Καταλαβαίνω τι λες και ίσως σε μια ιδανική κοινωνία να ήταν το σωστό, αλλά για την ώρα νομίζω ότι ίσως θα έπρεπε να είσαι λίγο πιο διαλλακτικός. Προσωπικά εκτιμώ το γεγονός ότι κάποιος μου εύχεται κάτι με αγάπη και κρατάω αυτό.
Καταρχήν, δεν θυμάμαι να κάνω τίποτα άλλο στην ζωή, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα από το "να είμαι διαλλακτικός", πράγμα που τουλάχιστον προσωπικά είχε σαν αποτέλεσμα να με κάνει να νιώθω καταπίεση.
Από εκεί και πέρα, η ευχή δεν γίνεται με αγάπη. Ο άλλος μπορεί μέχρι και να σε μισεί (για τον όποιο λόγο)

))
Όπως και να 'χει. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να απαιτώ να σέβονται τις πεποιθήσεις μου και να μην προεξοφλούν πως ανήκουμε σε κάποια κοινή θρησκεία, κάποια κοινή πολιτική παράταξη κτλ.
Πάντως, χρήσιμη η όλη κουβέντα. Καταλήγω πως από εδώ και πέρα στο Χριστός Ανέστη, που μου εύχεται ο άλλος μέσα από την προσωπική του θρησκευτική πεποίθηση θα απαντώ απλά "Είμαι σίγουρος πως δεν αναστήθηκε", το οποίο είναι αυτό που εγώ με την σειρά μου πιστεύω ειλικρινά. Και από εκεί και πέρα δεν νομίζω πως θα καθίσω να πιαστώ στην όποια συζητηση όπου "θα κρυώσουν τα σουβλάκια". Άλλωστε οι απόψεις των περισσοτέρων ανθρώπων με αφήνουν παντελώς αδιάφορο και είμαι αδιάφορος και στο να πιαστώ σε κουβέντα με τον καθένα.
Τις προάλλες με είδε κάποιος γνωστός να πηγαίνω σκουπίδια στην ανακύκλωση και κοντοστάθηκε απαιτώντας να κοντοσταθώ κι εγώ για να μου πει πάνω κάτω "αυτό μας μάρανε, αφού (οι ακαθόριστες σκοτεινές υπερδυνάμεις) έτσι μας κάνανε ενώ καταστρέφουν τον πλανήτη κτλ κτλ". Βρε δεν πας να κάνεις κωλοτούμπες που θες να σου αφιερώσω δευτερόλεπτα της ζωής μου; (ή λεπτά!

)