Συνανάγνωση... από τα παλιά!

Συνανάγνωση... απο τα παλιά: επιλέγουμε βιβλίο για την επόμενη


  • Total voters
    8
Καλησπέρα αγαπητοί μου,

μετά από συζητήσεις μέσα σε άλλα νήματα και μετά από παρότρυνση της Πεταλούδας, είπα να ξεκινήσω και εγώ αυτό το νήμα.

Πριν λίγο καιρό ψηφίσαμε για συνανάγνωση και προέκυψαν τρεις ισοψηφίες: Ζωή, Οδηγίες χρήσεως (Ζορζ Περέκ), Άπαντα τα Πεζά (Μπρούνο Σουλτς) και Νίκη Τζόζεφ Κόνραντ). Τελικά επιλέξαμε τον κύριο Περέκ, αλλά σκεφτόμουνα μήπως υπάρχει διάθεση να διαβάσουμε κάποιο από τα δύο που έμειναν.
Βλέπω ότι έχει ήδη ξεκινήσει η συνανάγνωση του "Ο θείος Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ" (Απόστολος Δοξιάδης), αλλά μπορούμε να δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον και ίσως όταν τελειώσει ο θείος Πέτρος να ξεκινήσουμε κάποιο από τα άλλα δύο.

Σας εύχομαι Χρόνια πολλά για το Πάσχα που πέρασε και εύχομαι να είστε όλοι καλά και υγιείς πάνω από όλα!
Ελπίζω να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι!

Υ.Γ. 1. Αν έγραψα κάτι λάθος ή το νήμα είναι σε λάθος μέρος, μπορείτε να με διορθώσετε :)
Υ.Γ. 2. Προσωπικά τα βιβλία τα είχα παραγγείλει και τα τρία τότε, και περιμένουν στη βιβλιοθήκη να τα συναναγνώσουμε. Προτιμώ παρέα με εσάς παρά μόνη.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Σε εκείνη την ψηφοφορία που είχαν πέσει πολύ ωραίες προτάσεις από τα μέλη, έτυχε και είχα επιλέξει και τα τρία βιβλία που ισοψήφισαν. Προστέθηκε ψηφοφορία για τα δυο βιβλία που αναφέρει η @Έλεν, ώστε μαζί με την πρόθεση συμμετοχής, να επιλέγουμε και το βιβλίο.
Ψήφισα το "Άπαντα τα Πεζά", αλλά όποιο και να βγει προτίθεμαι να συμμετέχω.
 
Καλησπέρα σας. Τι κάνετε; Εδώ, πάνω στη ντουλάπα (δεν χώραγε αλλού) έχω τον κύριο Μπρούνο Σουλτς ('Απαντα τα πεζά) και κοιταζόμαστε κάθε μέρα. Αφού τον δοκίμασα, τον έβαλα εκεί πάνω τιμωρία να περιμένει να αλλάξω μυαλά. Γιατί αυτά που έχω τώρα δεν αντέχουν τόσο μεγάλη δόση εξπρεσιονισμού. Με κούρασε και, εδώ που τα λέμε, δεν είδα να με ενδιαφέρει και τόσο. Αναμφισβήτητα είναι ένα βιβλίο άξιο θαυμασμού, σαν ένα διάσημο πίνακα μπαρόκ ζωγραφικής. Αλλά από το θαυμασμό μέχρι την απόλαυση υπάρχει μεγάλη απόσταση. Για να καταλάβετε πόση λόξα έχω, δεν με κούρασε ακόμα ο Ρολάν Μπαρτ αλλά με κούρασε ο Σουλτς! 'Οχι ότι το βιβλίο του Σουλτς έχει την οποιαδήποτε δυσκολία, είναι όμως τόσο πολύ βαρυφορτωμένο με επίθετα σε κάθε μοναδική πρότασή του που φτάνει την υπερβολή. Και αφού σας έφτιαξα τώρα το κέφι, πάω να φύγω και να σας αφήσω να αποφασίσετε με την ησυχία σας. Μη μου δίνετε σημασία, κάτι δικά μου λέω. Καλή συνανάγνωση!
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
@Αν θυμάμαι καλά @Λένκοβιτς σε κάποιο νήμα είχες πει ότι δεν προτιμάς βιβλία με φανταστικά στοιχεία (κάπως αλλιώς το είχες διατυπώσει, αλλά το νόημα ήταν περίπου αυτό), οπότε μου φαίνεται λογικό να μην σε τραβάει το συγκεκριμένο. Προσωπικά μου αρέσει να έχει ένα κάποιο "μαγικό" στοιχείο το βιβλίο, κάτι που να ξεπερνάει την πραγματικότητα. τώρα στην πράξη θα φανεί με το συγκεκριμένο.

