Ολοκλήρωσα κι εγώ τα 3 πρώτα κεφάλαια.
Προς το παρόν δεν θα χρησιμοποιήσω πλοκή, αφού πιστεύω ότι ακόμα είναι νωρίς. Άλλωστε αναφέρομαι σε όσα έχουν ειπωθεί ήδη δημόσια.
Σχόλια:
Και σε μένα "μουστακάκι" γράφει, και μάλιστα το αστείο είναι πως γράφει "...το λεπτότατο μαύρο μουστακάκι ήταν κοντό, ανάλογα με τα δόντια...", οπότε ή έφτανε μέχρι τους τραπεζίτες οπότε κάθε άλλο παρά κοντό ήταν

, ή ήταν σαν του Χίτλερ. Η αλήθεια είναι πως αυτήν την λεπτομέρεια την ξέχασα με το που την διάβασα γιατί σαφώς φαντάστηκα ένα όχι και τόσο έντονο οπτικά "μουστάκι", αλλά το μήνυμα της Αλίκης στοιχείωσε τη φαντασία μου και από εδώ κι εμπρός θα σκέφτομαι κι εγώ έναν μουστακαλή με φόρεμα
Και αν κρίνω από τον Αδαμάντιο που μετά από 25 χρόνια θυμάται ακόμα αυτό το "μουστακάκι", δεν τολμώ να με φανταστώ μετά από τόσα χρόνια να απαντώ στην ερώτηση "Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που θυμάσαι από αυτό το βιβλίο;".
Όσο για τις γαλλικές λέξεις που αναφέρατε, κι εμένα τις έχει, χωρίς κάποια μετάφραση.
Μέχρι τώρα αυτό που κατάλαβα είναι ότι προσπαθεί να μας γνωρίσει κάποιους χαρακτήρες, και να μας βάλει στο κλίμα. Είναι όμως νωρίς ακόμα για να κρίνω ποιοι από αυτούς τους χαρακτήρες θα μας απασχολήσουν ξανά στη συνέχεια, και ποιοι όχι.