Πόση μπίρα πίνουμε την εβδομάδα

Τοστογιεφκυ, μολις εκανα εικονα να παραγγελνω το ρουμι με πιπερι κι ενας μαντραχαλας μπαρμαν να ανακατευει το ποτο Μου με το δάχτυλό Του. :))))
Νερο καλυτερα. Εμφιαλωμενο. :ρ
 
καλή μου έλλη, είχα στο μυαλό μου το δάχτυλο του παραγγέλλοντος ...!!!!

μπορείς να κάνεις κι έναν άλλο συνειρμό, πχ των χειλιών σου, που θα κοκκινήσουν και θα πρησθούν λίγο με το πιπέρι, δίνοντας σε σένα (ΚΑΙ στους άλλους ...) μιά αίσθηση ακόρεστου ...

αλλά, ας μή συνεχίσω ...

:))

και, ενώ θα πίνεις λίγο, μιά μικρή σταγόνα θα ξεφύγει απο την άκρη των χειλιών σου, θα γλείψει το πηγούνι και το λαιμό σου, καθώς θα κατεβαίνει προς τα κάτω, δημιουργώντας την επιθυμία σε κάθε παρακείμενο άντρα να σκουπίσει αυτή την αυθάδη σταγόνα που κατρακυλάει με τη ράχη του δείκτη του, τρυφερά χαϊδεύοντας το μάγουλο και το πηγούνι σου, πρίν ...

αλλά, είπαμε, ας μή συνεχίσω ...


:))
 
Last edited by a moderator:
αλλά, ας μή συνεχίσω ...
αλλά, είπαμε, ας μή συνεχίσω ...
Διακρινω σταθερότητα στις απόψεις αλλά, ας μη συνεχίσω. :))))

'Ελλη, ζω για τους συνειρμούς που κάνει το μυαλό σου με κάθε άσχετη αφορμή. :προσκυνώ:
Μερικές φορές νομιζω οτι μόνο εγώ με καταλαβαίνω, μέχρι που ερχεσαι εσύ και διώχνεις αυτή τη μοναξιά. :φιλί:
 
Last edited:
βρέ αντέρωτα, τί σπαστικός είσαι ώρες ώρες ! εδώ κάνω σκηνοθεσία μπερτολούτσι, και σύ τη βρίσκεις με τη φραπεδιέρα ! δηλαδή, αυτό θα ήθελες νά 'βλεπες σε ένα μπάρ ;
όχι, τοποθετήσου !
κι έβγαλες και τον ωραίο μάγια απο το άβαταρ !

(έλλη, καλά, άν επιμένεις, να συνεχίσω ! :)) )
 
Κι όμως, συμφωνώ με το ότι οι γυναίκες που αγαπούν τη μπύρα, που τους αρέσει πραγματικά η γεύση τέλος πάντων, είναι λίγες. Δεν μιλάω για εκείνες που απλώς “δεν τους χαλάει” ή την επιλέγουν πού και πού αλλά για αυτές που, σαν εμένα, την απολαμβάνουν και θα την επέλεγαν συνειδητά αντί άλλων αλκοολούχων ή και... νερού
Μα σοβαρά τώρα σπανίζουν τόσο οι γυναίκες που λατρεύουν την μπίρα;! Με κάνετε να νιώθω τυχερή που ευτυχώς γνωρίζω αρκετές... αντίθετα, ξέρω άνδρες που παιδεύουν για ώρες ένα ποτήρι (και μάλιστα 330ml!) - αλλά άσχετη παρέμβαση, με συγχωρείτε... :ρ
 
Διάβασα τις περισσότερες αναρτήσεις του παρόντος νήματος μαζί με τη γυναίκα μου, πίνοντας, φυσικά, μπύρα! Αυτό.
 
