Σας αρέσει ο ''μικρός Νικόλας'';

Ποιος δεν ξέρει το ''μικρο Νικόλα'' που χαλάει τον κόσμο με τις σκανταλιές του!!!:χαχαχα:Τον μικρό μαθητή που ξεσηκώνει γονείς και δασκάλους κάνοντας αταξίες!!!!!!!Εκείνος και η παρέα του κάνουνε φοβερά πράγματα!!!!:))Όσοι δεν έχετε διαβάσει τις περιπέτειες του, σας προτείνω να τις διαβάσετε!!!!!!:διάβασμα:

Είναι μια καλή ευκαιρία να το διαβάσεις και να ξεφύγεις απο την καθημερινότητα και τις εντάσεις.. Πραγματικά ενα ταξιδάκι για μικρούς και μεγάλους.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Το διαβάζω στον γυιο μου, του αρέσει πολύ! :ναι:

Πηγαίνει στην πρώτη τάξη και τώρα μαθαίνει να διαβάζει. Πιστεύω πως σε λίγους μήνες θα τα καταφέρνει μόνος του.

Επίσης, καταπληκτική η παιδική σειρά! Έχουμε αρκετά επεισόδια που τα βλέπει ξανά και ξανά.
:πάνω:

[video=youtube;DSIJS7HEKXA]http://www.youtube.com/watch?v=DSIJS7HEKXA[/video]

Αν και γενικότερα τον τελευταίο καιρό οι μικροί μας φίλοι στρέφονται όλο και περισσότερο στο ημερολόγιο ενός σπασίκλα. Παρόλα αυτά προσωπική μου άποψη ο Μικρός Νικόλας σαφώς είναι πολύ καλύτερος..

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Την παιδικη σειρα την βλεπω και εγω καθε μεσημερι :) (πιο παλια την εδειχνε το πρωι και δεν την εβλεπα :( ).

Εχω διαβασει αποσπασματα απο τα βιβλια του Νικολα, μου αρεσαν πολυ, και καποια στιγμη (συντομα) θα τον διαβασω και ολοκληρο :). Πιστευω οτι ειναι βιβλιο που αξιζει να το διαβασουν και μεγαλυτεροι. Ισως ειναι πιο δυσκολο τελικα να γραψεις παιδικη λογοτεχνια γιατι πρεπει να μπεις στην παιδικη ψυχολογια και να ξαναθυμηθεις την εποχη που ησουν παιδι. Ο συγγραφεας το καταφερνει μια χαρα αυτο

Μου αρεσει πολυ ο μικρος Νικολας :) Αγαπω πολυ και την γαλλικη ταινια που ειναι πραγματικα ξεκαρδιστικη!! Τα παιδια εχουν αλλη λογικη που πολλες φορες (μηπως τις περισσοτερες; ) ειναι πιο σωστη απο τη λογικη των μεγαλων. Εγω τον γνωρισα μεγαλη, οταν κυκλοφορησε το βιβλιο "Ο μικρος Νικολας σε νεες περιπετειες", εκεινο το μεγαλο κ χοντρο κ πραγματικα το απολαυσα!! Μου αρεσει πολυ να διαβαζω τον μικρο Νικολα και στα γαλλικα :γιούπι:

Ξερει κανεις τιποτα για το χριστουγεννιατικο βιβλιο με τον μικρο Νικολα; Σκεφτομαι να μου το παρω κ αυτο φετος τα Χριστουγεννα :)))

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Λατρεύω τον Μικρό Νικόλα, τα παλιά βιβλία, καθώς και τα καινούρια, με τις ανέκδοτες ιστορίες του Γκοσινί (συγγραφέα και των Αστερίξ, Λούκυ Λουκ και Ιζνογκούντ). Τα έχω διαβάσει δεκάδες φορές και ξέρω τις ιστορίες πια απ' έξω... Τα παλιά μου βιβλία είναι πλέον φύλλο και φτερό, καθώς τα είχα από κοριτσάκι. Λυπάμαι μόνο που τέλειωσαν πια οι ιστορίες. Οι τελευταίες εκδόθηκαν σ' αυτό το βιβλίο, με καινούρια σχέδια από τον Σενπέ. Αλίκη καινούριο βιβλίο ή κανένα λεύκωμα;
Φρόνηση, ποια είναι η αγαπημένη σου ιστορία; :)
Όταν ήμουν μικρή προτιμούσα τις ιστορίες με τους φίλους του Νικόλα, ενώ πλέον προτιμώ τις ιστορίες με τους γονείς του :)

@Μαύρη Τουλίπα: Νομίζω ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Μου αρέσει και ο Σπασίκλας, έχει ιδιαίτερο χιούμορ :)

Last edited:
Να το το βρηκα :) Το ειχα δει κ περυσι αλλα ηταν μονο ενα αντιτυπο κ ειπα να το αφησω να το παρει κανενα παιδακι...

