"Τα φανταστικά τέρατα και που να τα βρεις" της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Να ένα ωραίο νέο για εμάς τους Χαριποτεροκολλημένους .Η θεά Ρόουλινγκ ξαναχτυπά , χωρίς Χάρι Πότερ βέβαια αλλά με κάτι που έχει να κάνει με τον υπέροχο μαγικό κόσμο που τόσο λατρεύουμε .Το βιβλίο Fantastic Beasts and Where to Find Them ήταν ένα από τα βιβλία που είχαν οι μαθητές του Χόγκουαρτς και επίσης ένα από τα βιβλία που έχουν χαριποτερίστικο περιεχόμενο και που τα έκδωσε η καλή μας Τζό για να μας παρηγορήσει :))))

Το σενάριο θα το γράψει η ίδια και η ταινία θα είναι παραγωγή της Warner Bros .
Τώρα θα με ρωτήσετε τι θέμα θα έχει η ταινία και με το δίκιο σας αλλά δεν ξέρω ακριβώς :ρ Ένα είναι σίγουρο θα έχει μαγεία και φαντασιακά τέρατα .Ανυπομονώ :τρέλα:
Όπως διαβάζω σε ένα άρθρο η ίδια η Ρόουλινγκ δήλωσε «Δεν είναι σίκουελ, ούτε πρίκουελ αλλά μια προέκταση του φανταστικού κόσμου του Πότερ».

Το βιβλίο αυτό είναι κάτι σαν εγκυκλοπαίδεια.. σαν σχολικό βιβλίο το οποίο αναφέρει όλα τα μαγικά πλάσματα που εμφανίζονται στα βιβλία (πχ τον Βασιλίσκο, τον Ιππόγρυπα, την Ακρομαντούλα, τις οπισθοεκρηκτικές σκουλικαντέρες, τους δράκους, τους κενταύρους κλπ) και έχει περιγραφές τους καθώς και το βαθμό επικυνδηνότητάς τους (επίσης έχει σημειώσεις του Χάρι, του Ρον και της Ερμιόνης). Δεν ξέρω πώς θα γίνει σειρά.... φαντάζομαι με κάποιο εντελώς πρωτότυπο και ολοκαίνουργιο σενάριο... Όπως και να έχει ανυπομονω!!!!!!!!!!!!! Τώρα να το ξαναδιαβάσω στα αγγλικά το βιβλίο ή να περιμένω να βγει το ελληνικό τον Δεκέμβριο; χμμμμμμ.....

Eνώ μου αρέσει σαν ιδέα...υπάρχει και αυτήν η μικρή ξινή φωνούλα μέσα μου που λέει "για να βγάλει περισσότερα χρήματα από τον Χάρι Πότερ θα γράψει σιγά σιγά όλα τα βιβλία της σχολής".

Αυτό έχει χρόνια που το έγραψε, όπως και το "Κουίντις ανα τους αιώνες" και τις "Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου". Τα έγραψε όλα όταν έγραφε και τα Χάρι Πότερ. Δεν ξέρω αν θα επιστρέψει όντως κάποια στιγμή στον κόσμο των μάγων, το εύχομαι! Αλλά η ίδια λέει πως τελείωσε με αυτά... Εγώ αν έφτιαχνα από την αρχή έναν ολόκληρο κόσμο (να σημειωθεί πως 5 χρόνια τον έφτιαχνε) δεν θα τον εγκατέλειπα τόσο εύκολα μετά. Ούτε και ο Τόλκιν τον εγκατέλειψε, ούτε ο Παολίνι έχει σκοπό να τον εγκαταλείψει. Κι επιπλέον είναι πραγματικά πάρα πολύς ο κόσμος που διψάει για ακόμα περισσότερο κόσμο των μάγων (αρκεί να πέρασε κάποιος μια βόλτα την περασμένη βδομάδα από το Cap Cap)

Δεν ξέρω, όσο και να μου αρέσει μια ιστορία (ο Χάρι Πότερ θεωρώ είναι υπέροχη ιστορία) και όσο κι αν με χαλάει που τελειώνει κάτι που μ' αρέσει τρελά (και αυτό το έπαθα!), φοβάμαι τις συνέχειες είτε της ίδιας της ιστορίας είτε παρακλάδια της γιατί κινδυνεύει να ξεχειλώσει.

