Βοηθάει πολυ και ο τρόπος που γράφει. Έχει ένα τρόπο να ενσωματώνει μικρές λεπτομέρειες μέσα στην πλοκή, που πολλές φορές σου δίνει μία έτοιμη εικόνα "στο πιάτο" και ειδικά όταν θέλει να σε ταρακουνήσει. Διαβάζοντας βιβλία του, έχω πιάσει τον εαυτό μου να τινάζεται προς τα πίσω σε κάποια σημεία, λές και θα έβγαινε το "Αυτό" μέσα από τις σελίδες για να με κόψει φέτες !.Οι ταινίες που μου άρεσαν πιο πολύ, ήταν αυτές που "έπαιζε" το μυαλό μου, όταν τον διάβαζα.
Νηρηίδα, δεν το ήξερα αυτό για τον Κινγκ! Και άλλοι συγγραφείς δηλώνουν ότι αντλούν έμπνευση από τα όνειρά τους. Σύμφωνα με μία θεωρία, διαδεδομένη σε παραψυχολογικούς κύκλους, υπάρχει μία αχανής "δεξαμένη ιδεών" στο Σύμπαν, από την οποία μπορούμε να αντλούμε έμπνευση και ιδέες. Η σύνδεση του ατόμου με τη δεξαμενή αυτή γίνεται όταν ο εγκέφαλος είναι απαλλαγμένος από τις καθημερινές σκέψεις, ώστε να έρχεται στην επιφάνεια το ασυνείδητο. Ιδανικά, αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου (και μάλιστα κατά τη φάση REM). Και ο Μεντελέγιεφ οραματίστηκε τον περιοδικό πίνακα των στοιχείων στον ύπνο του!Και να προσθεσω πως την εμπνευση για το Μιζερι του την εδωσε...ενα ονειρο σε ταξιδι με αεροπλανο προς αγγλια.Οταν ξυπνησε ειχε ολη την ιστορια στο μυαλο του αλλα με αλλο τελος απο αυτο που εδωσε.
Τα όνειρα έχουν να κάνουν με τις εμπειρίες και τις επιθυμίες. Αν ο Μεντελέγιεφ είδε τον περιοδικό πίνακα των στοιχείων στον ύπνο του είναι επειδή, προφανώς, τον βασάνιζε μέρες η σκέψη κι η ιδέα.Και ο Μεντελέγιεφ οραματίστηκε τον περιοδικό πίνακα των στοιχείων στον ύπνο του!
η ταινία πάντως (Dead Zone) είναι από τις αγαπημένες μου και καθόλου βαρετή, για μένα..τη "Νεκρη Ζωνη", ψιλοβαρετο
δεν την εχω δει την ταινια να πω την αληθεια... σαν ιστορια μ'αρεσε απλως ηταν λιγο αργο αν θυμαμαι καλα το βιβλιο και με ειχε κουρασει.η ταινία πάντως (Dead Zone) είναι από τις αγαπημένες μου και καθόλου βαρετή, για μένα..
Δεν είχα διαβάσει ποτέ Στίβεν Κινγκ μέχρι που πήρα το Θόλο και .... το παράτησα στη μέση!! Ενδιαφέρουσα ιστορία αλλά με κούρασε πολύ με τα πολλά ονόματα!! Αν κρίνω απο τη λίστα σου Μούνγκλαμ δεν το έχεις διαβάσει για να μου πεις άποψη, σωστά?Ο Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου συγγραφείς (θα το καταλάβει κάποιος αν ρίξει μια ματιά στη βιβλιοθήκη μου, έχω πάνω από 30 βιβλία του!).
Κατά τη γνώμη μου τα καλύτερα βιβλία του είναι τα εξής (χωρίς η σειρά παράθεσης να δηλώνει κάτι ιδιαίτερο):
1) Σάλεμς Λοτ
2) Το κοράκι
3) Νυχτερινή Βάρδια
4) Ο δρομέας
5) Εφιάλτες και Ονειρότοποι
6) Κάρυ
7) Το κινητό
8) Νεκρή Ζώνη
9) Μπλέηζ
10) Η μέθοδος αναπνοών
11) Το πράσινο μίλι
12) Νυχτερινή Πτήση 29
Δυστυχώς όταν ένας συγγραφέας γράφει ένα τόσο μεγάλο αριθμό βιβλίων, κάποια έργα του δεν θα είναι και τόσο ποιοτικά!
1) Ιστορία της Λίσυ
2) Αϋπνία
3) Ντούμα Κη
4) Οι ρυθμιστές
5) Ονειροπαγίδα (αν και μου άρεσε πολύ η ταινία!)