Συνανάγνωση: "Χέρτσογκ" Σωλ Μπέλοου (Saul Bellow)

Πως σας φάνηκε το βιβλίο;

• Τέλειο

Votes: 6 50,0%
  • Πολύ καλό

Votes: 2 16,7%
  • Μέτριο

Votes: 2 16,7%
  • Έτσι κι έτσι

Votes: 1 8,3%
  • Δεν μου άρεσε

Votes: 1 8,3%

• Total voters
    12
Όπως είχα υποσχεθεί, άνοιξα το νήμα για την ολοκαίνουργια συνανάγνωση μας στο βιβλίο "Χέρτσογκ" του Σωλ Μπέλοου. Το βιβλίο είναι πολυσέλιδο και θα μας πάρει λίγο καιρό μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του. Παρόλα αυτά νομίζω ότι είναι ένα βιβλίο που αξίζει να το αναλύσουμε και να ανακαλύψουμε τα μυστικά του. Ως είθισται, στο παρόν νήμα θα γίνεται ο σχολιασμός κάθε σαββατοκύριακο.

Οι συμμετέχοντες θα είναι οι παρακάτω:

1. Πεταλούδα

2. Πίκος Απίκος
3. Αννετούσκα
4. Σαώρη
5. Πρόξενος
6. Αντίβαρο
7. Λήδα
8. Φέργκους
9. Νικόλας Δε Κιντ
10. Έλεν
11. Γκουτζ
12. Σελεφά
13. Λευκή σελίδα
14. Το χω σου λεω
15. Γιαννάκι
16. Τριγωνάκι
17. Ελένητζ
18. Στεπ
19. Μεταλλαγμένη

Το βιβλίο το χώρισα σε 5 μέρη βασιζόμενος στην ελληνική έκδοση του βιβλίου από εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ:

Δευτέρα 12ως Παρασκευή 16 Οκτώβρη: σελίδες 7 - 95 (Κι αν ... - ... ασθενής σου)
Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτώβρη: Σχολιασμός

Δευτέρα 19 ως Παρασκευή 23 Οκτώβρη: σελίδες 96 - 211 ( Αγαπητέ κυβερνήτα... - στο κοιμητήριο)
Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτώβρη: Σχολιασμός

Δευτέρα 26 ως Παρασκευή 30 Οκτώβρη: σελίδες 212 - 287 (Το τηλέφωνο... - αποκοιμήθηκε.)
Σαββατοκύριακο 31 Οκτώβρη - 1 Νοέμβρη: Σχολιασμός

Δευτέρα 2 ως Παρασκευή 6 Νοέμβρη: σελίδες 288 - 378 (Πήρανε μαζί... - ... τα χέρια)
Σαββατοκύριακο 7-8 Νοέμβρη: Σχολιασμός

Δευτέρα 9 ως Παρασκευή 13 Νοέμβρη: σελίδες 379 - 471 (Επιτέλους αγκάλιασε... - μία λέξη)
Σαββατοκύριακο 14-15 Νοέμβρη: Σχολιασμός (μέχρι όσο πάει βεβαίως)

Ο σχολιασμός θα γίνεται χωρίς τη χρήση ΠΛΟΚΗΣ μόνο για τις σελίδες που έχουν οριστεί κάθε φορά. Και βέβαια στο τέλος θα γράψει ο καθένας μας τις εντυπώσεις του απ' το βιβλίο συνολικά.

Ελπίζω να μην έχει κάποιος αντίρρηση με τον χωρισμό των κεφαλαίων, αλλά και να έχει δεν με νοιάζει!!:))))

Επειδή πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν έχουν την έκδοση του ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και το βιβλίο δεν είναι χωρισμένο σε αριθμημένα κεφάλαια, όπως θα δείτε και παραπάνω έβαλα τις πρώτες και τις τελευταίες λέξεις των κεφαλαίων κάθε εβδομάδας ώστε να διευκολυνθούμε όλοι.
Η ιδέα ήταν της @Σαώρη η οποία έχει την έκδοση του Βήματος!

Φυσικά συμμετοχές δεχόμαστε και στο νήμα αυτό! Αν κάποιος επιθυμεί και όποτε επιθυμεί μπορεί να ακολουθήσει την παρέα μας.

@Πεταλούδα , το προηγούμενο νήμα μπορείς να το κλειδώσεις έτσι ώστε να μείνει μόνο το παρόν ενεργό και όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή να το κάνουν εδώ.

Καλή μας συνανάγνωση!!

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Πότε το περιμένεις; Ελπίζω να σου έρθει σύντομα..

Δε βλέπω τον διοργανωτή να μας κάνει λίγο παιχνίδι, δεν βλέπω να μας κρατάει ζεστούς! Άντε λίγο πάμε!
Αύριο όλοι πρωί στις 8:00 για τρεξιματάκι και χαλαρές αερόβιες ασκήσεις!! :))))

Σήμερα περιμένω το βιβλίο. Εχω πολύ λιγο ελεύθερο χρόνο αλλά ελπίζω να σας προλάβω,

Αύριο όλοι πρωί στις 8:00 για τρεξιματάκι και χαλαρές αερόβιες ασκήσεις
Ξεκίνησα τη μέρα με ένα 20λεπτο yoga workout :))))

Λοιπόν ξεκινάμε 19 άτομα για συνανάγνωση!
Ας κάνουμε μια αναδρομή σε παλαιότερες συναναγνώσεις!