εδιτ: απο τους Σπασικλες εχω διαβασει μονο το πρωτο, αυτο που μου αρεσε πολυ ειναι η "Ξενερωτη" :γιούπι:

Last edited:
Και εγώ λατρεύω Μικρό Νικόλα :γιούπι: :γιούπι:
Και ο Σπασίκλας που αναφέρθηκε μου αρέσει αλλά ο μικρός Νικόλας βγάζει ένα πιο αθώο και πιο "παιδικό" γέλιο...
Γελάω πολύ με τις περιπέτειες του και μου αρέσει που όλοι οι χαρακτήρες έχουν κάποια ιστορία δική τους.
Φυσικά διαβάζεται από όλες τις ηλικίες χωρίς υπερβολή :)

Κι εμένα μου αρέσει πολύ ο μικρός Νικόλας, αλλά έχω να διαβάσω από το Δημοτικό. :( Μεγάλη παράλειψη, τώρα που μου το θυμίσατε θα τα ψάξω να τα ξαναδιαβάσω. Θυμάμαι που έλεγε να μην το λέμε όταν κάνουμε μια ζημιά, γιατί όσο πιο πολύς καιρός περνάει μέχρι να μαθευτεί, τόσο μικρότερη είναι η τιμωρία... :χμχμ: ή κάπως έτσι;! :χμ: Ο μικρός Νικόλας το είχε πει πιο χαριτωμένα... :ουχ: Αλλά είναι πολύ σοφό αυτό και ακόμα και τώρα το εφαρμόζω, ας πούμε όταν χάνω τα ρούχα της αδερφής μου πάντα πιάνει :)))) Θα τον ξαναδιαβάσω :)))) Το παιδικό δεν το ήξερα, όμως είδα τώρα δύο επεισόδια κ είναι τέλειο.
Ναι, Φρόνηση, πες μας ποιο είναι το αγαπημένο σου, γιατί δεν ξέρω με ποιο να ξαναξεκινήσω.

ΥΓ: Ρε παιδιά, έχω σπάσει το κεφάλι μου, ποιανού είναι η φωνή του μικρού Νικόλα;

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Να το το βρηκα :) Το ειχα δει κ περυσι αλλα ηταν μονο ενα αντιτυπο κ ειπα να το αφησω να το παρει κανενα παιδακι...
Μπα, δεν είναι καινούριες ιστορίες. Είναι οι ιστορίες που περιλαμβάνονται στα 2 βιβλία "Ο μικρός Νικόλας σε νέες περιπέτειες" (αυτές δηλαδή που φρόντισε να εκδώσει η κόρη του Γκοσινί), απλά χωρισμένες σε 8 διαφορετικά βιβλία.

Μπα, δεν είναι καινούριες ιστορίες. Είναι οι ιστορίες που περιλαμβάνονται στα 2 βιβλία "Ο μικρός Νικόλας σε νέες περιπέτειες" (αυτές δηλαδή που φρόντισε να εκδώσει η κόρη του Γκοσινί), απλά χωρισμένες σε 8 διαφορετικά βιβλία.
Πολύ σωστά, παραλίγο να την πατήσουμε και να τα πάρουμε διπλά, αλλά το σώσαμε διαβάζοντας τα περιεχόμενα.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Δυστυχώς, άλλες ιστορίες του Μικρού Νικόλα δεν θα υπάρξουν (αυτές οι λίγες που εκδόθηκαν στο βιβλίο με το κόκκινο μπαλόνι ήταν πραγματικά οι τελευταίες :( ). Ο Γκοσινί έφυγε σχετικά νέος, στα 51 του χρόνια, και άφησε πίσω του ένα πραγματικά καταπληκτικό έργο, αλλά μικρό ρε παιδί μου... είμαστε πολλοί που θα θέλαμε κι άλλο! Όσο κι αν προσπάθησαν κάποιοι να το συνεχίσουν, κατά τη γνώμη μου πέτυχαν λίγα πράγματα.

Μου αρέσει πάρα πολύ, όπως και ο Σπασίκλας φυσικά, αν και πράγματι έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Πάντως, απολαμβάνω εξίσου την ανάγνωσή τους :)))

Λατρεύω τον Μικρό Νικόλα, τα παλιά βιβλία, καθώς και τα καινούρια, με τις ανέκδοτες ιστορίες του Γκοσινί (συγγραφέα και των Αστερίξ, Λούκυ Λουκ και Ιζνογκούντ). Τα έχω διαβάσει δεκάδες φορές και ξέρω τις ιστορίες πια απ' έξω... Τα παλιά μου βιβλία είναι πλέον φύλλο και φτερό, καθώς τα είχα από κοριτσάκι. Λυπάμαι μόνο που τέλειωσαν πια οι ιστορίες. Οι τελευταίες εκδόθηκαν σ' αυτό το βιβλίο, με καινούρια σχέδια από τον Σενπέ. Αλίκη καινούριο βιβλίο ή κανένα λεύκωμα;
Φρόνηση, ποια είναι η αγαπημένη σου ιστορία; :)
Όταν ήμουν μικρή προτιμούσα τις ιστορίες με τους φίλους του Νικόλα, ενώ πλέον προτιμώ τις ιστορίες με τους γονείς του :)

@Μαύρη Τουλίπα: Νομίζω ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Μου αρέσει και ο Σπασίκλας, έχει ιδιαίτερο χιούμορ :)
Τι ρωτάς Ίζι; Όλες είναι υπέροχες και μου αρέσουν ίσα!!!:)))

Ναιιιιιι μου αρέσει! Είχαμε πάρει στον αδερφό 2 από τα βιβλία και τα διάβασα κι εγώ η γομάρα και ήθελα να έχουν παραπάνω σελίδες!