Συνανάγνωση American Gods του Neil Gaiman

Καστάλια

Κοινωνός
Γεια σας, παίδες, και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο!

Λέμε εδώ με τον Ιαβέρη να διαβάσουμε παρέα τον Πόλεμο των Θεών, που τον έχουμε αμφότεροι κάμποσο καιρό στα υπόψη μας, οπότε θα σκαρώσουμε μια συνανάγνωση προς το τέλος αυτού του μήνα, αρχές του επομένου. Διαπιστώνω ότι οι μισοί όσων το έχουν διαβάσει, το λάτρεψαν, και αν όχι όλοι, αρκετοί από τους υπόλοιπους, απλά δεν κατάφεραν να το τελειώσουν. Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να σχηματίσουμε επιτέλους και εμείς μια γνώμη για το θέμα, και θα χαρούμε να έρθουν στην παρέα μας όσοι άλλοι από τους συνλεσχίτες μας έχουν περιέργεια να δουν τι έχει να πει ο ποιητής σ' αυτό το βιβλίο. Ευπρόσδεκτες όλες οι γνώμες σχετικά με το πότε σας βολεύει ή πώς να το χωρίσουμε, αν και στο τέλος, με τις γνωστές δημοκρατικές διαδικασίες της Λέσχης, θα αποφασίσει ο διοργανωτής. Δηλαδή εγώ :))))
 

Ιαβερης

Μύστης
Μπράβο, Κασταλια, είπες και το'κανες! :))) Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό το έχω βάλει στο μάτι και θα ήταν ωραία να το διαβάσουμε παρέα. Να ενημερώσω επίσης ότι φέτος το βιβλίο θα γυριστεί σε σειρά οπότε γιατί να μην πάμε διαβασμένοι και να καμαρώνουμε μπροστά στους φίλους μας ότι ξέρουμε τι θα γίνει.
 

Κόμης

Κοινωνός
Ευχαριστώ την Καστάλια για την πρόσκληση, αλλά δεν θα συμμετέχω. Οι συναναγνώσεις μου προκαλούν άγχος! (πέραν του ότι έχω στην ουρά για άμεσα άλλα βιβλία, τα οποία θέλω 3-4 μήνες μέχρι να τελειώσω...)
 

Τζένη Τζένη

Όμορφο Νιάτο
Θα συμμετάσχω με μεγάλη χαρά,θέλω εδώ και καιρό να το διαβάσω!!Θα βάλω τα συνατά μου να ολοκληρώσω τη συνανάγνωση αυτή τη φορά!Καλή μας χρονιά,με υγεία,ευτυχία και πολλές όμορφες αναγνώσεις! :γιούπι:
 

Εωθινή

Όμορφο Νιάτο
Καλή χρονιά παιδιά!
Κι εγώ θα ήθελα να προσθεθώ στη παρέα σας!
 

Μπου Ραντλι

Κοινωνός
Δηλώνω συμμετοχή!!! Φαίνεται ενδιαφέρον, παρά τις άσχημες κριτικές που διάβασα εμπιστεύομαι και τους δυο σας ως κριτήριο για την απόφαση μου...

Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στο δίκτυο το βρήκα ευκαιρία στην "Πρωτοπορία" μόλις με 6€ (αγγλικά) και πρέπει να σπεύσω μην εξαντληθεί (τώρα είναι διαθέσιμο). Ελπίζω να έχει πολλά αντίτυπα να βολευτούν κι άλλοι εθελοντές!!!

Τέλη Ιανουαρίου είναι μία χαρά για ξεκίνημα...
 

Τζένη Τζένη

Όμορφο Νιάτο
Καλώς σας βρήκα!Το είχα ήδη στη συλλογή μου εδώ και καιρό,σε ηλεκτρονική μορφή,στα αγγλικά!Συμφωνώ κι εγώ για τέλη Ιανουαρίου.Πώς σκέφτεστε να το χωρίσουμε; :D
 

Καστάλια

Κοινωνός
Λοιπόν, ήθελα να κάνω μια αρχική προετοιμασία όσον αφορά το χωρισμό του βιβλίου, και διαπιστώνω ότι το εν λόγω έργο έχει πάμπολλες εκδόσεις και εκδοχές, κάτι που καθιστά το συντονισμό της συνανάγνωσης μια μικρή πρόκληση. Ο αριθμός των σελίδων ποικίλλει χονδρικά μεταξύ 450 και 700, τα κεφάλαια πάντως είναι 20, και η εγκεκριμένη από το συγγραφέα έκδοση είναι 635 σελίδες, που μεταφράζεται και πάλι χονδρικά σε περίπου 30 σελίδες ανά κεφάλαιο. Σκεφτόμουν λοιπόν να χωρίσουμε το βιβλίο ανά κεφάλαια, και όχι ανά σελίδες, και να ορίσουμε τρία ή τέσσερα κεφάλαια την εβδομάδα, για να τελειώσουμε και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μπας και καταφέρουμε να τερματίσουμε στην συνανάγνωση άπαντες όσοι ξεκινήσουμε. Όποιος θα ήθελε να εκφέρει μια γνώμη, ας τη μοιραστεί με τους υπόλοιπους, για να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα μας βολεύει όλους.
 

