Στίβεν Κινγκ (Stephen King)

Οι απόψεις διίστανται λοιπόν!! Μου μένει να δω αν θα βρω το κουραγιο να το ξαναπιασω ή αν θα μείνω με την περιέργεια για το τι είναι τελικά αυτός ο θόλος. Θα ήθελα ωστόσο αν μπορείτε να μου προτείνετε ένα από τα καλυτερα του Κινγκ ( έχω και τη λίστα του Μούνγκλαμ ) ! :)

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Δεν έχω διαβάσει τον Θόλο, αλλά από τον λόγο που το σταμάτησες (πολλά ονόματα), δεν σου προτείνω το Κοράκι, αν και είναι από τα αγαπημένα μου. Δεν ξέρω αν αντίστοιχα και στα δύο έργα, έχουν περίπου τον ίδιο αριθμό ηρώων, πάντως στο Κοράκι, έχει αρκετούς, μιας και η υπόθεση εξελίσσεται σε μια περιοχή που ξαναχτίζεται - ας πούμε- από την αρχή.

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις την συλλογή διηγημάτων Εφιάλτες και ονειρότοποι, για να δεις κιόλας αν σου αρέσει ο τρόπος γραφής και οι ιστορίες του (αν η εμπειρία σου είναι μόνο από τον Θόλο).

το "Αυτό" δεν το έχει διαβάσει κανείς σας;
Θέλω να δώ αν εγώ είμαι περίεργη ή αν όντως είναι κουραστικό!

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
Το έχω διαβάσει και μου άρεσε πολύ! Δεν νομίζω πάντως ότι είσαι περίεργη, γούστα είναι αυτά. Προσωπικά απολάμβανα τα μεγάλα βιβλία του. :)

Ξέρεις τι έχω διαβάσει και άλλα μεγάλα βιβλία τα οποία όμως είχαν γρήγορη εξέλιξη και πλοκή! Το συγκεκριμένο ένιωθα οτι απλά δεν περπάταγε.. Δεν ξέρω αν στην πορεία θα γινότανε καλύτερο αλλα μέχρι περίπου την μέση που διάβασα ήταν τραγικά αργό!
Απλά έχω πεισμώσει γιατί δύσκολα αφήνω βιβλίο στη μέση!
Ποιός ξέρει.. Ίσως στο μέλλον ξανακάνω μια απόπειρα! :)

Last edited:
Δεν έχω διαβάσει τον Θόλο, αλλά από τον λόγο που το σταμάτησες (πολλά ονόματα), δεν σου προτείνω το Κοράκι, αν και είναι από τα αγαπημένα μου. Δεν ξέρω αν αντίστοιχα και στα δύο έργα, έχουν περίπου τον ίδιο αριθμό ηρώων, πάντως στο Κοράκι, έχει αρκετούς, μιας και η υπόθεση εξελίσσεται σε μια περιοχή που ξαναχτίζεται - ας πούμε- από την αρχή.

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις την συλλογή διηγημάτων Εφιάλτες και ονειρότοποι, για να δεις κιόλας αν σου αρέσει ο τρόπος γραφής και οι ιστορίες του (αν η εμπειρία σου είναι μόνο από τον Θόλο).
Αυτό ακριβώς ψάχνω Πεταλούδα, να διαβάσω κάτι προκειμένου να γνωρίσω τον τρόπο γραφής του για να δω αν μου αρέσει τελικά ή όχι, γιατί όντως η εμπειρία μου είναι μόνο από τον Θόλο! :ευχαριστώ:

Προφανώς :) Στο Μαύρο Πύργο μετά από 7 ολόκληρα βιβλία και περίπου 4.500 σελίδες χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο!!! :νατώρα:
:χαχαχα::χαχαχα::χαχαχα:

Kατερίνα συμφωνώ πως για αρχή καλό είναι να διαβάσεις διηγήματα του όπως σου είπε και η Πεταλούδα και πως Το "εφιάλτες και ονειρότοποι" είναι καλό για αρχή, έχει διαμαντάκια μέσα.
Πάντως το Κοράκι και για εμένα είναι από τα καλύτερα του.
Γενικά τα περισσότερα βιβλία του είναι σε μέγεθος τσιμεντόλιθου αλλά αυτό μου αρέσει...είναι χορταστικά!

Λουκουμά μόλις έπαθα μπλακ αουτ δε μπορώ να θυμηθώ με σιγουριά αν διάβασα το Αυτό ή νομίζω πως το διάβασα
με χτύπησε το αλτσχάιμερ; πάντως και σε άλλα πχ το Χρήσιμα Αντικείμενα αργεί η δράση αλλά μετά παίρνει φόρα.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
πάντως και σε άλλα πχ το Χρήσιμα Αντικείμενα αργεί η δράση αλλά μετά παίρνει φόρα.
εμένα αυτό το βιβλίο μού άρεσε όσο χτιζόταν το μυστήριο και πριν αρχίσει το... χόλιγουντ.

Όντως το τέλος με ξενέρωσε :(
Επίσης ακόμα σπάω το κεφάλι μου αν διάβασα το Αυτό ή όχι. Δεν είμαι καλά....:συγνώμη:

Ενημέρωση για του φανατικούς αναγνώστες του Κινγκ: κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του, 22-11-63.

