Πώς θα ήταν το Game of Thrones αν το έγραφε ο Κάφκα;

Φαροφύλακας

Δάσκαλος της Ξιφασκίας
Staff member
Πώς θα ήταν το Game of Thrones αν το έγραφε ο Κάφκα;

Ο Νεντ Σταρκ φτάνει στο Kings Landing. Ξενυχτάει σε ένα καπηλειό, τα πίνει, και το πρωί ξυπνάει με βαρύ κεφάλι. Το πρώτο που βλέπει ανοίγοντας τα μάτια είναι γύρω του σκυμμένοι οι διάφοροι περίεργοι. Καταφέρνει να σταθεί, μαζεύοντας την δύναμή του και πασχίζοντας να βρει την αξιοπρέπειά του ενημερώνει πως είναι «Ο Λόρδος του Winterfell» και πως πρέπει να δει τον Βασιλιά επειγόντως. Οι άνθρωποι τον κοιτάζουν επιφυλακτικά. Αυτός ξαναεπιβεβαιώνει πως είναι «Ο Λόρδος του Winterfell».

Εκεί παίρνει κάποιες ακαθόριστες πληροφορίες που έπειτα πασχίζει να ακολουθήσει κατά πιστά. Μπλέκεται στα δρομάκια του King’s Landing, συναντά τριτεύοντες χαρακτήρες και με τις πληροφορίες τους τρέχει από εδώ κι από εκεί. Κάθε μέρα που ξημερώνει όμως δεν βρίσκεται ούτε ένα βήμα πιο κοντά στον Βασιλιά.

Τα χρόνια περνούν κι ακαθόριστες πληροφορίες φτάνουν στα αφτιά του για πολέμους που μαίνονται, για θανάτους επιφανών, για μια στρατιά νεκρών που κατεβαίνει και που ίσως ήδη νίκησε ή νικήθηκε, ακόμη και πως ο Βασιλιάς έχει πεθάνει. Ο Νεντ Σταρκ συνεχίζει τον αγώνα του να φτάσει στην αίθουσα του θρόνου και να συναντήσει τον Βασιλιά. Δεν συναντά ποτέ κάποιον από τους ήρωες των επών του Ουέστερος.

Σε βαθιά γεράματα, ένα σοκάκι στο οποίο μπήκε κατά λάθος μισομεθυσμένος τον οδηγεί σε μια πύλη η οποία δίνει στην αίθουσα του θρόνου. Την φυλάει ο πελώριος κι εκφοβιστικός Γρηγόριος Κλεγκέν. Ο Νεντ Σταρκ γέρος και σχεδόν ανήμπορος έχει πλήρη αίσθηση της αδυναμίας του κι απλά πλησιάζει και τον ρωτάει κάτι το οποίο δεν συσχετίζεται καν με τον Βασιλιά. Ο Γρηγόριος Κλεγκέν δεν απαντάει.

Εκεί απέναντι υπάρχει ένα παγκάκι το οποίο γίνεται το σπίτι του άστεγου κι επαίτη πλέον Νεντ Σταρκ. Κανείς δεν θυμάται πια πώς αυτός ο άνθρωπος έφτασε μια μέρα στο King’s Landing με τίτλους κι απαιτήσεις για ακρόαση με βασιλιάδες. Ο Νεντ Σταρκ κοιτάζει κάθε μέρα τον Γρηγόριο Κλεγκέν και κάθε μέρα νιώθει όλο και πιο ανήμπορος να τον αντιμετωπίσει. Μια μέρα τον βρίσκει νεκρό από γηρατειά στο παγκάκι. Εκείνη την ίδια μέρα, ίσως από κοσμοϊστορικές εξελίξεις, ίσως από μια ασήμαντη γραφειοκρατική εντολή, ο Γρηγόριος Κλεγκέν δεν βρίσκεται πλέον στην πύλη.


;)

Και πώς θα ήταν το Game of Thrones αν το έγραφε κάποιος άλλος συγγραφέας;
 
Πώς θα ήταν το Game of Thrones αν το έγραφε ο/η (συμπληρώστε όνομα συγγραφέα από Τζόυς ως Μαντά);

Καλύτερο από το έκτρωμα του τελευταίου κύκλου!:γρμβ:
 

Κόρτο Μαλτέζε

Μεγάλος Βεζίρης της Βαγδάτης
Staff member
Ο βασιλιάς Ρόμπερτ Μπαράθιον επισκέπτεται τον παλιό του φίλο Νεντ Σταρκ λίγες μέρες μετά τον θάνατο του φίλου τους Τζον Άριν. Οι τρεις τους όταν ήταν παιδιά σκότωσαν τον Ταργκάριεν που δεν Θυμάμαι το Όνομά του, όταν βρήκαν ερωτικές επιστολές της αδερφής του Νεντ (και αγαπημένης του Ρόμπερτ) προς τον Ταργκάριεν. Οι εξελίξεις μετά τον φόνο ήταν κοσμοϊστορικές σε συμπαντικό επίπεδο καθώς οι επιστολές είχαν τοποθετηθεί στο δρόμο των τριών φίλων από μια υπερκόσμια οντότητα για να ανοιχτεί μια πύλη που θα οδηγήσει σε ανατροπή της κοσμικής ισορροπίας.

Χθες ο Τζον πέθανε από καρκίνο του προστάτη (382 σελίδες περιγραφών πάνω στις σκέψεις του ήρωα για τον καρκίνο και τους φόβους του ότι το τσούξιμο κατά την διάρκεια της ούρησης δεν είναι απλή ουρολοίμωξη). Κανείς δεν έμαθε τον ρόλο των τριών φίλων στην αλλά ο Νεντ φοβάται. Ο φόβος γίνεται τρόμος όταν ο φίλος του Ρόμπερτ σκοτώνεται από έναν εξωγήινο αγριόχοιρο ενώ ο Νεντ συλλαμβάνεται από την άπιστη αιμομίκτρια σύζυγο του Ρόμπερτ που έχοντας σεξουαλικά αποκλείουσα συμπεριφορά (δεν είναι μονογαμική ετεροφυλόφιλη) δεν μπορεί παρά να είναι όργανο των δυνάμεων του κακού. Ο Νεντ καταδικάζεται σε θάνατο για συνωμοσία ενάντια στον κλόουν-γιο του Ρόμπερτ (που στην πραγματικότητα είναι γιος της Ρόμπενας και του βρικόλακα αδερφού της)

Την ώρα της εκτέλεσής του Νεντ το φάντασμα του Τζον θα επέμβει με την μορφή μιας ξανθιάς γκόμενας που καβαλάει δράκο σώζοντας τον Νεντ και καίγοντας κάθε άλλο στην περιοχή (συμπεριλαμβανομένης και της γεροντοκόρης θείας-κηδεμόνα ενός καθυστερημένου διανοητικά νάνου που δεν έχει σημασία στην ιστορία, αλλά η αφήγηση σχετικά με την ζωή τους θα καλύψει 736 σελίδες).

Ο Νεντ σημαδεμένος από την εμπειρία του κάθεται στο μπαλκόνι του σπιτιού του κάπου στο Μέιν και αναρωτιέται αν είναι καλύτερο να πουλήσει τα δικαιώματα για ταινία ή για σίριαλ, όταν...

Τέλος
Στήβεν Κινγκ
 
Top