Συνανάγνωση: "Ο μύθος του Σισύφου" - Αλμπέρ Καμύ

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Καλησπέρα,

Θέλει κανείς να διαβάσουμε αυτό το βιβλίο; Εγω προτείνω αν βρεθούν τουλάχιστον άλλα δύο άτομα να το ξεκινήσουμε την Κυριακή 29/11/2015.
Δεν έχω ξαναπάρει μέρος σε συναναγνώσεις. Συνήθως πως κυλάνε τέτοιες καταστάσεις; Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον διαδικασία (αλλα Γενάρη μπαίνω στρατό και ελπίζω να συμμετέχω σε μία πριν μπώ)

Υ.Γ. Αν μέχρι και τις 30/11/15 δεν έχει εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον, ας το διαγράψει το θέμα κάποιος mod για να μην πιάνει τσάμπα χώρο.

Last edited:
Πολύ ωραία η επιλογή σου Δρακάκη. Το έχω διαβάσει δύο φορές (η δεύτερη πριν καμιά 15ρια από τα 43 μου χρόνια) και δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για μια τρίτη. Αντίρρηση έχει μόνο η ντάνα με τα αδιάβαστα που με λοξοκοιτά στην ιδέα και μόνο. Ανεξάρτητα από το αν βρεις συναναγνώστη, θα περάσεις θαυμάσια με τον Καμύ και τον Σίσυφό του. Στο καπάκι, βέβαια, τον Επαναστατημένο Άνθρωπο του ιδίου. Είναι η προέκταση των ιδεών που αναπτύσσει στον Σίσυφο.

..............................

Ωραία όλα αυτά, μέχρι να πέσει κανείς πάνω στη Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών.

Μπέιζιλ, από σένα περιμένουμε και την βαθμολογία σου αλλά και την τελική σου κριτική στην προηγούμενη συνανάγνωση του ¨"Γατόπαρδου"!!!! :)))):ρ

Αγαπητέ μου Νικόλα, οι τελευταίες σελίδες βιβλίου που διάβασα ήταν το τέλος του 5ου μέρους του Γατόπαρδου! Μένει το 6ο και 7ο μέρος. Όπως ένα καλό φαγητό, ένα καλό κρασί, ένα καλό πούρο, είναι εγκληματικό να «καταναλωθούν» σε συνθήκες βιασύνης, το ίδιο περίπου έχω πάθει και με τον Γατόπαρδο! Οι τελευταίες δυο βδομάδες κύλησαν σα μια ΄μέρα - τόσο τις κατάλαβα! - με ευχάριστα και δυσάρεστα τρεξίματα. Ίσα που περνούσα από τη λέσχη για έναν χαιρετισμό και μια-δυο αράδες σκέψης. Ο Γατόπαρδος θέλει, απαιτεί, άλλο τέμπο και κλίμα. Ελπίζω πως θα το έχω αύριο το μεσημέρι-απόγευμα-βράδυ.
Σαν το σκύλο που θάβει το κόκκαλό του, δεν έχω μπει στο σχετικό νήμα για να το διαβάσω όλο μια και καλή, μετά το τέλος της ανάγνωσης!

Νομίζω πως είμαι μέσα... Έχω ήδη δύο ανοιχτά, αλλά νομίζω πως το συγκεκριμένο θα είναι πολύ ενδιαφέρον σε συνανάγνωση! Οπότε, count me in!

Τέλεια @Βου Παπ . @Μπέιζιλ Γκραντ, μια και το έχεις ξαναδιαβάσει, πιστεύω θα συνεισφέρεις πολυ στην βαθύτερη κατανόηση του δοκιμίου. Σκέψου το για άλλη μία ανάγνωση :)

Λοιπόν το βιβλίο είναι 160 σελίδες. Δεν το έχω μπροστά μου, ούτε έχω διαβάσει κανα απόσπασμα για να δω πόσο βαρύ μου κάθεται.

