Πόση μπίρα πίνουμε την εβδομάδα

μπορείς να κάνεις κι έναν άλλο συνειρμό, πχ των χειλιών σου, που θα κοκκινήσουν και θα πρησθούν λίγο με το πιπέρι, δίνοντας σε σένα (ΚΑΙ στους άλλους ...) μιά αίσθηση ακόρεστου ...
Άλλη μια φορά τα σέβη μου!

Για κάποιο λόγο το παραπάνω μου έφερε στο νου την τεντούρα αλλά μάλλον είναι άσχετο.

Επίσης, το μαύρο ρούμι με το πιπέρι μου θύμισε κάτι εξαιρετικές καραμέλες Ολλανδικές που έτρωγε μια πρώην μου με πιπέρι.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Παντως και η Αμστελ αρχισε προσφατα να με βαραει ασχημα, και το γυρισα σε μια αλλη ελληνικη μαρκα που μου φαινεται πιο ελαφρια. Ολα αυτα χωρις να κοιταξω νουμερα και βαθμους αλκοολ κλπ. Συμφωνω οτι το αρωμα, η γευση κλπ ειναι ολοιδια, αλλα μαλλον υπαρχουν μικρες χημικες διαφοροποιησεις που φαινονται στο ποσο σε βαραει η καθε μια.
Φίλε Αντέρωτα, αν η Άμστελ σε βαράει ενώ η Μύθος π.χ. όχι, τότε πιστεύω πως είναι πραγματικά θέμα αυθυποβολής.

Παντως ποιοτικες διαφορες βρισκω σε Weiss και Piels. Πχ. η Αμστελ Weiss σιγουρα ειναι διαφορετικη απο τη σκετη Αμστελ.
Αυτό είναι διαφορετικό ποτό πια. Η μία φτιάχνεται από σιτάρι η άλλη από κριθάρη (το σημείωσα και πιο πάνω).

Η μόνη διαφορά που έχω προσέξει εγώ ανάμεσα στις ξανθιές είναι πως κάποια μπίρα μπορεί να μην κάνει πολύ αφρό. Φαντάζομαι πως εκεί βιαστήκανε, δεν την αφήσανε να ζυμωθεί αρκετά ή δεν ξέρω εγώ τί. Το είχα προσέξει μια φορά σε μια Άλφα πριν καμια δεκαριά χρόνια (και δεν ξαναήπια) και σε κάτι φθηνές του Liddl (νομίζω εκείνες στα μπουκαλάκια; δεν θυμάμαι...)
 
Πολλά παραδείγματα!!

Πρώτα απ όλα όλα προιόντα φασόν παράγονται από μεγάλες φίρμες...
πχ Το γάλα του Lidl το παρήγαγε παλια Όλυμπος. Το μόνο πράγμα που άλλαζε ήταν την χάρτινη συσκευασία. Από τα όμορφα και στυλιστικά προσεγμένα κουτιά της δικιάς του φίρμας περνούσε στα μονοχρωμα και αδιάφορα χαρτοκούτια του Lidl.
Επίσης η Creta Farm και ο Υφαντής παρασκευάζουν πολλά από τα αλλαντικά που κυκλοφορούν φασόν στον Γαλαξία, το Μαρινόπουλο, κλπ κλπ...
Όταν αγοράζουμε φίρμα εν μέρει πληρώνουμε την συσκευασία και την διαφήμιση χωρίς βέβαια κι αυτό να είναι απόλυτο.

Ας πούμε το Επιλεγμένο Γάλα Όλυμπος στο μπουκάλι είναι μοναδικό προιόν και δεν θα ήθελε ποτέ η επιχείρηση να το εμφιαλώσει για κανένα άλλο πελάτη. Οπότε εκεί πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά παίρνεις και ποιότητα. Το ίδιο και για τα προιόντα Εν Ελλάδι της Creta Farm.
Τώρα αν μπορεί κανείς να καταλάβει την διαφορά της καπνιστής γαλοπούλας εν Ελλάδι από την καπνιστή γαλοπούλα Γαλαξία, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Μάλλον δεν μπορεί κανείς...

Κάποια στιγμή κυκλοφορούσε το κακάο Μίλκο της Δέλτα. Όλοι είχα ενθουσιαστεί με αυτό το κακάο και έλεγαν πως πρόκειται για μοναδικό προιόν σε γεύση και υφή.
Λοιπόν σε τυφλό τεστ που οργανώσαμε σε μια βιομηχανία που δούλευα από τα 5 κακάο που δοκιμάσαμε το Μιλκο βγήκε 2 από το τέλος!!!! :χαχαχα:
Τα άτομα που είχαν συμμετάσχει στο τεστ ήταν άτομα τα οποία την προηγούμενη μέρα μιλούσαν για το Μίλκο με τα καλύτερα λόγια...
Το μιλκο δεν μου αρεσει καθολου....επισης τα κατεψυγμενα του λιντλ και του μασουτη ειναι του μπραμπσταθη....

