αλλά, ας μή συνεχίσω ...
Διακρινω σταθερότητα στις απόψεις αλλά, ας μη συνεχίσω.αλλά, είπαμε, ας μή συνεχίσω ...
Μερικές φορές νομιζω οτι μόνο εγώ με καταλαβαίνω, μέχρι που ερχεσαι εσύ και διώχνεις αυτή τη μοναξιά.'Ελλη, ζω για τους συνειρμούς που κάνει το μυαλό σου με κάθε άσχετη αφορμή.![]()
Μα σοβαρά τώρα σπανίζουν τόσο οι γυναίκες που λατρεύουν την μπίρα;! Με κάνετε να νιώθω τυχερή που ευτυχώς γνωρίζω αρκετές... αντίθετα, ξέρω άνδρες που παιδεύουν για ώρες ένα ποτήρι (και μάλιστα 330ml!) - αλλά άσχετη παρέμβαση, με συγχωρείτε...Κι όμως, συμφωνώ με το ότι οι γυναίκες που αγαπούν τη μπύρα, που τους αρέσει πραγματικά η γεύση τέλος πάντων, είναι λίγες. Δεν μιλάω για εκείνες που απλώς “δεν τους χαλάει” ή την επιλέγουν πού και πού αλλά για αυτές που, σαν εμένα, την απολαμβάνουν και θα την επέλεγαν συνειδητά αντί άλλων αλκοολούχων ή και... νερού
Εμένα.Άλλα δεν είμαι της άποψης μπύρα να 'ναι κι ο,τι να 'ναι, οποτε δεν μπορω να καταλάβω και μερικούς/ες που τους φαίνονται όλες οι μπύρες ίδιες.
Νικόλα, σε γενικές γραμμές κι εγω πιστεύω πως κάπως ετσι ειναι τα πράγματα. Χθες, όμως, που ήπια πεπσι μαξ, σκεφτόμουν οτι δε με καιει το ίδιο όπως η κ.κ και ήταν απείρως πιο γλυκερή!! (δεν ειμαι φαν -η σελοφαν, φορ δατ μάτερ- ούτε της μιας, ούτε της άλλης. Να σκεφτεις, οτι μέχρι φοιτήτρια, πρέεπι να είχα πιει κανα δυο ποτηρια όλα κι όλα, απ' όσο θυμαμαι τον εαυτό μου)
Σε τυφλό τεστ 6 ατόμων μόνο ένας βρήκε το σωστό προιόν και ας δήλωναν προηγουμένως όλοι πως είναι μεγάλοι φαν της Coca Cola...![]()
Κι εγω νομιζω οτι ολες αυτες οι μπυρες ειναι ιδιες, αλλα ανα καιρους εχω παρατηρησει καποιες διαφοροποιησεις. Για καιρο προτιμουσα Χαινεκεν γιατι μου φαινοταν πιο γλυκια ή πιο ελαφρια γευση ενω η Αμστελ μου πικριζε. Πιο προσφατα αρχισε να μη μου αρεσει η Χαινεκεν οποτε το γυρισα σε Αμστελ, την οποια επινα πιο ευχαριστα πλεον. Παντως και η Αμστελ αρχισε προσφατα να με βαραει ασχημα, και το γυρισα σε μια αλλη ελληνικη μαρκα που μου φαινεται πιο ελαφρια. Ολα αυτα χωρις να κοιταξω νουμερα και βαθμους αλκοολ κλπ. Συμφωνω οτι το αρωμα, η γευση κλπ ειναι ολοιδια, αλλα μαλλον υπαρχουν μικρες χημικες διαφοροποιησεις που φαινονται στο ποσο σε βαραει η καθε μια.όχι βέβαια π.χ. η σταρένια ίδια με την κριθαρένια ή την ale. Αλλά οι περισσότερες ξανθιές ευρείας κατανάλωσης: mythos, heineken, amstel, heninger κτλ κτλ. προσωπικά δεν βλέπω καμία (όμως καμία) διαφορά. Και πίνω μπίρα με πάθος δεκαετίες τώρα. (Και μυήθηκα στην ποικιλια της μπίρας αρχές '90, πολύ πριν έρθουν στην Ελλάδα, καθώς ζούσα σε χώρα με μεγάλη παράδοση στην ζυθοποιία).