Σελιδοδείκτης, ο καλύτερος... φίλος τού βιβλίου!

Πώς σημειώνεις πού βρίσκεσαι όταν διαβάζεις;


  • Total voters
    247

Στιλλ ιλλ

Κοινωνός
Κοιτάξτε κάτι ομορφιές απο τις εκδόσεις Άγρα. Τις θέλω όλες :σάλια:

Υπάρχουν κι άλλοι βέβαια, αλλα αυτούς ξεχώρισα εγώ.
 
Last edited:

Γιούκ

Όμορφο Νιάτο
Χρησιμοποιώ τους μικρούς αυτοκόλλητους σελιδοδίκτες της Post-it, όπως αυτούς.
Τους βρίσκω εξαιρετικά βολικούς σε σχέση με τους χάρτινους, μεταλλικούς, κλπ, καθώς δε χάνονται, δε χαλάνε και δε σε δυσκολεύουν όταν διαβάζεις, οπότε και δε χρειάζεται να τους φυλάξεις κάπου και να τους ψάχνεις πάλι μετά (ειδικά αν είσαι σε ΜΜM, κλπ).
Συν το πλεονέκτημα ότι μπορείς να βάλεις και άλλους σε σελίδες που ίσως θέλεις να ξαναδιαβάσεις ή σε σημεία που υποπτεύεσαι ότι θα συνδεθούν με κάτι παρακάτω ή γενικά σε σημεία αναφοράς.
 
Last edited:

Τσίου

Μύστης
Σόφκι, :μπράβο: τι νήμα χρησιμοποίησες; (ακρυλικό μου φαίνεται) και τι νούμερο βελονάκι; έχω βελονιάσει σελιδοδείκτες με τεσσάρι βελονάκι και δυστυχώς μου βγήκαν χοντρούτσικοι. Σκέφτομαι να δουλέψω δαντελόνημα, για να μου βγουν όπως θέλω, αλλά θα φτάσει η μυωπία 3 :))))
 

Μαρινέττα

Όμορφο Νιάτο
Πριν κάποιους μήνες αγόρασα ένα σουβενίρ από ένα μουσείο γιατί κάτι ήθελα να πάρω αλλά δεν έβρισκα τι. είναι ο πιο βολικός που έχω χρησιμοποιήσει!
 

Γιασεμάκι

Όμορφο Νιάτο
Σελιδοδείκτες που παίρνω πάντα με κάθε αγορά βιβλίου (ο τελευταίος ήταν μια σιδερένια κουκουβάγια με κορδονάκι και έχω τρέλλα) και χτες είδα οτι έχω μαζέψει τόσους σελιδοδείκτες που μπορώ να ξεκινήσω έκθεση:)))):))))
 

Αμάντα

Όμορφο Νιάτο
Έχω συλλογή από σελιδοδείκτες, μάλιστα αρκετά πλούσια: από τη Ρωσία, από την Ιταλία, από τις ΗΠΑ -δεν πήγα εγώ η ίδια, μου τους έστειλαν τα βιβλιοπωλεία- αλλά δεν τους χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ. Συνηθίζω να θυμάμαι τη σελίδα στην οποία έχω μείνει:)
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Όπως έγραψα παλιότερα εδώ, οι σελιδοδείκτες που προτιμώ είναι τα εισιτήρια. Θεωρώ πως έχουν τις πιο σωστές διαστάσεις. Οι διαφημιστικοί μου μοιάζουν δυσανάλογα μεγάλοι.

Ήθελα τώρα να κρατήσω την σελίδα από ένα βιβλίο κι έψαξα μέσα στο πορτοφόλι μου και βρήκα ένα ξεχασμένο περσινό εισιτήριο του μετρό από μια επίσκεψή μου στην Αθήνα. Στο εισιτήριο βλέπεις το πού και το πότε ήσουν κάπου. Μια χωροχρονική στάμπα που σημειώνει κάποιο ταξίδι.

Έτσι σκέφτομαι πως ταιριάζει ωραία ανάμεσα στις σελίδες ενός βιβλίου. Ταξίδι το ένα, ταξίδι και το άλλο
 

Στιλλ ιλλ

Κοινωνός
O παρακάτω είναι ένας αυτοσχέδιος σελιδοδείκτης και μου το έδωσε πέρσυ μια φίλη, και εκτοτε χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά αυτόν μιας και έχει τις ιδανικές διαστάσεις και γιατί αγαπώ την μουσική και έπρεπε να έχω και ένα αξεσουάρ να το δηλώνει. Σαν να είναι δυό καλοί σου φίλοι που τα πάνε καλά και μεταξύ τους. Το είχαν βγάλει σαν διαφημιστικό μάλλον οι υπεύθυνοι στο ωδείο της.

 

Αριάδνη

Όμορφο Νιάτο
Μου άρεσε πολύ ο σελιδοδείκτης που μου ήρθε απο την Πολιτεία μαζί με την Αννα των Αγρών, ένας μαύρος γάτος ξαπλωμένος πάνω σε βιβλία. Καλά τον λατρεψα θα τον χρησιμοποιώ αν και για σελιδοδείκτη εχω μολύβια.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Βασικά, αυτήν την στιγμή η Πολιτεία έχει ολόκληρη σειρά με γατούληδες, σαν αυτόν που ανάρτησε η Αριαδνη.

Οπότε, όσοι γατόφιλοι, προστρέξτε. (Ακούς, Αντέρωτα; )

(Εγώ, θα έκοβα και το λογότυπο κάτω ώστε να μείνει μόνο η εικόνα.)
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Χθες που έφτασε ένα πακέτο με βιβλία από Πολιτεία, μου βάλανε μέσα 6 διαφορετικούς με γατούληδες, οι περισσότερο από αυτούς με γατούληδες + βιβλία.
:ναι:
 

Αριάδνη

Όμορφο Νιάτο
Πω πω βάλτους στο θεμα με τίτλο συλλογή από σελιδοδείκτες ή εδώ !!! Τι μου λες τώρα , έχω υιοθετήσει και δύο γατουληδες και έχω ένα θέμα!
 

Λέανδρος

Κοινωνός
Είχα κάποτε έναν ξύλινο σελιδοδείκτη, με μια γερμανική λέξη πανω του (Leseratte) και ενα ολόκληρο γκρίζο τριχωτό ποντικάκι στην μία άκρη.
Leseratte είναι η γερμανική λέξη για ¨βιβλιοφάγος ¨ και το ποντικάκι υπήρχε απλούστατα επειδή ( Leseratte) σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ¨αρουραίος που διαβάζει¨προφανώς επειδή τα ποντίκια χώνουν παντού την μούρη τους έτσι κι εμείς οι βιβλιοφάγοι είμαστε συνεχώς με την μούρη χωμένη μεσα σ' ένα βιβλίο.
 
Top