στην οικογενεια μας, δεν λες πως είχαν και την καλύτερη κατάληξη :ρ
Παρόλα αυτά τις μέρες που βγαινω την τιμάω την βότκα αρκετά!
Επίσης τον χειμώνα πινω κάμποση ρακί ή και ρακόμελο, συνήθως οταν νιώθω οτι πάω να κρυώσω ή έχω ενοχλήσεις στον λαιμό!
 
Η μπύρα μου αρέσει, κυρίως η weiss. Έχω συνδέσει την κατανάλωσή της κυρίως με εξόδους σε αγαπημένες μπυραρίες, τις οποίες προτιμώ για το περιβάλλον, το στιλ, την καλή και όχι πολύ δυνατή μουσική. Έχω παρακολουθήσει όμορφα live σε τέτοιους χώρους και διάφορα άλλα events, αλλά και γενικότερα περνάω καλά εκεί. Προτιμώ την Konig Ludwig, πίνω όμως σχεδόν μόνο όταν βγαίνω. Δεν είναι δηλ. με τίποτα μια καθημερινή συνήθεια. (Αντίθετα με το τσιγάρο, το οποίο, δυστυχώς, απολαμβάνω πολύ, όπως και τον καφέ.)
 
σπάνια γυναίκα
Λίγο υπερβολικό αλλά το προτιμώ απ’ το “σκόρπιο” :)

Κι όμως, συμφωνώ με το ότι οι γυναίκες που αγαπούν τη μπύρα, που τους αρέσει πραγματικά η γεύση τέλος πάντων, είναι λίγες. Δεν μιλάω για εκείνες που απλώς “δεν τους χαλάει” ή την επιλέγουν πού και πού αλλά για αυτές που, σαν εμένα, την απολαμβάνουν και θα την επέλεγαν συνειδητά αντί άλλων αλκοολούχων ή και... νερού (να πω την αμαρτία μου δεν την αντιμετωπίζω καν ως αλκοολούχο ποτό). Κρασί... ούτε να το μυρίσω (το συμπαθώ μόνο ως συστατικό μαγειρικής). Λοιπά ποτά, μόνο διαφανή και αυτά σπανίως κ’ μόνο σε εξόδους.
Για την ποσότητα, 1 λίτρο καθημερινά μου φαίνεται πολύ... Το συγχωρεί ο οργανισμός καθώς περνούν τα χρόνια;
 
ένα ποτό υπάρχει για μένα, όπως για τους μουσουλμάνους ένας θεός : το μαύρο ρούμι, χωρίς πάγους και άλλα διάφορα, με ελάχιστο πιπέρι, ανακατεμένο με το δάχτυλο.

μπύρα μόνο σάν ''τζιτζιμπύρα'', ή σάν ''σάντυ'' (μισή μισή με σπράιτ ή τόνικ).
 
Top