Συνανάγνωση: Το Όνομα του Ρόδου - Ουμπέρτο Έκο

Μετά το βιβλίο που διαβάζω λέω να ξεκινήσω το Όνομα του Ρόδου. Τι λέτε; Ενδιαφέρεται κανείς για συνανάγνωση;

Το διάβασα πέρσι το καλοκαίρι. Το ξεκίνησα μέσα στο πλοίο για Σύρο και το τέλειωσα, ακριβώς δέκα μέρες μετά, με την επιστροφή στην Αθήνα. Γι' αυτό μου φέρνει στο μυαλό ώρες ξενοιασιάς. Θα σου αρέσει πολύ και χωρίς συνανάγνωση :)

και εγώ το έχω διαβάσει. πολύ καλό. όποιος το έχει στα "προσεχώς" του, ευκαιρία είναι να το διαβάσει τώρα.

Οδυσσέα εγώ πιστεύω πως θα σε κουράσει, όχι τόσο το μυστήριο όσο οι πολλές συζητήσεις των μοναχών. Βέβαια ό,τι θέλεις κάνε :) Εγώ στην ηλικία σου με τίποτα δεν θα άφηνα άλλα πιο... ανάλαφρα βιβλία για να διαβάσω κάτι που θα απολάμβανα και θα καταλάβαινα καλύτερα μεγαλύτερη.

Είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι και φυσικά το έχω διαβάσει (είναι το αγαπημένο μου βιβλίο!), αλλά ένα θα σας πω...αυτό το βιβλίο δεν είναι για συνανάγνωση...γιατί πολύ απλά...δεν μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις!!! Ρουφάς τις σελίδες!!!

Τι ωραίο βιβλίο που διαλέξατε! Το διάβασα πριν πολλά χρόνια αλλά θα παρακολουθώ τα σχόλια σας κι αν μερακλώσω θα σας ακολουθήσω για μια επανάληψη. :)

Ίζι μόνο εμείς οι δύο; Άλλος κανείς;; Μόλις τελειώσω αυτό εδώ θα το ξεκινήσω, οπότε αν θες Ίζι το ξεκινάμε μαζί..

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ίζι μόνο εμείς οι δύο; Άλλος κανείς;; Μόλις τελειώσω αυτό εδώ θα το ξεκινήσω, οπότε αν θες Ίζι το ξεκινάμε μαζί..
Μέσα Ευστρατία :) Να το σχολιάζουμε σ' αυτό το τόπικ; Άλλωστε, στην πορεία μπορεί να συμμετάσχουν κι άλλοι.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Οκ, θα το αρχίσω το βράδυ ή αύριο το πρωί.
Θα βάλουμε κάποιο όριο σελίδων την ημέρα ή όπως μας βγει; (είμαι λίγο έως πολύ αργή αναγνώστρια)

Κανένας άλλος τελικά;

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Τελικά το ξεκίνησα χθες το βράδυ με τον πρόλογο. Ενδιαφέρουσα εισαγωγή :)
Να πω ότι έχω δει την ταινία, όμως πολύ παλιά και δεν θυμάμαι τίποτα (εκτός από ένα στοιχείο που μάλλον είναι σημαντικό για τη λύση του μυστηρίου).

Έχω διαβάσει γύρω στις 100 σελίδες και έχω σαστίσει λίγο με όλα αυτά τα ονόματα από τους μοναχούς, τα τάγματα, τους πάπες, τους αυτοκράτορες.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Κι εγώ κάπου εκεί είμαι, δεν αφιέρωσα πολύ χρόνο στο διάβασμα αυτήν την εβδομάδα...
Αν εξαιρέσεις κάποιους καταπληκτικούς διαλόγους και το απόσπασμα με τον Μελένιο, δεν έχω κολλήσει με το βιβλίο - το βρίσκω κουραστικό. Όμως δεν με πειράζει, είμαι σίγουρη ότι θα πάρει μπρος σε λίγο και θα κυλάει καλύτερα. Το ίδιο είχα πάθει με το "Εκκρεμές του Φουκώ", και τούτο εδώ θεωρείται πιο ευκολοδιάβαστο. Επιπλέον, θυμάμαι ότι μου είχε αρέσει η ταινία.