Μπου Ραντλι

Κοινωνός
Συμφωνώ απόλυτα!!! Ο χωρισμός με τα κεφάλαια είναι ο πιο σωστός για να ταιριάξει σ'όλες τις εκδόσεις και να μην μπερδευόμαστε. Έτσι βγαίνει γύρω στις 75 - 100 σελίδες την εβδομάδα. Εφικτό νούμερο, στόχος είναι να τελειώσουμε πριν το Πάσχα θεωρώ...
 
Last edited:

Δουλτσινέα

Κοινωνός
Γεια σας και από εμένα. Θα ήθελα -εάν δεν υπάρχει πρόβλημα από την ομάδα-, να συμμετέχω στη συνανάγνωση του βιβλίου. Επειδή είμαι νέο μέλος θα ήθελε κάποιος να μου εξηγήσει τη διαδικασία?

Ευχαριστώ!
 

Ιαβερης

Μύστης
Εννοείται ότι είσαι ευπρόσδεκτη στην παρέα μας, Δουλτσινέα, όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο. Αυξάνονται έτσι οι πιθανότητες να τερματίσει έστω κι ένας μέχρι το τέλος της συνανάγνωσης. :)))) Η διαδικασία είναι απλούστατη, διαλέγουμε ένα βιβλίο προς ανάγνωση, το χωρίζουμε σε κομμάτια, ξεκινάμε το διάβασμα και κάθε Σ/Κ μαζευόμαστε εδώ να πούμε τις εντυπώσεις μας. :)
Κασταλια, η πρόταση σου με βρίσκει κι εμένα σύμφωνο, 4 κεφάλαια ανά βδομάδα είναι καλά πιστεύω. Άλλωστε δε πιστεύω το βιβλίο να είναι πολύ απαιτητικό και να θέλει μεγάλη προσήλωση και ανάλυση, θα προχωράει μόνη της η ανάγνωση. Ίδωμεν. :)
 

Δουλτσινέα

Κοινωνός
Ευχαριστώ Ιαβέρη, ελπίζω να τα καταφέρουμε:)). Απ'ότι διάβασα δεν χρειάζεται να έχουμε όλοι την ίδια έκδοση, σωστά?
 

Καστάλια

Κοινωνός
Δουλτσινέα, θα χαρούμε πολύ να σε έχουμε στην παρέα μας, εσένα και όλα τα παιδιά που δελεαστήκατε από αυτό το βιβλίο. Η συνανάγνωση έχει πλάκα, και δε θέλει καμιά ιδιαίτερη φιλοσοφία - διαβάζεις όσα κεφάλαια έχουμε ορίσει ανά βδομάδα, και το Σ/Κ απλά μοιράζεσαι με τους άλλους τις εντυπώσεις σου. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, και ακόμα και αν δεις ότι εν τέλει το βιβλίο δε σε τράβηξε, και το παράτησες, δεν είναι κάτι μοιραίο, όλοι μας το έχουμε κάνει. Ή θα το κάνουμε εν καιρώ, πιθανότατα...

Όσον αφορά για την έκδοση, εφόσον είπαμε ότι δε θα χωρίσουμε το βιβλίο ανά σελίδες, αλλά ανά κεφάλαια, τότε όντως δεν χρειάζεται να έχουμε την ίδια έκδοση. Άλλωστε μερικοί θα το διαβάσουν στα ελληνικά, μερικοί στα αγγλικά, και μερικοί μπορεί να το ακούσουν. Διαλέγεις και παίρνεις.

Προτείνω να βάλουμε ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα, 4η Φεβρουαρίου, και να διαβάζουμε τέσσερα κεφάλαια ανά βδομάδα. Τι λέτε, σας φαίνεται εντάξει;
 

Μπου Ραντλι

Κοινωνός
Δεν υπάρχει πρόβλημα σ'αυτό, εγώ εξάλλου στις περισσότερες συναναγνώσεις είχα το αγγλικό κείμενο - ο μοναδικός συνήθως αλλά πήγαινα με βάση τα κεφάλαια!!!

Καστάλια δεκτή η ημερομηνία!!!

Εν τω μεταξύ στο Παζάρι της Κοτζιά βρήκα δύο βιβλία του συγγραφέα αλλά όχι το συγκεκριμένο... :κατάρα!:
 
Last edited:

Τζόνκαν

Κοινωνός
Νομίζω ότι οι εκδόσεις Οξύ το επανέκδοσαν αλλά με αποκλειστική διάθεση στα Public
 
Top