Στην δική σας βιβλιοθήκη ποιος νικάει;

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Ντοστογιέφσκι - 19 βιβλία
Σαραμάγκου - 13 βιβλία
Καζαντζάκης - 12 βιβλία
Μάριο Βάργκας Λιόσσα - 11 βιβλία
 
@Χρήστο, καλημέρα.
Άκου τώρα το ωραίο. Στο δικό μου ράφι πρέπει να νικάει ο Μπουκόφσκι, τον μάζευα όσο ζούσε ακόμα· πρέπει να είναι πάνω από 25, και το αστείο είναι πως τότε δεν είχα διαβάσει παρά ελάχιστες γραμμές, (έκανα και διαφήμιση σαν ειδικός, τρομάρα μου).
 
Τι λες τώρα;! Ήξερα ότι σου αρέσει, αλλά δεν περίμενα ότι θα έχεις τόσα πολλά βιβλία του. Μ'έστειλες.

Πάντως, πρέπει να έχεις και μπόλικη ποίηση, δεν έχουν μεταφραστεί τόσα πεζά του (άσε που δε νομίζω να έχει γράψει και τόσα πολλά). Για πες, ξεχωρίζεις κανένα βιβλίο του;

Υ.Γ. Γουστάρω που μαζευόμαστε σιγά σιγά. Θα το φάμε λάχανο το κλαμπ της Ώστεν.:))))
 
@Χρήστο, καλησπέρα.
Τώρα με πιάνεις αδιάβαστο, έχω πολλά πεζά και ποιήματα και δεν μπορώ να σου πω τώρα ποια είναι ποια (θα ήταν ωραία να άνοιγες κάποια στιγμή ένα σχετικό νήμα και να τα πούμε καλύτερα). Επίσης, η μαύρη μου αλήθεια είναι πως δεν έχω τη δική σου αγάπη για τον Μπουκόφσκι· πέρασα από κει και τώρα νιώθω αποκομμένος (ωραίες εποχές, γκομενάκια, μαγκιές, ξετσουτσούνισμα, και μέσα σε όλα αυτά και τα βιβλία του). Αγαπημένο μου είναι ολόκληρο το «υπεραστικό μεθύσι», για άσχετο λόγο, ήταν δώρο από μία υπέροχη φάτσα.
Περισσότερα όταν οργανωθώ.
 
Ο Ιούλιος Βερν (σχεδόν όλα του τα έργα, από διάφορες εκδόσεις) και ακολουθεί Η Εγκυκλοπαίδεια (τι μανία της συγγραφέως, να γράφει σε τόμους και μάλιστα κατά ααφαβητική σειρά!!!)
 
Στα ράφια μου εκτιμώ (χωρίς να μετρήσω) ότι νικάει ο Ιούλιος Βερν, καθώς έχω κρατίσει τα βιβλία του από την παιδική μου ηλικία. Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά βιβλία, Στιβεν Κινγκ με διαφορά!
 
Αλήθεια, Πολύνιους, ποια έχεις; Ποιο σου άρεσε πιο πολύ; Εμένα η Πτώση, ένα κλικ παραπάνω απ'τον Ξένο. Είναι το μοναδικό βιβλίο που το τελείωσα και το ξαναδιάβασα στο καπάκι (είναι μια σταλιά, βέβαια).
Έχω την Πτώση, τον Ξένο, την Πανούκλα, τον Μύθο του Σίσσυφου, τους Γάμους, το Εξορία και Βασίλειο :ευχαριστώ: :)))) και το les justes (οι δίκαιοι) σε μια γαλλική έκδοση που διαβάζω, αλλά δεν καταλαβαίνω :)))) (κάποτε είχα και τα σημειωματάρια - δηλ. οι σημειώσεις του που εκδόθηκαν μετά το θάνατό του - κ μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρον) Α, έχω και τον ευτυχισμένο θάνατο δηλ. τελικά ... 8;
Βασικά Ξένο/Πτώση/Ευτυχισμένο Θάνατο νομίζω δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω :χμ: Πάντως την στιγμή που τα διάβαζα πιο πολύ είχα απολαύσει την Πτώση και τον Ευτυχισμένο Θάνατο. Ο Ξένος, αν και μετά από χρόνια το σκέφτομαι περισσότερο απ' τ' άλλα και μου έχει μείνει πολύ καθαρά και έντονα, το είχα διαβάσει μετά την Πτώση και δεν με είχε καθηλώσει τόσο (εκτός απ' το τέλος).
 