Α κι εγώ την μπύρα την αγαπώ. Χειμωνα καλοκαίρι. Δεν μπορω να καταλάβω για ποιο λογο να μην την πιω και στο καταχείμωνο. Άλλα δεν είμαι της άποψης μπύρα να 'ναι κι ο,τι να 'ναι, οποτε δεν μπορω να καταλάβω και μερικούς/ες που τους φαίνονται όλες οι μπύρες ίδιες. Και τον καφέ επίσης τον αγαπώ. Αλλά σε τίποτα απο τα δυο δεν έχω συγκεκριμένες ποσότητες. Μπορεί μια βδομάδα να μην πιω καθόλου απο τα δυο και την αλλη βδομάδα να πινω κάθε μέρα. Ανάλογα τα κέφια, την παρέα, το χρονο και τη διάθεση.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Άλλα δεν είμαι της άποψης μπύρα να 'ναι κι ο,τι να 'ναι, οποτε δεν μπορω να καταλάβω και μερικούς/ες που τους φαίνονται όλες οι μπύρες ίδιες.
Εμένα. :ναι:

όχι βέβαια π.χ. η σταρένια ίδια με την κριθαρένια ή την ale. Αλλά οι περισσότερες ξανθιές ευρείας κατανάλωσης: mythos, heineken, amstel, heninger κτλ κτλ. προσωπικά δεν βλέπω καμία (όμως καμία) διαφορά. Και πίνω μπίρα με πάθος δεκαετίες τώρα. (Και μυήθηκα στην ποικιλια της μπίρας αρχές '90, πολύ πριν έρθουν στην Ελλάδα, καθώς ζούσα σε χώρα με μεγάλη παράδοση στην ζυθοποιία).

Πιστεύω πως η συσκευασία επηρεάζει πάρα πολύ το μυαλό των ανθρώπων ως προς το περιεχόμενο. Βλέπω το ίδιο να συμβαίνει και σε άλλα προϊόντα όπως π.χ. στον νες καφέ όπου κάποιος δεν μπορεί να πιει άλλο από αυτόν της νεστλέ ενώ π.χ. του Γαλαξία είναι ολόιδιος. Όμως ολόιδιος. :)))

Ευχαρίστως θα έβαζα στοίχημα με κάποιον. Να του σερβίρω πέντε ποτήρια μπίρα να μου πει τί μάρκα μπίρα έχει το καθένα.
:ναι:
 
Δεν χρειάζεται να βάλεις στοίχημα Φάρε!!!

Έχω παρευρεθεί σε πάρα πολλά "τυφλά οργανοληπτικά τεστ".
Τα αποτελέσματα είναι όπως ακριβώς το είπες.
Η συσκευασία παίζει τον πιο μεγάλο ρόλο στο πως περιμένουμε να είναι η γεύση ενός προιόντος.

Νομίζω την έχουμε κάνει και κατ' ιδίαν την ίδια κουβέντα για το νες καφέ!!! :ναι:

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι με την Κόκα Κόλα.
Σε τυφλό τεστ 6 ατόμων μόνο ένας βρήκε το σωστό προιόν και ας δήλωναν προηγουμένως όλοι πως είναι μεγάλοι φαν της Coca Cola...:))))
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Σοβαρά; Πες μας καμιά περίπτωση εδώ πέρα. Γιατί ακόμα δεν έχω βρει άνθρωπο να συμμερίζεται αυτόν τον ισχυρισμό μου.

Επίσης, πιστεύω πως ο λόγος που η νεστλέ άλλαξε το κουτάκι του νες καφέ πριν μερικά χρόνια (και το έκανε κάπως κυρτό) είναι ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο. Για να περάσει υποσυνείδητα πως υπάρχει διαφοροποίηση στην γεύση. Και μάλλον με αυτό συνδέεται και το κυρτό σχήμα στα ποτήρια του φραπέ που πλασάρει.Ο Έλληνας έχει εγκλωβιστεί στην νεστλέ και πληρώνει διπλάσια τιμή για τον ίδιο καφέ που μπορεί να αγοράσει από άλλη μάρκα. Βέβαια, είναι φθηνός ο καφές, ούτως ή άλλως.

