Συνανάγνωση: Το Όνομα του Ρόδου - Ουμπέρτο Έκο

Ω, μα εσείς είστε πολύ γρήγορες! Βρίσκομαι κοντά στην 260 σελ. όπου μόλις έχει βρεθεί το πτώμα του Βερεγγάριου... Η αλήθεια είναι πως ειδικά αυτό το βιβλίο το διαβάζω αρκετά αργά...

Οπότε θα σε περιμένουμε να ρίξεις φως στην υπόθεση και στην τελευταία φραση αγαπητέ Παρωνύμιε:)

"Το παλαιό ρόδο υπάρχει μόνο ως όνομα, κρατάμε γυμνά ονόματα."

Έλα βρε Παρωνύμιε, δεν χρειάζεται να το ξαναδιαβάσεις ως το τέλος. Πες μας τι σου λέει αυτή η πρόταση, αν αναφέρεται σε άλλες φιλοσοφικές ιδέες, οτιδήποτε!

Η Κάντυ σίγουρα δεν μπορεί να μας διαφωτίσει. Λες η φίλη της η Πάττυ να ξέρει κάτι περισσότερο; :χαχαχα:

Μπαα... προσωπικά, βασίζω όλες τις ελπίδες μου στα παιδιά της Λέσχης! :)

Χμ, έχουν φτάσει οι δυο πρεσβείες στη μονή κι ο Σιλβέστρο συλλαμβάνεται με μια μαύρη γάτα και...

Δεν βλέπω κανένα βαθύ φιλοσοφικό νόημα. Η φράση είναι ξεκάθαρη. Από το ρόδο, αφού πια αυτό μαραθεί και γίνει ένα με το τίποτα, δεν μένει παρά μόνον το (γυμνό) του όνομα. Αλλά πάλι ίσως όταν φτάσω στο τέλος να έχω αλλάξει άποψη. Θα δείξει!

Και το επίμετρο από ότι λενε εδώ τα παιδιά δεν λεει και πολλά..επειδή μερικά σημεια είναι δυσνόητα και αμιγως φιλοσοφικά, νομιζω πως το επίμετρο χωρις να το έχω διαβάσει θα έλεγε περισσότερα..

Δεν βλέπω κανένα βαθύ φιλοσοφικό νόημα. Η φράση είναι ξεκάθαρη. Από το ρόδο, αφού πια αυτό μαραθεί και γίνει ένα με το τίποτα, δεν μένει παρά μόνον το (γυμνό) του όνομα. Αλλά πάλι ίσως όταν φτάσω στο τέλος να έχω αλλάξει άποψη. Θα δείξει!
Σ' ευχαριστώ, Παρωνύμιε! Μου είχε κολλήσει η ιδέα ότι αν δεν καταλάβω την τελευταία πρόταση, θα είναι σαν να μην το τελείωσα. Τέλος καλό, πάμε για άλλα...

Noυρμπανου αν είναι το μόνο σημείο που δεν κατάλαβες, πραγματικά μπράβο:πάνω:. Εχω πολύ πιο σκοτεινά σημεια με διαλόγους Γουλιέλμο και Αντζο που δεν τις κατανόησα πλήρως..τεσπα τωρα το αφηνω και αν δεν βρεθεί κανείς για συναναγνωση για ασπροδόντη πάω στην Κάθριν της Ωστεν:)

Είμαι αρκετά εξοικειωμένη με τη Φιλοσοφία και την Ιστορία της Φιλοσοφίας, επίσης, γι' αυτό μου φάνηκαν βατά όλα.

Καλή ανάγνωση στον Παρωνύμιο και καλή συνέχεια σε σένα, Αριάδνη!

Ο Σεβερίνο βρίσκεται νεκρός στο εργαστήριό του με συντετριμμένο κεφάλι... Γι' αυτόν ναι λυπήθηκα πραγματικά...