Στην "επίσημη" βιβλιοθήκη μου, έχω μόνο αγαπημένους συγγραφείς και βιβλία. (λογω ελλειψης χωρου) Τα υπόλοιπα τα έχω σε κούτες κάτω απο το κρεβάτι, ή σε ράφια που θα μπορουσαν να λέγονται βιβλιοθήκες, αλλά έχουν ντουλάπια. Βεβαια συμβαινουν και κάποια απρόσμενα μερικές φορες στην κυριως βιβλιοθηκη.
Ευκαιρια να την παρατηρησω... Στο ενα ραφι έχω ολα τα βιβλία ενος συγγραφεα (παραδόξως είναι Έλληνας, τα βιβλία Ελλήνων που έχω αντιστοιχούν στο 5% του συνόλου). Τα έχω με χρονολογικη σειρα. Δίπλα έχω τους Γάλλους, Ουγκώ, Προυστ, Φλωμπέρ, Ρεμπώ, χωρις συγκεκριμενη σειρα... και μερικών τις βιογραφίες τους, και Ντοστογιέφσκι.
Παρακάτω, εχω ισπανοφωνη λογοτεχνια, Μαρκες, Θερβαντες, Μπορχες, (διπλα στον Μπόρχες και σε μενα έχει χωθεί ο Κουντερα! ) και μετα Σεξπηρ κλπ και στο πιο κατω ραφι εχω σύγχρονους Αμερικανους (Πύντσον, Ουάλλας, Ντελίλο, Οστερ, Ροθ... αυτης της σχολής αποκλειστικα).
Και στα υπόλοιπα, όλα τα υπόλοιπα αγαπημενα, χωρις κριτηριο, έλληνες και ξένοι, διαφόρων ειδών.
Αυτα η λογοτεχνια. Παραδιπλα εχω μια μικροτερη με βιβλία ιστορίας, κινηματοραφου και ζωγραφικής και λεξικα.