Η συμβουλή μου: αρχίστε να προτιμάτε καφέ των σουπερ μάρκετ Γαλαξίας. Ή δοκιμάστε άλλες αντίστοιχες φθηνές μάρκες. Ο καφές μέσα είναι ο ολόιδιος.

Αυτό που πληρώνεις παραπάνω στην Νεστλέ είναι τα τεράστια ποσά που πληρώνει για να στον διαφημίσει καθώς και το δίκτυο πωλητών της.

Το περιεχόμενο ολόιδιο. Όμως ολόιδιο.
 

Σε τυφλό τεστ 6 ατόμων μόνο ένας βρήκε το σωστό προιόν και ας δήλωναν προηγουμένως όλοι πως είναι μεγάλοι φαν της Coca Cola...:))))
Νικόλα, σε γενικές γραμμές κι εγω πιστεύω πως κάπως ετσι ειναι τα πράγματα. Χθες, όμως, που ήπια πεπσι μαξ, σκεφτόμουν οτι δε με καιει το ίδιο όπως η κ.κ και ήταν απείρως πιο γλυκερή!! (δεν ειμαι φαν -η σελοφαν, φορ δατ μάτερ- ούτε της μιας, ούτε της άλλης. Να σκεφτεις, οτι μέχρι φοιτήτρια, πρέεπι να είχα πιει κανα δυο ποτηρια όλα κι όλα, απ' όσο θυμαμαι τον εαυτό μου)
 
αυτό το γ*μοκυρτό κουτί του νές με έχει πολύ αποδιοργανώσει κι εμένα, διότι χρησιμοποιούσα το προηγούμενο των 100 γρ σάν δοσιμετρικό για τη σκυλοτροφή στη σκυλίτσα μου,και τώρα σπάζομαι έτσι που το βλέπω.

και, ναί, νίκολας, ίσως στη γεύση η διαφορά ανάμεσα στην πέπσι και την κόκα κόλα είναι ελάχιστη - αλλα σε ποτά που περιέχουν καφεϊνη, υπάρχει και η εμπειρία των εγκεφαλικών υποδοχέων.
δέν ξέρω άν θα διέκρινα τη διαφορά ανάμεσα στο ένα ή το άλλο ποτό, πάντως, γενικά, βρίσκω την πέπσι πιό γλυκιά, όπως λέει η έλλη, και, στην εμφάνιση, λίγο πιό σκούρα.

βέβαια, συνιστώ πάντα ΚΑΙ στην κόκα κόλα ελάχιστο πιπέρι ! ελάχιστο όμως !

:))
 
Πολλά παραδείγματα!!

Πρώτα απ όλα όλα προιόντα φασόν παράγονται από μεγάλες φίρμες...
πχ Το γάλα του Lidl το παρήγαγε παλια Όλυμπος. Το μόνο πράγμα που άλλαζε ήταν την χάρτινη συσκευασία. Από τα όμορφα και στυλιστικά προσεγμένα κουτιά της δικιάς του φίρμας περνούσε στα μονοχρωμα και αδιάφορα χαρτοκούτια του Lidl.
Επίσης η Creta Farm και ο Υφαντής παρασκευάζουν πολλά από τα αλλαντικά που κυκλοφορούν φασόν στον Γαλαξία, το Μαρινόπουλο, κλπ κλπ...
Όταν αγοράζουμε φίρμα εν μέρει πληρώνουμε την συσκευασία και την διαφήμιση χωρίς βέβαια κι αυτό να είναι απόλυτο.