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963 τρεις πυροβολισμοί αντήχησαν στο Ντάλας. Ο Πρόεδρος Κένεντι έπεσε νεκρός, και άλλαξε ολόκληρος ο κόσμος. Κι αν κάποιος μπορούσε να γυρίσει πίσω και να τον αλλάξει ξανά…;

Ο τριανταπεντάχρονος καθηγητής αγγλικής φιλολογίας Τζέικ Έπινγκ ζει ήσυχα στο Λίσμπον Φολς του Μέιν. Ώσπου μια μέρα, ο φίλος του ο Αλ του εκμυστηρεύεται ένα μυστικό… Η αποθήκη στο μικρό εστιατόριό του είναι μια πύλη στο χρόνο –βγάζει σε μια συγκεκριμένη μέρα του 1958. Κι ο Αλ κάνει στον Τζέικ μια παράξενη πρόταση: Να γυρίσει στο παρελθόν και να προσπαθήσει να αποτρέψει τη δολοφονία του Κένεντι.

Ο Τζέικ έχει πολλούς λόγους να δεχτεί. Κι έτσι ξεκινάει μια καινούρια ζωή σ' ένα διαφορετικό κόσμο, τον κόσμο του Αϊζενχάουερ και του Έλβις, όπου τα αμερικάνικα αυτοκίνητα είναι τεράστια, τα κορίτσια φοράνε σοσόνια και το κάπνισμα επιτρέπεται παντού.

Σ' αυτό τον κόσμο ο Τζον Κένεντι είναι ακόμη ένας νέος γερουσιαστής κι ο Τζέικ, στην καινούρια του πόλη, ερωτεύεται επικίνδυνα μια όμορφη βιβλιοθηκάριο. Κανείς δεν έχει ακούσει να μιλάνε για τον διαταραγμένο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, αλλά, αναπόφευκτα, κάθε βήμα οδηγεί σ' αυτόν και στο Ντάλας, όπου το παρελθόν γίνεται ασφυκτικά αγωνιώδες και η Ιστορία μπορεί να πάψει πια να είναι όπως την ξέρουμε.
Το ταξίδι στο χρόνο δεν ήταν ποτέ τόσο πιστευτό. Ούτε τόσο τρομακτικό.

Το βιβλίο απέσπασε το LOS ANGELES TIMES BOOK PRIZE for Best Mystery/Thriller 2011.
Ήταν στη βραχεία λίστα για τα LOCUS AWARD for Best Science Fiction Novel 2012, International Thriller Writers Award for Best Novel 2012, British Fantasy Award for Best Novel 2012.

Last edited by a moderator:
Δεν νομίζω πως επαναλαμβάνεται.Ακόμη κι αν υπάρχουν ίδια στοιχεία σε διαφορετικές ιστορίες πχ κάποιο ανείπωτο κακό όπως αναφέρθηκε, δεν το βλέπω ως επανάληψη αν η όλη πλοκή της ιστορίας είναι διαφορετική.

Δεν ήξερα πως ο Joe Hill είναι γιος του Κινγκ! Έχω διαβάσει το βιβλίο του "κουτί σε σχήμα καρδιάς" και μου είχε φανεί καλό.

Μελουζίνα είναι σίγουρα το επόμενο βιβλίο που θα αγοράσω!

Εγω μολις το πηρα Μελουζινα!!!!!Απο αυριο το αρχιζω,γιατι σημερα τελειωνω το "ο ανρωπος σκια"το οποιο ειναι καταπληκτικο!!!!!

Ψάχνω ποιο βιβλίο να διαβάσω τώρα και στη βιβλιοθήκη μου υπάρχει η Λάμψη , ένα βιβλίο που εδώ και καιρό θέλω να διαβάσω και το αγόρασα πριν κανα δύο μήνες .Μου είπαν πως έχει μπόλικο χιόνι κι έλεγα να το διαβάσω κάτω απο την κουβέρτα μου το χειμώνα αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να περιμένω τόσο πολύ . Εσείς τι λέτε είναι η Λάμψη για καλοκαίρι ;

Ψάχνω ποιο βιβλίο να διαβάσω τώρα και στη βιβλιοθήκη μου υπάρχει η Λάμψη , ένα βιβλίο που εδώ και καιρό θέλω να διαβάσω και το αγόρασα πριν κανα δύο μήνες .Μου είπαν πως έχει μπόλικο χιόνι κι έλεγα να το διαβάσω κάτω απο την κουβέρτα μου το χειμώνα αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να περιμένω τόσο πολύ . Εσείς τι λέτε είναι η Λάμψη για καλοκαίρι ;
Ξεκίνα το.Εδώ εγώ διαβάζω την "Παγωμένη πριγκίπισσα" και παρόλη την...δροσιά που με έπιασε στην παραλία χθες μέσα στο καταμεσήμερο, δεν λέω να την αφήσω!

Κι εγώ νομίζω ότι μια χαρά θα είναι. Διάβασα καταχείμωνο, με πολύ κρύο, τη Χώρα του Χιονιού του Καβαμπάτα και ώρες - ώρες έτρεμα που το διάβαζα. Και αναρωτιόμουν αν ήταν από το κρύο στο βιβλίο ή στο δωμάτιο :))))

Εσύ θα κάνεις ωραία εξισορρόπηση :πάνω:

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
Συμφωνώ με τα παραπάνω παιδιά, Μαργαρίτα, ξεκίνησέ το αν θες. Αν τυχόν νιώσεις παγωμάρα κατά την διάρκεια της ανάγνωσης, δεν θα είναι πιστεύω από το παγωμένο τοπίο που διαδραματίζεται η ιστορία.. :τρέλα:

Άλλα είναι τα ελαττώματά του ως συγγραφέα και νομίζω ότι τα περισσότερα τα έχω εντοπίσει στα 50+ βιβλία του που έχω μέχρι στιγμής διαβάσει :)
50+????Ε αυτο πρεπει να ναι το απολυτο ρεκορ αναγνωσματων ενος και μονου συγγραφεα

Να το διαβάσεις. Έτσι κι αλλιώς θα τρομάξεις αρκετά ώστε θα ξεχάσεις αν έχουμε καλοκαίρι τώρα. :))))