Συζήτηση για τον George R. R. Martin

Εδώ θα συζητάμε για έναν από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς στον χώρο της φαντασίας.

Από τα γνωστότερα συγγραφικά του έργα είναι το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου. Το πρώτο βιβλίο της σειράς εκδόθηκε το 1996 και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί ωστόσο μέσα στο 2023 και στα ελληνικά το 2024 αναμένουμε το Άνεμοι του Χειμώνα, 6ο βιβλίο στην σειρά.

Πάρα πολύ ωραίο κόσμο έχει χτίσει ο συγγραφέας εμπνευσμένο απο πραγματικά γεγονότα του μεσαίωνα όπως τον Πόλεμο των Ρόδων, και έχει προσθέσει δράκους και νεκροζώντανους.

Θα ήθελα ωστόσο να δούμε τους the others όπως λέγονται οι νεκροζώντανοι, περισσότερο στα βιβλία εν δράση.

Επίσης το Βοράς Ορνίων και το Χορός των Δράκων θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ως ένα βιβλίο κατά συνέπεια να είχαν μικρότερη έκταση και να είχαν λιγότερες σελίδες καθώς διεξάγονται στο ίδιο timeline ωστόσο αυτό που έγινε, ίσως έγινε, μετά από παρότρυνση του εκδοτικού, για αύξηση του κέρδους.
 
Last edited:
Μέχρις στιγμής έχω διαβάσει τα 2 βιβλία από το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου και στο τρέχον διάστημα διαβάζω το 3 βιβλίο.

Αυτό που δεν μου αρέσει τόσο, είναι οι γλαφυρές ερωτικές σκηνές.

Όσον αφορά την πλοκή, αν δεν είχα δει την τηλεοπτική σειρά θα μου άρεσε πολύ πιο πολύ, αν και πάλι συμβαίνουν ορισμένα γεγονότα που δεν τα περιμένω, τις περισσότερες φορές μου έρχονται flashbacks από την τηλεοπτική σειρά,και βρίσκω αρκετά κοινά σημεία.
 
Επίσης το Βοράς Ορνίων
Θα γινω λιγο (και για λιγο) ο περιεργος της παρεας, γι'αυτο σχωρατε με. Επειδη το πηρε το ματι μου και καπου αλλου στο φορουμ, οπου κι εκει ειχες γραψει "Βορας", να επισημανω οτι ο τιτλος ειναι "Βορά Ορνιων".

Ευχαριστω και συγγνωμη. :))))
 
Ναι, μπερδεύω το Βορά με το Βοράς ενώ στην ουσία το Βορά σημαινει τροφή στην προκειμένη περίπτωση τροφή για τα κοράκια, το Feast σε ελεύθερη μετάφραση αποδίδεται ως γεύμα. .

Όπως και να έχει ωραίος τίτλος, πάντα μου άρεσαν τα κοράκια, αλλά αυτό που με εξιτάρει περισσότερο στο βιβλίο αυτό είναι τα POVs της Cercei.
 
Είναι φορές που σκέφτομαι πως έτσι και αλλιώς ο συγγραφέας δεν έχει ολοκληρώσει την σειρά βιβλίων, ακόμα και αν κυκλοφορήσει του χρόνου ή σε δύο χρόνια το Άνεμοι του Χειμώνα, θα απομένει το έβδομο, το τρίτο βιβλίο με το Red Wedding έχει ιδανικό τέλος, καθώς στην ουσία ολοκληρώνεται ο πόλεμος των βασιλέων... παρολαυτά...

Μπορεί η Dany να κουράζει, μπορεί ο Tyrion να μας ζαλίζει με τις ερωτικές επιθυμίες του, μπορεί όλοι να ξέρουμε μέσω τηλεοπτικής σειράς (που δυστυχώς μοιάζει αρκετά με το βιβλίο) την μοίρα του Jon Snow ωστόσο στο Βορά Ορνίων έχουμε τα POVs της Cercei.

Η Cercei πάντα μου άρεσε ως ιδιοσυγκρασία στην σειρά, και δυστυχώς πλησιάζω στην σελ. 300 του Παγωμένες Λεπίδες από το Θύελλα από Ατσάλι και δεν την έχω συναντήσει ακόμα, οπότε το Βορά Ορνίων, όσο βαρετό λένε πως είναι,όσο και να μην έχουμε μεγάλη μεταβολή των γεγονότων, η σκέψη μόνο και μόνο πως θα διαβάσω POVs της Cercei με ωθεί στο να το πάρω, όπως και το πως εκεί ολοκληρώνονται τα POVs της Sansa (μέχρι να βγει το άνεμοι του χειμώνα φυσικά).

Τώρα όσον αφορά το έβδομο βιβλίο που σύμφωνα με δηλώσεις Martin, δεν έχει ξεκινήσει καν να γράφεται, προτιμώ τον αρχικό τίτλο, η ώρα των Λύκων αν θυμάμαι καλά.
 
Last edited:
Top