Εμένα από του Τόλκιν τη Μέση Γη, ό,τι διάβασα πέρα από τους Άρχοντες μου άρεσε.. Το Χόμπιτ είναι σαν πρίκουελ, το Σιλμαρίλιον σαν εγκυκλοπαίδεια, μέχρι και μια μικρή ιστοριούλα, τον "Γεωργό τον Γίλη από το Χαμ" που δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, απλά χτισμένη σ' αυτό τον κόσμο, μου άρεσε. Δεν είναι σαν ας πούμε το True Blood που όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία λένε πως έχουν πλέον ξεφτύσει και πως πρέπει να σταματήσει να βγάζει συνέχειες η συγγραφέας (πρέπει να έχουν βγει κάπου 13). Η ίδια η ιστορία ναι, πιστεύω κι εγώ ότι μπορεί να ξεχειλώσει, αλλά τα παρακλάδια της είναι αυτόνομα.. :μαναι:

Το έχω ξαναπεί νομίζω , όσο και να θέλω έστω ακόμα ένα βιβλίο Χάρι Πότερ πιστεύω πως καλά έκανε η Τζο και το τελείωσε στα 7 γιατί θα ήταν κρίμα να "χαλούσε" έστω και λίγο επειδή το τράβηξε παραπάνω . Ο κόσμος του Χάρι Πότερ έτσι κι αλλιώς δεν θα χαθεί ακόμη κι αν δεν ξαναγραφτεί ποτέ άλλο .Όμως νομίζω το συγκεκριμένο , οι ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου και το κουίντις ανα τους αιώνες είναι διαφορετικά από το να έγγραφε άλλο ένα ΧΠ . Δεν νομίζω πως θα κάνει κακό στον κόσμο του ΧΠ, αντιθέτως ;)

Eνώ μου αρέσει σαν ιδέα...υπάρχει και αυτήν η μικρή ξινή φωνούλα μέσα μου που λέει "για να βγάλει περισσότερα χρήματα από τον Χάρι Πότερ θα γράψει σιγά σιγά όλα τα βιβλία της σχολής".
Πόσα περισσότερα πια?! Κάποιο διάστημα η περιουσία της είχε ξεπεράσει το ένα δις...

Πάντως από τότε που διάβασα την είδηση δεν έχω ησυχία. Έχω ξετρελαθεί απο τη χαρά μου!!! :γιούπι: Αν και είχα μια τόση δα ανησυχία μήπως τελικά ξεχειλώσει η ιστορία, συνειδητοποίησα πως δεν υπαρχει τέτοιος κίνδυνος αφού δεν θα αναφερεται σε Χάρι Πότερ και Βόλντεμορτ. Θα είναι κάτι διαφορετικό με τα ίδια όμως υλικά, δηλαδή τη φαντασία και το ταλέντο της Ρόουλινγκ. Και η αλήθεια είναι πως ο κόσμος που εχει πλάσει είναι τόσο πλούσιος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λίγο ακόμα χωρις να παρουσιάσει η ιστορία σημάδια φθοράς. Το ίδιο ισχύει και για τον Τόλκιν. Αντίθετα, δε θα μπορούσα να ισχυριστώ κατι τέτοιο για τη Μέγιερ...

Κλεοπάτρα πάντα υπάρχει χώρος και επιθυμία για περισσότερα χρήματα!

Πάντως από τα 3 που έβγαλε σχετικά με τον κόσμο του Χάρι Πότερ, αυτό πιστεύω θα προτιμούσα. Μου αρέσουν τα μυθικά πλάσματα και τα βιβλία που μοιάζουν με αληθινές εγκυκλοπαίδειες ενώ δεν είναι παρά φαντασία.