Εγω με το αλκοολ εχω ιδιαιτερη σχεση.στο σπιτι δεν προκειται ποτε μα ποτε να ανοιξω να πιω οτιδηποτε μαζι με το φαι ειτε ακομα και αν καθομαι.Μπορει να κανω να πιω και δυο και τρεις μηνες αλλα οταν θα πιω το σηκωνω πολυ.πινω αρκετα μεγαλη ποσοτητα.συνηθως πινω τζιν και 3-4 ποτηρια τα εχω χαλαρα.Μπυρα θα πιω μονο οταν τα οικονομικα μου δεν μου επιτρεπουν να πιω κατι αλλο και σχεδον παντα θα πιω μαυρη μπυρα.....τελευταια προτιμω την μαυρη φιξ.....Γενικα αλλες εξαρτησεις δεν εχω.δεν καπνιζω και καφε θα πιω σπανια αν δεν εχω ορεξη να πιω κατι αλλο οταν βγαινω εξω.με την ζαχαρη ειχα μεγαλο θεμα αλλα εδω και 2 μηνες δεν εχω βαλει ουτε κοκκο στο στομα μου.οχι μονο απο γλυκα κτλ αλλα εκοψα και ολα τα επεξεργασμενα τροφιμα που ηταν πηγη ζαχαρης.....βλεπω απιστευτη διαφορα στο σωμα μου
 
Σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις (quidelines), η ποσότητα αλκοόλ που συστήνεται είναι 1 ποτό ημερησίως για τις γυναίκες και 2 για τους άντρες.
Ως 1 ποτό ορίζεται 1 ποτήρι κρασί (150 ml), 1 μπουκάλι/κουτάκι μπύρα (330 ml) ή 1 δόση αποστάγματος (45 ml).

Κάποτε παρακολουθούσα ένα σεμινάριο για τον αλκοολισμό. Δίδασκε ένας καθηγητής από την Καλιφόρνια, που ήταν αυτή η δουλειά του. Γύριζε όλο τον κόσμο και έκανε αυτό το σεμινάριο. Τη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου, μας είπε ότι πήγε σε ελληνική ταβέρνα και ήπιε όσο αλκοόλ του επιτρεπόταν από τις guidelines... για το επόμενο εξάμηνο. :μουάχαχα:
 
Last edited:
Χαχα! Όχι γιατί κάτι λέγατε ότι οι γυναίκες δεν πίνουν μπύρα και κάτι τέτοια κουλά.
Τώρα γιατί ειδικά ο Τοστογιέφσκι να κάνει κάτι που ευτυχώς ως τώρα δε χρειάστηκε να κάνει ποτέ κανείς, με ξεπερνάει. Μάλλον κάτι χάνω από τα προηγούμενα.
Τοστο ασ' τους να ζηλεύουν!
 
και, ενώ θα πίνεις λίγο, μιά μικρή σταγόνα θα ξεφύγει απο την άκρη των χειλιών σου, θα γλείψει το πηγούνι και το λαιμό σου, καθώς θα κατεβαίνει προς τα κάτω, δημιουργώντας την επιθυμία σε κάθε παρακείμενο άντρα να σκουπίσει αυτή την αυθάδη σταγόνα που κατρακυλάει με τη ράχη του δείκτη του, τρυφερά χαϊδεύοντας το μάγουλο και το πηγούνι σου, πρίν ...

αλλά, είπαμε, ας μή συνεχίσω ...


:))
@ Μπέιζιλ..................:ρ
 
Ααα, μάαλιστα! Εννοείς τη φάση με την αυθάδη (sic) σταγόνα από το πιπεράτο ρούμι που πάει όλο και πιο κάτω, όλο και πιο κάτω... Πράγματι, με ξεπερνούσε το ενδεχόμενο να αποτελέσω κι εγώ κομμάτι της σκηνής! Η Σόφκι φαίνεται να το 'πιασε, πάντως. Η Έλλη κι ο Τοστο δεν συνέχισαν...
Ρε σεις! Λογοτεχνική Λέσχη είμαστε εδώ ή κοινόβιο; Άσε που δεν τολμώ να σκεφτώ τις συνέπειες να φτάσει το πιπεράτο ρούμι αρκετά πιο κάτω...
 
Δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα εγω παντως 2 μερες σκεφτομαι τα χειλη της Ελλης!

Πολυ καλη η εικονα Τοστο! ;)
 
τίποτε, στο πόρν χούβ έχω πέσει ... πόσο πιό χαμηλά θα πέσω ακόμα ... κράΪστ ...\

άκου, να πάει το ρούμι πιό χαμηλά ...

δίνει μιά νέα, φανταστική διασταση στο ''σ' ενα βαθύ μπουντρούμι, μ' ένα μπουκάλι ρούμι'' ...
 
Top