1. Θαυμαστός καινούργιος κόσμος - Άλντους Χάξλει, άτομα 14, 3/11/2014

2. Ο αναρχικός των δύο κόσμων - Ούρσουλα ΛεΓκεν, άτομα 15, 8/12/2014

3. Ο Γατόπαρδος - Τζιουζέπε Τομάσι Ντι Λαμπεντούσα, άτομα 14, 19/10/15

4. Μέλμοθ ο περιπλανώμενος - Τσαρλς Ματσουρίν, άτομα 13, 1/10/16

5. Ο Δαιμονικός εραστής - Ντάιον Φόρτσιουν, άτομα 3, 11/4/2016

6. Ο ένοικος - Ρολάν Τοπόρ, άτομα 12, 13/6/16

7. Αβεσσαλώμ Αβεσσαλώμ- Γουίλιαμ Φώκνερ, άτομα 16, 11/9/2016

8. Εργοστάσιο εφιαλτών - Τόμας Λιγκότι, άτομα 15, 20/11/2016

9. Παιχνίδια που παίζουν οι άνθρωποι - Έρικ Μπερν, άτομα 2, 6/2/2017

10. Βερολίνο Αλεξάντερπλατς - Άλφρεντ Ντέμπλιν, άτομα 24, 17/2/2020

11. Κάτω από το ηφαίστειο - Μάλκομ Λόουρι, άτομα 14, 18/5/2020

Και μερικά στατιστικά στοιχεία...

- Βιβλίο με περισσότερες σελίδες: Μέλμοθ ο περιπλανώμενος - 956 σελίδες

- Περισσότερα σχόλια: Αβεσσαλώμ Αβεσσαλώμ - 421 σχόλια

- Περισσότεροι συμμετέχοντες: Βερολίνο Αλεξάντερπλατς - 24 άτομα

Έβαλα μόνο τις συναναγνώσεις που πήρα μέρος κι εγώ!:φιρουλί:

Μερικά στατιστικά στοιχεία ακόμα!:))))

- Δύο μόλις άτομα υπάρχουν κοινά από την πρώτη συνανάγνωση και την τελευταία, δηλαδή αυτή που θα ξεκινήσει τώρα. Νικόλας Δε Κιντ και @Μεταλλαγμένη

- Το βιβλίο με τις λιγότερες σελίδες: Ο Ένοικος του Ρολάν Τοπόρ - 178 σελίδες

- Το βιβλίο του Λόουρι "Κάτω από το Ηφαίστειο" συγκέντρωσε ποσοστό 100% ως αριστούργημα ενώ ακολουθεί το βιβλίο του Φώκνερ "Αβεσσαλώμ Αβεσσαλώμ" με ποσοστό 91%.

- Η συνανάγνωση του Μέλμοθ είχε συγκεντρώσει το μικρότερο ποσοστό συμμετεχόντων που τερμάτισαν. 38,5% με 13 άτομα να ξεκινάν και μόλις 5 να τελειώνουν το βιβλίο.

- Τα μέλη με τις περισσότερες συμμετοχές σε συναναγνώσεις είναι:

Νικόλα, ενδιαφέροντα στατιστικά. Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, δεν έφτασα μέχρι το τέλος σε όλες λόγω μειωμένου ελεύθερου χρόνου. Προσωπικά, η αγαπημένη μου ήταν η πρώτη μου, του Θαυμαστού Καινούργιου Κόσμου. Σχεδόν όλοι την φτάσαμε μέχρι τέλους και υπήρχε συνολικά μεγάλος ενθουσιασμός. Και στο Αβεσσαλώμ Αβεσσαλώμ, όμως, πέρασα πολύ ωραία!
Για αυτή του Λόουρι ζηλεύω βρε παιδιά, που δεν ήμουν. Δεν έμπαινα τότε στη λέσχη.

Λοιπόν, δανείστηκα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στη Δομοκού. το βιβλίο και είμαι έτοιμη! Εχω τις εκδόσεις Ζαρβάνος του 1983. Απ' ότι βλέπω είναι δυσεύρετο πλέον.

Και κάπου εδώ, κοιταζομαστε και καταλαβαινόμαστε, συνωμοτικά, όπως η Βλαχάκη με τον Κωνσταντίνο στην γνωστή φάση "ο κύριος Γρεβιας μας είναι ανύπαντρος".

Θέλω να δω ποιος θα σηκωθεί αύριο, από το άγριο χάραμα, για να τοποθετηθεί πάνω στο σχόλιο σου, Πρόξενε.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Μέσα σε διάφορες υποχρεώσεις που τρέχουν, έχω την ελπίδα ότι θα καταφέρω να είμαι οριακά εμπρόθεσμη στις ημερομηνίες σχολιασμού του πρώτου μέρους.

Θα αναμένω με λαχτάρα να δω τις πρώτες τοποθετήσεις των συναναγνωστών και να μάθω και τους λογοτεχνικούς συνειρμούς του @Πρόξενος (υ).

:)