Εγώ ούτε αυτό μπορώ να φανταστώ πώς θα γίνει ταινία... το φαντάζομαι λίγο κάπως σαν ντοκιμαντέρ στυλ, να γυρνάει ο Newt από εδώ κι από εκεί, να συναντάει τέρατα και να κρατάει σημειώσεις, κάτι τέτοιο. Αλλά μάλλον δε θα είναι καθόλου έτσι! Το "Κουίντιτς ανα τους αιώνες" δε νομίζω να έχει εξίσου ενδιαφέρον να γίνει ταινία (τουλάχιστον για τους Μαγκλ), αλλά αν έβγαινε ένα πρίκουελ με τη ζωή των γονιών του Χάρι, την άνοδο του Βόλτεμορτ και τον πρώτο μεγάλο πόλεμο των μάγων θα ήταν τέλεια!!!!!! :σάλια:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Παρεμπιπτόντως, όσο ωραίο κι αν είναι το Κουίντιτς στο μάτι (και τη φαντασία μας), το σύστημα καταμέτρησης των πόντων είναι παλαβό! Μα 150 πόντους στον ανιχνευτή ΚΑΙ τέλος του παιχνιδιού; Να έπαιρνε 50 πόντους να το καταλάβω. Αλλά με αυτό το σύστημα μπορεί μια ομάδα να ξεσκιστεί να βάζει γκολ και πάλι να χάσει... (Ξέρω πως μπορεί, επίσης, να πιάσει τη χρυσή και να χάσει, αλλά πάλι μου φαίνεται λάθος). Νομίζω ότι η Ρόουλινγκ είτε δεν το καλοσκέφτηκε είτε το έκανε για να πάει την ιστορία εκεί που την ήθελε - να κάνει τον Χάρι τον πιο σημαντικό παίχτη της ομάδας, και με διαφορά.

Την ταινία αυτή την περιμένει πολύς κόσμος. Η ιστορία είναι απλώς μία προέκταση, ένα παρακλάδι της κεντρικής ιστορίας, που εκτυλίσσεται στο παρελθόν, στο πρώτο μισό του 20ού αι.
Πιστεύω ότι θα δούμε τον κεντρικό ήρωα, Νιουτ Σκαμάντερ, σε πολλές περιπέτειες μέχρι να ανακαλύψει τα ίχνη σπάνιων μαγικών πλασμάτων. Ενδεχομένως και πολύ μυστήριο, αγωνία, ίσως και λίγο τρόμο; :αργκ: Νομίζω ότι θα είναι καθηλωτική ταινία!
Είμαι περίεργη να δω αν θα υπάρχει καμιά σύνδεση με την σημερινή εποχή, ίσως λιγάκι προς το τέλος, όπου ο Χάρι και οι συμμαθητές του είναι πλέον παντρεμένοι. Μη ξεχνάτε ότι η Λούνα παντρεύτηκε τον εγγονό του Σκαμάντερ! Θα είχε ενδιαφέρον.

Όλα τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα αυτών των εξτρά 3 βιβλίων πηγαίνουν σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα κι οργανισμούς, όπως το Children's High Level Group, που ίδρυσε η ίδια η Ρόουλινγκ. :) Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση συγγραφέα, κατά τη γνώμη μου, πρότυπο και πηγή έμπνευσης για πολύ κόσμο.

Last edited:
Όλα τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα αυτών των εξτρά 3 βιβλίων πηγαίνουν σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα κι οργανισμούς, όπως το Children's High Level Group, που ίδρυσε η ίδια η Ρόουλινγκ. :) Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση συγγραφέα, κατά τη γνώμη μου, πρότυπο και πηγή έμπνευσης για πολύ κόσμο.

Πρόσφατα διάβασα ότι έχει ξεπέσει από δισεκατομμυριούχος που ήταν στην φτωχή πλην τίμια κατηγορία των σκέτων εκατομμυριούχων εξαιτίας των χρημάτων που μοιράζει σε φιλανθρωπίες. Προς τιμήν της που δεν ξέχασε πόσο παιδεύτηκε η ίδια όταν ήταν μια άπορη ανύπαντρη μητέρα.

Ακριβώς, Καστάλια! :) Έχει κάνει ήδη σημαντικό έργο, πέρα από την μόρφωση των νέων, και σχετικά με την σκλήρυνση κατά πλάκας, που ήταν και η αιτία θανάτου της μητέρας της. Φαίνεται πολύ σοβαρή και συνεπής σε ό,τι έχει πει κι έχει κάνει ως σήμερα.