Πώς αρχίζει, πώς τελειώνει

Είπα να κάνω ένα ξεκίνημα στον Κινγκ, χάρη στη συμπάθεια που έχει γι΄ αυτόν η Ίζι. Έκανα καλά που την άκουσα. Τα καλά της λέσχης μας.
Πάμε λοιπόν: «Κάποιος θα πρέπει να συκοφάντησε τον Γιόζεφ Κ., διότι χωρίς να έχει κάνει τίποτα κακό, ένα ωραίο πρωί συνελήφθη». Καλά, πλάκα κάνω! :χαχαχα:

Ξαναπάμε λοιπόν: «Ήταν αυτή η τ ρ ί τ η φ ο ρ ά πούχα συναντήσει τον άνθρωπο».

................

«Παράξενα «δ ι α λ α μ π ή ς» μπρος στο μούχρωμα του επικειμένου χαμού του...στο ζόφο του επικειμένου του τάφου...»

Δημοσιευμένο στα μέσα του 20ου. Έλληνας. Ρηξικέλευθο. Ευκολάκι.

Δεν έχω δει όλες τις παλαιότερες αναρτήσεις. Αν έχει ξαναμπεί συμπαθάτε και χαίρομαι για τη σύμπτωση γούστου. Αν.

ΥΓ. Βάζω δυο-τρία κενά μεταξύ του «τρίτη» και «φορά» στην αρχική πρόταση και εξακολουθεί να τα βάζει δίπλα-δίπλα. Τέλος πάντων.
 
Last edited by a moderator:

Διχασμένη

Κοινωνός
Μήπως είναι, λέω εγώ τώρα, κανένα του Σκαρίμπα;:ιδέα: Δεν ξέρω όμως από ποιο βιβλίο είναι, καθώς δεν έχω διαβάσει κάτι αυτού του συγγραφέα, εκτός από ένα διήγημα ή απόσπασμα που κάναμε στο σχολείο. Για αυτό, ακόμη κι αν είναι αυτού του συγγραφέα, μη μου το δώσετε
 
Εύγε Διχασμένη! «Το Βατερλώ δύο γελοίων» του Σκαρίμπα! :μπράβο: Θα σε άκουγα, αν δεν διάβαζες την «Ιστορία δύο πόλεων»! :)
Συνεπώς...γιού πλέι!
 

Διχασμένη

Κοινωνός
Συγνώμη που δεν έβαλα τόσο καιρό, αλλά είχα τα ψυχολογικά μου και δεν έμπαινα! Τώρα μπήκα να βάλω βιβλίο και εκεί που άρχισα να γράφω είδα το μήνυμά σου αγαπητή Έλλη!:)
Λοιπόν πάμε:
"Το Σάφρον Πάρκ βρίσκεται στο Λονδίνο, στη μεριά που βασιλεύει ο ήλιος, κόκκινο και κουρελιασμένο όπως ένα σύννεφο στο δειλινό."


"Εκεί είδε την αδελφή του Γκρέγκορυ, το κορίτσι με τα χρυσοκόκκινα μαλλιά να κόβει πασχαλιές, πριν απ' το πρόγευμα με την ασυναίσθητη μεγάλη σοβαρότητα ενός κοριτσιού."

Μπορεί να θεωρηθεί δυσκολάκι, μπορεί όμως να είναι κι ευκολάκι, θα δούμε.:)
Βοηθητικά στοιχεία:
Άγγλος συγγραφέας, τέλη 19ου-αρχές 20 αιώνα, πολύ χιούμορ αλλά και θρησκευτικές επιδράσεις στα έργα του, έγραψε και αστυνομικά διηγήματα.
 
G. K. Chesterton - The man who was Thursday. (Ο άνθρωπος που τον έλεγαν Πέμπτη). Διχασμένη μου σε διπλοφιλώ! Εύγε για την επιλογή του συγγραφέα και του ξεχωριστού αυτού έργου! Σου συνιστώ θερμά και τη «Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων» του ίδιου, όπου κεντρικός χαρακτήρας είναι ο...Μπέιζιλ Γκραντ!
 
Last edited:

Διχασμένη

Κοινωνός
Αυτό είναι Μπέιζιλ! Μπράβο σου!:))
Σειρά σου να βάλεις!