Last edited:
Επίτηδες σε πήγα στο άλλο νήμα γιατί το θεώρησα πιο κατάλληλο, αλλά ντάξει.:))))

Ο Ευτυχισμένος θάνατος μου άρεσε κι εμένα πολύ. Μοιάζει πολύ με τον Ξένο, κάπου διάβασα ότι είναι κάτι σαν το προοίμιο του. Ανώτερος όμως ο Ξένος, πιστεύω.

Το μόνο απ'τα πεζά του που σου λείπει δηλαδή είναι ο Πρώτος άνθρωπος. Κι εμένα το ίδιο. Αν και ανολοκλήρωτο, νομίζω πως πρέπει να το διαβάσουμε κάποια στιγμή.:ναι:
 
Όντως, κοιτάζω τώρα τη βιβλιογραφία του κ απ' τα μυθιστορήματα μου λείπει μόνο ο πρώτος άνθρωπος. Απ' τα δοκίμιά του έχω αρκετές ελλείψεις, και απ' τα θεατρικά του θέλω να διαβάσω τον Καλιγούλα, γιατί είχα δει μια παράσταση πριν κάτι χρόνια στην πειραματική σκηνή του Εθνικού κ μου φάνηκε αξεπέραστο έργο! Επίσης απ' τα θεατρικά του είναι ωραίο κ η Παρεξήγηση, που μου λείπει κι αυτό!
Ο Ξένος συμφωνώ πως είναι ανώτερο, για τον λόγο ότι λόγω έκτασης είναι πιο συμπυκνωμένο και καθαρό νοηματικά, ενώ στον Ευτυχισμένο Θάνατο μπλέκονται διάφορα θέματα, μιας που η ιστορία είναι πιο μεγάλη.

(Ρε συ δεν το κατάλαβα, αλλά έχεις δίκιο, είναι πιο κατάλληλο το άλλο νήμα.. μήπως να γινόταν ένα ξεκαθάρισμα κ να μεταφέρονταν οι τελευταίες αναρτήσεις από κάποιον καλό συντονιστή που μπορεί να ευχαιρήσει; :μήπως;:)
 
Last edited:
Πολύ δύσκολη ερώτηση αυτή...
Έχω περίπου 400 βιβλία σε μια και μοναδική βιβλιοθήκη. Βιβλία που διάβασα δύο και τρείς φορές, βιβλία που δεν έχω καν ξεκινήσει ποτέ, βιβλία που απορώ γιατί τα πήρα, βιβλία που αγαπάω
Νομίζω ότι πρώτος έρχεται ο Βασιλιάς και με μικρή διαφορά ακολουθεί η Αγκάθα Κρίστι και ο Ντοστογιέφσκι... κάτι σαν τουρλού
 

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Κι εμένα με εξέπληξε η αναζήτηση στη βιβλιοθήκη μου,άλλα περίμενα και άλλα τελικά βρήκα να κυριαρχούν αριθμητικά τουλάχιστον...

Καραγάτσης,10 βιβλία
Steinbeck 9
Μυριβήλης 6

και από 5 οι Ντοστογιέφσκι και Dawkins.
 


Στη δική μου βιβλιοθήκη υπερτερεί η Αγκάθα Κρίστι και έπεται η Αλιέντε. Το σκορ 12 - 8.
Εδώ φαίνονται μόνο τα 10 της Κρίστι... άλλα δύο είναι σε άλλο σημείο της βιβλιοθήκης.

Ωστόσο νομίζω πως αν μπορούσα να μετρήσω αυτά που έχω διαβάσει, πάλι η Κρίστι θα ερχόταν πρώτη (από το Λυχνάρι, σχεδόν όλα της), θα ακολουθούσε όμως ο Λουντέμης (που είχα διαβάσει κάποτε ότι είχε γράψει)... και τρίτη ίσως η Αλιέντε.
 
Τα εμπορικά
Jo Nesbo :11
camilla lackberg :7
Dan Brown :6
Ian Rankin :4
John Verdon :4
katherine neville :4

Τα Υπόλοιπα
Αλμπέρ Καμύ :5
Φ. Νιτσε : 6
Ίρβιν Γιάλομ : 6
Ζοζέ Σαραμάγκου :6
Νίκος Καζαντζάκης :6
Έρμαν Έσσε :5
 
Last edited:
Top