Ριντλ Α. Τζ. (A.G. Riddle): "Παγωμένος Κόσμος" ("Winter World")Τίτλος: Παγωμένος Κόσμος
Πρωτότυπος τίτλος: Winter World
Συγγραφέας: A.G. RIDDLE
Μετάφραση: Εβίτα Λύκου
Εκδόσεις: Anubis
Έτος έκδοσης: 2019
Έτος πρώτης έκδοσης: 2019 (Αγγλικά)
ISBN: 978-960-623-171-1

Αγαπητοί φίλοι,
Θα ήθελα σε αυτό το τόπικ να αναφερθώ στον συγγραφέα A.G. RIDDLE και το βιβλίο του ‘’Παγωμένος Κόσμος’’, που μόλις τελείωσα.
Κατ’ αρχάς, δύο λόγια για τον συγγραφέα. Ο RIDDLE πριν ασχοληθεί με την συγγραφή, ασχολείτο με την σύσταση διαδικτυακών εταιρειών. Άρα καμία σχέση με το χώρο της λογοτεχνίας.

Γράφει, λοιπόν, στην αρχή την τριλογία ‘’Origin Mystery’’, με τους τίτλους ‘’The Atlantis Gene’’ (2013), ‘’The Atlantis Plague’’ (2013) και ‘’The Atlantis World’’ (2014). Τριλογία μπεστ-σέλλερ. Λίγο συνομωσία, λίγο επιστημονική φαντασία, λίγο θρίλερ. Μετά, μέσα στο 2014 γράφει το ‘‘Departure’’. Πέντε άγνωστοι σε ένα αεροπλάνο που πέφτει, αλλά όσο προσπαθούν να επιβιώσουν και να ανακαλύψουν τι συνέβη, σιγά σιγά ανακαλύπτουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, βιβλίο, που επίσης πήγε πάρα πολύ καλά στις πωλήσεις. Το 2017 βγάζει την σειρά ‘’The Extinction Files’’ με τα ‘’Pandemic’’ και ‘’Genome’’. Ανακαλύπτεται στην Αλάσκα ένα βυθισμένο υποβρύχιο χωρίς χαρακτηριστικά προέλευσης. Στέλνουν ερευνητές και ανακαλύπτουν διάφορα.. Κατόπιν εμπλέκονται επιδημιολόγοι, το CDC και πάει λέγοντας..

Και, τέλος, έρχεται η τριλογία ‘’Μακρύς Χειμώνας – The Long Winter’’ το 2019, ‘’Winter World – Παγωμένος Κόσμος’’, ‘’The Solar War’’ και ‘’The Lost Colony’’. Από όλα αυτά τα βιβλία το ΜΟΝΟ που έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά (εκδόσεις Anubis) είναι ο Παγωμένος Κόσμος. Βέβαια, επικοινώνησα με τον εκδοτικό οίκο και με ενημέρωσαν ότι τώρα μεταφράζεται το ‘’The Solar War’’ και αμέσως μετά θα μεταφραστεί και το ‘’The Lost Colony’’. Αν η τριλογία αυτή πάει καλά, θα μεταφράσουν και τα υπόλοιπα βιβλία του.

Για τον Παγωμένο Κόσμο. Πολύ προσεγμένη έκδοση, ωραίο πλαστικοποιημένο εξώφυλλο με ανάγλυφο, 456 σελίδες και άλλες δύο για ευχαριστίες πραγματικά πολύ προσωπικά λόγια από τον συγγραφέα. Η μετάφραση αξιοπρεπής. Ο Παγωμένος Κόσμος δεν είναι ούτε Κλαρκ, ούτε Ασίμοφ. Είναι σαν να γράφει ο Νταν Μπράουν ένα βιβλίο λίγο από Αρμαγεδδών, λίγο από Πυρήνα.. Βιβλίο που σε κάνει να θέλεις να διαβάσεις την επόμενη σελίδα και τι γίνεται μετά. Απλή γραφή, διαβάζεται εύκολα και γρήγορα και βγαίνει νερό το βιβλίο. Οι χαρακτήρες χτίζονται σχετικά καλά, αν και είναι δευτερεύοντες στην πλοκή.

Το στόρυ είναι απλό. Ο κόσμος παγώνει, η θερμότητα του ήλιου εξαφανίζεται και ψάχνουμε να βρούμε το γιατί. Οι κάτοικοι των βορειότερων περιοχών μεταφέρονται στην Τυνησία, την Αυστραλία και το Ιράν, ενώ, ταυτόχρονα, οι επιστήμονες αναζητούν την απάντηση για αυτόν το παρατεταμένο χειμώνα. Περισσότερο περιπέτεια, παρά επιστημονική φαντασία. Το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί και μόνο του, προσφέρει closure (όπως θα έλεγαν και στο friends), αλλά μόλις διαβάσω και τα άλλα δύο της τριλογίας θα επανέλθω ως προς αυτό το κομμάτι.
Γενικά, μιλάμε για ένα εύκολο βιβλίο, που δεν προσφέρεται ως food for thought, αλλά περισσότερο για την αγωνία, το σασπένς και την ωραία πλοκή.
 
Last edited by a moderator:
Είμαι ήδη ενήμερος αγαπητέ Χρυσόστομε. Το έχω προμηθευτεί. Και λένε ότι είναι καλύτερο από το πρώτο.
 
Όχι, συνηθίζω να εξαντλώ όλες τις πιθανότητες σε φυσικά καταστήματα.
Τώρα θυμήθηκα ότι υπάρχει ένα βιβλιοπωλείο μεταξύ Σόλωνος και Ακαδημίας που φέρνει μόνο ξενόγλωσσα αλλά δεν θυμάμαι πως το λένε..
Το ξέρει κανείς;
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Μήπως λες αυτό πού είναι στην Ιπποκράτους, τον Τσιγαρίδα;
 
Top