Ας πούμε το Επιλεγμένο Γάλα Όλυμπος στο μπουκάλι είναι μοναδικό προιόν και δεν θα ήθελε ποτέ η επιχείρηση να το εμφιαλώσει για κανένα άλλο πελάτη. Οπότε εκεί πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά παίρνεις και ποιότητα. Το ίδιο και για τα προιόντα Εν Ελλάδι της Creta Farm.
Τώρα αν μπορεί κανείς να καταλάβει την διαφορά της καπνιστής γαλοπούλας εν Ελλάδι από την καπνιστή γαλοπούλα Γαλαξία, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Μάλλον δεν μπορεί κανείς...

Κάποια στιγμή κυκλοφορούσε το κακάο Μίλκο της Δέλτα. Όλοι είχα ενθουσιαστεί με αυτό το κακάο και έλεγαν πως πρόκειται για μοναδικό προιόν σε γεύση και υφή.
Λοιπόν σε τυφλό τεστ που οργανώσαμε σε μια βιομηχανία που δούλευα από τα 5 κακάο που δοκιμάσαμε το Μιλκο βγήκε 2 από το τέλος!!!! :χαχαχα:
Τα άτομα που είχαν συμμετάσχει στο τεστ ήταν άτομα τα οποία την προηγούμενη μέρα μιλούσαν για το Μίλκο με τα καλύτερα λόγια...
 
Σόδα και πάλι σοδα, με λεμόνι.

Pepsi μακραν καλύτερη για μενα και το λέω εγώ που για χρόνια έπινα coca cola μεσημέρι-βράδυ.
Pepsi με λεμόνι παντα.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
όχι βέβαια π.χ. η σταρένια ίδια με την κριθαρένια ή την ale. Αλλά οι περισσότερες ξανθιές ευρείας κατανάλωσης: mythos, heineken, amstel, heninger κτλ κτλ. προσωπικά δεν βλέπω καμία (όμως καμία) διαφορά. Και πίνω μπίρα με πάθος δεκαετίες τώρα. (Και μυήθηκα στην ποικιλια της μπίρας αρχές '90, πολύ πριν έρθουν στην Ελλάδα, καθώς ζούσα σε χώρα με μεγάλη παράδοση στην ζυθοποιία).
Κι εγω νομιζω οτι ολες αυτες οι μπυρες ειναι ιδιες, αλλα ανα καιρους εχω παρατηρησει καποιες διαφοροποιησεις. Για καιρο προτιμουσα Χαινεκεν γιατι μου φαινοταν πιο γλυκια ή πιο ελαφρια γευση ενω η Αμστελ μου πικριζε. Πιο προσφατα αρχισε να μη μου αρεσει η Χαινεκεν οποτε το γυρισα σε Αμστελ, την οποια επινα πιο ευχαριστα πλεον. Παντως και η Αμστελ αρχισε προσφατα να με βαραει ασχημα, και το γυρισα σε μια αλλη ελληνικη μαρκα που μου φαινεται πιο ελαφρια. Ολα αυτα χωρις να κοιταξω νουμερα και βαθμους αλκοολ κλπ. Συμφωνω οτι το αρωμα, η γευση κλπ ειναι ολοιδια, αλλα μαλλον υπαρχουν μικρες χημικες διαφοροποιησεις που φαινονται στο ποσο σε βαραει η καθε μια.

Παντως ποιοτικες διαφορες βρισκω σε Weiss και Piels. Πχ. η Αμστελ Weiss σιγουρα ειναι διαφορετικη απο τη σκετη Αμστελ.

Α, και κατι πολυ παραξενο: με καποια αλκοολουχα ποτα με πιανει ενα παραξενο τσουξιμο στους αδενες στο λαιμο, εκει που ειναι οι σιαγωνες κατω απο τα αυτια. Το ειχα πει σε ενα γιατρο αλλα δεν του φανηε ανησυχητικο και δεν ξαναρωτησα. Το παραξενο ειναι οτι μπορει να το παθω με καποιες μαρκες μπιρας και οχι με αλλες. Εκτος αν ειναι τυχαιο.
 
Last edited:
Top