Το ξαναπήρα από την αρχή
Με αφορμή το σκάλωμα που έφαγα στις σελίδες 37-39, κατάλαβα ότι κακώς δεν επέμεινα σε κάτι που μου χτύπησε καμπανάκι, και αναφέρομαι στη σελίδα 22. Ξαναδιάβασα το απόσπασμα και ξεροκατάπια. Μέχρι το τέλος, απ' ό,τι βλέπω, δεν θα μπορέσω να είμαι πιστή στο πρόγραμμα σας, διότι μου παίρνει πολλή ώρα για να σημειώνω, να ψάχνω και να ξανασημειώνω. Σας ακολουθώ όμως. Στα ιστορικά κομμάτια για την ώρα δεν θα σταθώ, σημειώνω μόνο, και μπαίνουν στην κατηγορία "ψάξιμο για αργότερα". Σχεδιάγραμμα δεν κάνω, δεν με βοηθά, μόνο λίστες!
Θα προσθέσω ότι χρονικά άλματα όπως σελ. 22
"Το σαλόνι της Κυρίας Ντε Μπωμόν είναι (....)" // σελ. 26
"Θα 'ναι ένα σαλόνι (...)" μου καίνε ευχάριστα το μυαλό. Ο αγαπημένος μου είναι ο Μορελλέ, τραγικότητα στην άκρη, μου θυμίζει Χρόνη Ε.
Οι εξουθενωτικά λεπτομερείς περιγραφές του Περέκ μου θυμίζουν ένα άλλο αγαπημένο βιβλίο, το "Ζήλια" του Γκριγιέ.
Σωστός
αν και το έχω βάλει στον πάγο, όντως θυμίζει Ζήλια, μόνο που (ευτυχώς) δεν είναι καθόλου "ξερό" σα να διαβάζουμε αναφορές επιθεωρητή.
Σίβυλλα, τι θέλεις; (άσχετο ίδια απάντηση όμως ^)
Επίσης, απολαυστική η ανάλυσή σου!
Απίθανο το παζλ αυτό, αλλά για κάποιο λόγο βλέποντας το βιντεάκι μου άρεσε περισσότερο η διαδικασία της διάλυσής του!!
(Έχω βρεθεί άθελά μου στην ίδια θέση, όταν πήγα να μεταφέρω ολοκληρωμένο Thomas Kinkade από το τραπέζι στο κρεβάτι, και μου έπεσε κάτω. Δαιμονισμένη από τα νεύρα διέλυσα όσα κομμάτια είχαν μείνει άθικτα και το πέταξα.) Διαβάζοντας αργότερα τα σχόλια κάτω από το βίντεο, διότι με προβλημάτισε η κίνησή της, η κοπελιά αυτό κάνει. Φτιάχνει παζλ για την χαρά της συναρμολόγησης και μετά τα διαλύει
. Αν γρατζουνίσεις την επιφάνεια έχει βάθος.
Ακόμα πιστεύω πως το συγκεκριμένο βιβλίο δεν ήταν για συνανάγνωση. Η δομή του είναι μάλλον γεωμετρική και γενικώς δεν εστιάζει σε ανάλυση χαρακτήρων.
Θα συμφωνήσω, αλλά προσωπικά στα δύσκολα και στα "κούκου" σας έχω ανάγκη (όπως και με βοηθήσατε), τα εύκολα τα διαβάζω και μόνη μου. Εξάλλου, δεν θα ήταν κακό να εστιάσουμε στο παρκέ ψαροκόκαλο του Ουενκλέρ. Ωραιότατο παρκέ, από τα αγαπημένα μου