Εγω λέω ας τα σπάσουμε στα 2, δλδ 80/βδομάδα και σχολιασμό την Κυριακή (εκτός αν θεωρείται οτι πρέπει να σπάσει σε περισσότερα κομμάτια ή να μην σπάσει καθόλου). Απλα να βρεθεί και καμια αλλη ψυχή, μέσα στην βδομάδα που να ψήνεται να συμμετέχει.

Last edited:
Εγω μεταχειρισμένο το έχω βρει και το έχω κρατημένο (απλα πρέπει να πάω να το πάρω). Αλλα απο Καστανιώτη νομίζω υπάρχει σε κάποια βιβλιοπωλεία. Πχ. στην protoporia λέει Άμεσα Διαθέσιμο

Κι εγώ είμαι μέσα... θα έλεγα να σπάσει στα τρία μιας και είναι δοκίμιο και ίσως δεν τσουλάει όπως ένα μυθιστόρημα... ή ίσως θα μπορούσαμε να σχολιάζουμε όπως διαβάζει ο καθένας...
από την άποψη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει σπόιλερ... λέω εγώ τώρα... δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται...

Το ψήνω κι εγώ να συμμετάσχω, αλλά επειδή δεν έχω λάβει ποτέ μέρος σε συνανάγνωση, θα ήθελα να με κατατοπίσετε λίγο αν έχετε την καλοσύνη...

Εγω έχω μία πολυ γενική ιδέα απο το συγκεκριμένο. Και απο Καμύ έχω διαβάσει μόνο τον Ξένο. Που ενω δεν τρελάθηκα (απο άποψη ιστορίας και δομής), μου έχει επηρεάσει άπειρα την ψυχολογία και με έχει βάλει σε βαθιές σκέψεις (και έχει περάσει και ένας μήνας απο τότε, έτσι).

Κάποιες φορές διαβάζω βιβλία βάση θεματολογίας, κάποιες φορές απλα βάση συγγραφέα και λίγες φορές έχω επιχειρήσει να μην ξέρω ούτε θεματολογία (ούτε καν είδος), ούτε συγγραφέα. Είναι περίεργη η τελευταία επιλογή αλλα έτσι έχω διαβάσει διαμάντια που αν είχα ρίξει μια ματιά στο οπισθόφυλλο δεν θα τα είχα ανοίξει ποτέ.

@Χρήστος Π, και εμένα πρώτη μου φορά είναι. Ε ρίξε μια ματιά σε κανένα άλλο ανάλογο θέμα. Εγω έχω καταλάβει οτι διαβάζουμε μεχρι ένα σημείο (στον χρόνο που έχει οριστεί) και μετα το σχολιάζουμε και το συζητάμε στο θέμα.

Last edited:
Κάποιες φορές διαβάζω βιβλία βάση θεματολογίας, κάποιες φορές απλα βάση συγγραφέα και λίγες φορές έχω επιχειρήσει να μην ξέρω ούτε θεματολογία (ούτε καν είδος), ούτε συγγραφέα. Είναι περίεργη η τελευταία επιλογή αλλα έτσι έχω διαβάσει διαμάντια που αν είχα ρίξει μια ματιά στο οπισθόφυλλο δεν θα τα είχα ανοίξει ποτέ.
Οπως και να χει, στο στρατό τα βιβλία θα είναι οι καλύτεροί σου φίλοι, πίστεψέ με. Πάρε να χεις μπόλικα. Ειδικά όταν θα πας στην μονάδα σου.

τι σποιλερ να πεσει; Φιλοσοφικο δοκιμιο ειναι.
Μα γι' αυτό είπα ότι ίσως... μήπως θα μπορούσαμε για αυτό το βιβλίο να θέσουμε χρονικά όρια... αλλά να σχολιάζουμε όπως θα διαβάζουμε και όχι στο τέλος κάθε εβδομάδας...