ΥΓ: Έχω διαβάσει και τη Λέσχη αλλόκοτων επαγγελμάτων και πράγματι είναι πολύ ωραίο βιβλίο, με μπόλικη φαντασία και ζωντάνια. Επειδή όμως το είχα διαβάσει πριν πολύ καιρό, δε θυμόμουν καθόλου το όνομα του κεντρικού χαρακτήρα και μόνο όταν το είπες το συνειδητοποίησα!
 
Το έργο του Τσέστερτον κατάφερε αυτό που κάποτε θεωρούσα αδύνατο: με έκανε να αγαπήσω τα αγγλικά!
Αλλάζουμε όμως χώρα και γλώσσα τώρα.
Ο συγγραφέας Ελβετός (βγάζουν και κάτι άλλο εκτός από ρολόγια και σοκολατάκια αυτοί; ) και η γλώσσα του Μεφιστοφελή (σε μετάφραση ευτυχώς):

"Κάποιο πρωί στις οχτώ, ένας νεαρός στάθηκε μπρος στην πόρτα ενός μοναχικού, κατά τα φαινόμενα, κομψού σπιτιού".
....................
"Το αποχαιρέτησε νοερά κι ύστερα συνέχισαν το δρόμο τους".
 
Last edited:

Χρυσόστομος

Κοινωνός
βγάζουν και κάτι άλλο εκτός από ρολόγια και σοκολατάκια αυτοί;
Πως δεν βγάζουν? Βγαζουν σουγιαδες και τρύπιο τυρί:))). Λοιπον δεν είμαι σιγουρος για το βιβλίο αλλα ο συγγραφέας μηπως είναι ο Ρομπερτ Βαλσερ? Βασικά είναι και ο μοναδικός Ελβετος συγγραφέας που γνωρίζω. Τραγική προσωπικότητα που παλευε μια ζωή με τους δαιμονες του.
 
Last edited:
Σωστός σε κάθε πρόταση αγαπητέ Χρυσόστομε! «Ο Παραγιός» (εκδ. Ηριδανός) είναι το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αρχίζει και τελειώνει με τις προτάσεις που είδαμε. Τόσο ο Βάλζερ, όσο και ο Τσέστερτον που είδαμε προηγούμενα, για κάποιον ακατανόητο λόγο είναι πολύ λιγότερο γνωστοί απ΄ όσο θα περίμενε κάποιος που θα διάβαζε δυο-τρία έργα τους.
Στο προκείμενο: η συνέχεια δική σου!
 

Χρυσόστομος

Κοινωνός
Αν και το επιπεδο ειναι πολύ υψηλό δεν θα βάλω δύσκολο.
Αμερικανός συγγραφεας και το βιβλίο ειναι γραμμένο στα μέσα του περασμένου αιώνα.

"Αν θέλετε λοιπόν στ αλήθεια να τ ακούσετε, τότε πρώτο και κύριο μπορεί να περιμένετε πώς θα σας πώ που γεννήθηκα, και τι φρίκη που ήτανε τα παιδικά μου χρόνια, και τι φτιάχνανε οι δικοί μου και τα ρέστα πριν με κάνουνε, κι ένα σωρό αηδίες και ξεράσματα καταπώς στο Δαβίδ Κόπερφιλντ, όμως δεν έχω όρεξη να πιάνω τέτοιες ιστορίες."
........
"Δεν πρέπει να διηγεισαι ποτέ τίποτα, σε κανέναν. Ετσι και το κάνεις τοτε ολοι αρχίζουν να σου λείπουνε."
 

Ιαβερης

Κοινωνός
Ευχαριστω, Χρυσοστομε! :)

'' Ο αγέρας φύσαγε σαν γύφτος.''
........

'' Ν' αγαπάς, όπως πρέπει ν' αγαπηθούν μια μέρα... όλοι οι άνθρωποι. Αμήν! ''

Ελληνας συγγραφεας, τα παραπανω αποσπασματα ειναι απο το ισως σπουδαιοτερο βιβλιο του, προσωπικα πολυ αγαπημενο μου. :ναι:
 

Ιωάννα Μος

Κοινωνός
Τι έγινε καλέ παιδιά; γιατί το παρατήσαμε αυτό το παιχνίδι; κύριε Δε Κιντ, αναλάβετε παρακαλώ!
 
Top