Συνανάγνωση: "Πόλεμος και Ειρήνη" - Λέων Τολστόι

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Μαργαριτα, μπορει να το εχει η δημοτικη βιβλιοθηκη :)

Πολυξενη, αφου το ξαναδιαβαζεις, ισως θα μπορουσες κρατας εναν συντονισμο με το διαβασμα :)

Αν μου επιτρέψουν οι υποχρεώσεις μου, οι οποίες δε με αφήνουν να πάρω ανάσα το τελευταίο τρίμηνο, θα ακολουθήσω κι εγώ! Με καλή παρέα ο όγκος του βιβλίου θα σταθεί μικρότερο εμπόδιο :) .

η Μαργαριτα εχει τοσα βιβλια αλλα αυτο δεν το εχει(:τσκτσκ:)
Δεν μπορώ να το ρισκάρω και να το πάρω από την βιβλιοθήκη γιατί αν μου αρέσει μετά θα πρέπει να πάω να το αγοράσω και είναι κρίμα να μπω σε αυτή τη διαδικασία ,γιατί έχω ένα θεματάκι με τα βιβλία της βιβλιοθήκης:μαναι: Δεν θέλω να ξοδέψω κι άλλα λεφτά για βιβλία πάλι αλλά ανάθεμα!!!!!με βάζετε σε μεγάλο πειρασμό γιατί είμαι σίγουρη πως από μόνη μου πολύ δύσκολα να πάρω την απόφαση να το διαβάσω ,με τρομάζει λιγάκι :)))) Τι μου κάνετε τώρα βρε παιδιά :κατάρα!: Πρέπει να κρατηθώ και να μην αγοράσω!!

Οχι βρε, μην αγορασεις!! Μπορεις αμα το βρεις να το δανειστεις κ καποια στιγμη πιο αργοτερα να το αγορασεις :))

Τι είναι ακριβώς η συνανάγνωση :χμ:
Θα μου πει κάποιος?
Πάω να σκαρφαλώσω στη βιβλιοθήκη μου να το βρω. Το έχω σίγουρα από τότε που ήμουν μικρή (γκουχ :ουχ: γκουχ), δίτομο είναι θυμάμαι.
Πείτε μου όμως πώς πάει αυτή η ιστορία :ε;:

Θα βαλουμε ενα στοχο για καθε βδομαδα, λογικα καμποσα κεφαλαια. Κ μετα θα μπαινουμε εδω κ θα σχολιαζουμε, σε πλοκες κατα προτιμηση, τις σκεψεις μας, τις αντιδρασεις μας, τα συναισθηματα μας, τους ερωτες μας (πανω στο βιβλιο παντα:φρύδια:), τις προβλεψεις μας κ τετοια. :)

(Ειπε η Αλικη που δεν εχει ξαναπαρει μερος σε συναναγνωση!!!)

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Μια χαρά τα είπες, Αλίκη! :))) Οι συμμετέχοντες της κάθε συνανάγνωσης αποφασίζουν τον ρυθμό που θα διαβάζουν το επιλεγμένο βιβλίο. Γι΄αυτό, που είναι και μεγάλο, μάλλον βολεύει να διαβάζουμε κάμποσα κεφάλαια ανά βδομάδα. Τώρα, αν θα έχουμε τον ίδιο ρυθμό, δεν είναι αναγκαίο να σχολιάζουμε μέσα σε πλοκή.

Όποτε θέλετε, ξεκινάμε, είμαι έτοιμη. :ναι:

Θέλετε να ξεκινήσουμε απόψε, διαβάζοντας για αρχή 5 κεφάλαια μέχρι την επόμενη Κυριακή; Αν δούμε ότι μας πέφτουν λίγα ή πολλά, μπορούμε μέσα στη βδομάδα να το ξανασυζητήσουμε, προσθέτοντας ή αφαιρώντας μερικά. Έτσι θα μπορέσουμε να δούμε στην πράξη ο καθένας το ρυθμό του και να καταλήξουμε σ' έναν κοινό ρυθμό ανάγνωσης για όλους.

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Εγω λογω καποιας εργασιας, θα το αργησω λιγο, και θα το παω αργα. Αλλα απο την αρχη του αλλου μηνα, θα αναπληρωσω τα κενα :)

έχω αρκετή δουλειά το τελευταίο διάστημα και ίσως ο χρόνος μου για διάβασμα να είναι πιο περιορισμένος.
Αλλά θα το προσπαθήσουμε :) Εξάλλου θα το κάνουμε από ευχαρίστηση. Άμα είναι κάτι να μας γίνεται άγχος βράστο ....

Με τα πολλά με κάνατε να το ψάξω και να το κατεβάσω από τη βιβλιοθήκη μου.. Είχα σκοπό να το διαβάσω στα σχολικά χρόνια αλλά πέρασε πάρα -μα πάρα- πολύς καιρός από τότε..
Βρήκα μια τετράτομη έκδοση -εκδόσεων Κ.Μ. του '56- σε μετάφραση Κουχτσόγλου..

Πολυ χαιρομαι που μαζευτηκαμε τοσοι πολλοι γιατι ειναι κ μεγαλο εργο κ θα στηριζουμε ο ενας τον αλλον αμα κολλαμε πουθενα :)))

Πράγματι, μου διέφυγε αυτό. Εντάξει λοιπόν, το Πιτσουνάκι θα μας δώσει το σύνθημα έναρξης όταν θα έχει το βιβλίο :)

Επίσης, για όσους αναφέρουν τον περιορισμένο χρόνο που έχουν για ανάγνωση, σας διαβεβαιώ πως το ίδιο ισχύει και για μένα, γι' αυτό θα βρούμε ένα κοινό ρυθμό ανάγνωσης, για να είναι απολαυστική και όχι αγχώδης.
Έτσι, θα μηδενίσουμε τις πιθανότητες να πει κάποιος ότι το παρατάει στη μέση γιατί δεν μας προλαβαίνει... Δεν βιαζόμαστε άλλωστε να το τελειώσουμε. Είναι ένα ταξίδι, που απλά θα κάνουμε μαζί...
Δεν βιαζόμαστε να φτάσουμε, γιατί τότε θα χωριστούμε πάλι για να τραβήξει ο καθένας για τον δικό του τελικό προορισμό (χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι δεν θα ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας στα σοκάκια της ανάγνωσης).
Λοιπόν, συνταξιδιώτες μου, ανυπομονώ να ταξιδέψω μαζί σας όταν θα έχετε προετοιμαστεί όλοι κατάλληλα :γιούπι:

Βρήκα κι εγώ το δικό μου : δίτομη έκδοση του 1962 του Κιουχτσόγλου.
Πότε ξεκινάμε ???? :διάβασμα:

:γιούπι: Ωραια, ωραια, θελετε να ξεκινησουμε δειλα δειλα απο σημερα, και να πουμε για 3 κεφαλαιακια μεχρι το Σαββατο ή την Κυριακή; Ετσι κι αλλιως ειναι πολυ μικρα, ισα ισα να παρουμε μια γευση κ μετα ανεβαζουμε λιγο πιο πολυ το στοχο...