Παιδιά, το είχα πάρει το καλοκαίρι από Ποθητό στο Μαρούσι και μάλιστα με 3 ευρώ. Θυμάμαι ότι τοτε τουλάχιστον είχε αρκετά αντίτυπα.

Με ψήνει αλλά δεν ξέρω λόγω χρόνου.

Οπως και να χει, στο στρατό τα βιβλία θα είναι οι καλύτεροί σου φίλοι, πίστεψέ με. Πάρε να χεις μπόλικα. Ειδικά όταν θα πας στην μονάδα σου.
Καλα για στρατό έχω ήδη προμηθευτεί καμια 15ρια βιβλία (σύνολο 50-55€). Ανακάλυψα κάτι groups στο fb και ψάχνω συνέχεια για βιβλία που θέλω και αν τα βρω σε πολυ χαμηλή τιμή, τα τσιμπάω. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα έχω για διάβασμα αλλα ένας φίλος που απολύθηκε τώρα έβγαλε γύρω στα 12.

Παιδιά, το είχα πάρει το καλοκαίρι από Ποθητό στο Μαρούσι και μάλιστα με 3 ευρώ. Θυμάμαι ότι τοτε τουλάχιστον είχε αρκετά αντίτυπα.

Με ψήνει αλλά δεν ξέρω λόγω χρόνου.
Για όποιον μένει εκει κοντά, πολυ καλή ευκαιρία.

Λοιπόν το βιβλίο είναι 160 σελίδες. Δεν το έχω μπροστά μου, ούτε έχω διαβάσει κανα απόσπασμα για να δω πόσο βαρύ μου κάθεται.

Εγω λέω ας τα σπάσουμε στα 2, δλδ 80/βδομάδα και σχολιασμό την Κυριακή (εκτός αν θεωρείται οτι πρέπει να σπάσει σε περισσότερα κομμάτια ή να μην σπάσει καθόλου). Απλα να βρεθεί και καμια αλλη ψυχή, μέσα στην βδομάδα που να ψήνεται να συμμετέχει.
Νομίζω σε δύο βδομάδες το έχουμε άνετα. Εγώ λέω να πούμε 80σελ/βδομάδα και βλέπουμε...

Εγω έχω μία πολυ γενική ιδέα απο το συγκεκριμένο. Και απο Καμύ έχω διαβάσει μόνο τον Ξένο. Που ενω δεν τρελάθηκα (απο άποψη ιστορίας και δομής), μου έχει επηρεάσει άπειρα την ψυχολογία και με έχει βάλει σε βαθιές σκέψεις (και έχει περάσει και ένας μήνας απο τότε, έτσι).
Το διάβασα πριν δυο μήνες και αυτά που λες με εκφράζουν απόλυτα. Ένα βιβλίο που διαβάζεται σχετικά εύκολα, αλλά μου έχει μείνει. Ακόμα το σκέφτομαι και κάνω συνειρμούς βασισμένους σε αυτό. Είναι από αυτά που σου μένουν, νομίζω. Αλλά μάλλον είναι για άλλο νήμα αυτή η κουβέντα! :)

Λοιπόν ας κάνουμε μία αρχική λίστα με όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Βου Παπ
Ασημενια
Χρήστος Π
Δρακάκης
(Πιθανές συμμετοχές)
Μεταλλαγμένη

Εντάξει για Δευτέρα καλα είμαστε...

Πολύ ενδιαφέρον, μπορείτε να υπολογίζετε κι εμένα!!! Ένας συντονιστής παρακαλώ να οργανώσει τις προθεσμίες ανάγνωσης!!!

Ας δώσουμε λίγο χρόνο, 1-2 εβδομάδες πριν ξεκινήσουμε για να ενημερωθούν περισσότεροι!! Σίγουρα πρέπει να θέσουμε όριο οπωσδήποτε 3 εβδομάδων!!!

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.