Ωραία πάντως θα ήταν να έπαιρνες μέρος, αλλά είναι μέρες το παρόν νήμα, δεν ξέρω αν θα ανατραπεί το μέχρι τώρα αποτέλεσμα.
 
κάπως αλλιώς το είχες διατυπώσει
Είχα γράψει ότι δεν μου πολυαρέσουν τα σουρεάλ. Αυτό το βιβλίο όμως δεν έχει καμία σχέση ούτε με σουρεάλ, ούτε με φανταστικό στοιχείο. Θα το διαβάσετε και θα καταλάβεις τι εννοούσα με αυτά που έγραψα. Πάντως, όλοι το εκθειάζουν, άρα μάλλον αυτοί έχουν δίκιο, ξέρω γω; Εγώ είμαι η μειοψηφία σε αυτήν την περίπτωση.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Ναι, τώρα που το έγραψες το θυμήθηκα. Την εντύπωση από το βιβλίο την αποκόμισα από διάσκορπες προτάσεις που διάβασα, που η χρήση των επιθέτων περιέγραφαν μια.. υπερβολική πραγματικότητα. Όμως όπως σωστά λες, χρειάζεται να διαβαστεί για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα.
Επίσης, όσο και να εκθειάζεται ένα βιβλίο, είναι και θέμα γούστου, κι εσύ το έχεις δοκιμάσει και μιλάς εκ πείρας.
 
Καλημέρα & καλή εβδομάδα.

Δεν έχω κανένα από τα δύο βιβλία. Θα δώ πως θα εξελιχθεί το νήμα και ίσως πάρω και εγώ μέρος... Η Αλήθεια είναι οτι θέλω κάτι πιο ανάλαφρο για το καλοκαίρι γιατί βγαίνω και βόλτες... αλλά αν γίνει η συνανάγνωση θα ήθελα να το προσπαθήσω.
 
Καλημέρα, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι σε όλους.
Έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε που ανέβηκε το νήμα αυτό και φαίνεται να συστάθηκε ομάδα συναναγνωστών, οπότε αν δεν έχει κάποιος αντίρρηση ή άλλη πρόταση, προτείνουμε να ξεκινήσει η συνανάνγωση τούτη στις 7 Ιουνίου (δηλαδή την επόμενη Δευτέρα).
Αν υπάρχει κάποιος που δεν έχει το βιβλίο και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να το προμηθευτεί μπορούμε να το ξεκινήσουμε την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Οπότε περιμένω και τις δικές σας παρεμβάσεις.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αντίρρηση τότε μέσα στις επόμενες μέρες θα ετοιμάσω τα κεφάλαια της συνανάγνωσης.
Επειδή είναι η πρώτη φορά που οργανώνω συνανάγνωση σχόλια και προτάσεις είναι δεκτές και ευχαριστώ και την @Πεταλούδα για όλη τη βοήθεια μέχρι στιγμής! (και κάπου εδώ ακούγονται χειροκροτήματα από το κοινό :)))) )
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Θα έχω τελειώσει το βιβλίο που διαβάζω οπότε μια χαρά είναι αυτή η Δευτέρα για μένα.
 
Top